Invata cum sa nu ramai fara subiecte despre care sa scrii

Una dintre cele mai obisnuite intrebari pe care le primesc atunci cand intalnesc oameni noi in viata reala si le spun cu ce ma ocup este aceasta: “Nu ramai fara subiecte despre care sa scrii ?”. Multi bloggeri incepatori mi-au trimis mail pe aceasta tema de-a lungul anilor si mi-au impartasit ingrijorarile lor si dificultatile pe care le aveau la acest capitol.

Si eu am avut uneori probleme cu gasirea unor subiecte si continuturi noi pentru posturile mele de-a lungul ultimilor 8 ani, dar sincer nu a fost o problema chiar atat de mare. Permite-mi sa iti impartasesc unele dintre cele mai bune trucuri care m-au ajutat sa creez nou continut si sa transform acest proces intr-unul distractiv si relativ usor:

-Mereu sa tii un aparat de inregistrare in preajma: Ideile iti pot veni in orice moment si, daca nu le scrii sau notezi undeva, acestea pot fi foarte usor uitate si pierdute. Prin urmare, noteaza fiecare idee care iti vine pentru un post pe blog si apoi poti sa evaluezi daca este o ideea buna pe care sa o poti folosi. Eu folosesc o aplicatie pe smart phone pentru a imi nota tot felul de idei atunci cand sunt plecat si propriul meu laptop atunci cand sunt acasa.

-Poti gasi surse de inspiratie din filme, carti si din conversatii: iti pot veni foarte multe idei noi pentru posturi pe blog doar tinand urechile ciulite in viata de zi cu zi.

-Continua sa citesti si sa asculti pentru a continua sa ai inspiratie: Ramai la curent si aprofundeaza-ti cunostintele despre nisa ta. Citeste carti si bloguri despre aceasta. Urmareste tot felul de filmulete. Atunci cand o sa ai noi idei in fiecare saptamana si in fiecare luna, o sa vii cu lucruri noi tu insuti, poti combina ceea ce ai invatat sau iti poti impartasi experienta cu ceea ce ai invatat de la altcineva.

-Daca ai scris mai multe despre un subiect, poti sa te concentrezi pe un subiect mai mic, care sa aiba legatura cu acesta: Eu am scris despre fericire de mai multe ori, dar de asemeneea am luat bucati pentru asemenea posturi  ca de exemplu despre cum sa fii recunoscator sau despre cum sa depasesti perfectionismul si apoi am extins aceste subiecte mai mici in alte posturi mai mari si mai profunde.

-Scrie cateva posturi despre un anumit subiect: Daca ai scris de mai multe ori despre cele mai bune momeli de pescuit, atunci sa nu iti fie teama sa revii mai tarziu la acest subiect. Oamenii au nevoie sa li se aminteasca anumite lucruri pentru a se simti inspirati sa actioneze si o sa inveti mai multe lucruri pe un anumit subiect si o sa ai o viiune putin diferita pe care poti sa o impartasesti cu oamenii. In plus, o sa ai noi cititori, care nici macar nu au citit ceea ce ai scris tu acum un an.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *