Poate ca generatiei tinere de la noi i se par ciudate unele traditii asociate cu ceremonialul nuntii romanesti, insa si la alte popoare vom gasi fapte si obiceiuri diferite, unele chiar foarte amuzante. Am, tras cu ochiul in stanga si in dreapta, descoperind diverse lucruri interesante, pe care doresc sa vi le impartasesc si voua!
- Te-ai intrebat vreodata de unde provine obiceiul cu luna de miere? Cu 4000 de ani in urma, in Babilonia, tatal miresei punea la dispozitia mirelui, pentru o luna intreaga, atata cantitate de mied (bautura alcoolica din miere de albine) cat putea acesta sa consume!
- Pe 10 februarie se sarbatoreste ziua mondiala a casatoriei! Daca intentionezi sa comanzi verighete minunate, cu design inedit si una sau mai multe pietre incrustate, poti profita de oferta noastra si vei avea -15% reducere diamante. Conform unei statistici, aproximativ 70% dintre femei obisnuiesc sa poarte verigheta cu diamant pe degetul inelar al mainii stangi. In Venetia secolului al XV-lea, inelele de logodna cu diamant reprezentau un trend printre familiile care se bucurau de bunastare materiala.
- Iti poti imagina o nunta ca in basme, cu invitati unul si unul, pe care de abia ii poti numara? In 1993, in Ierusalim, 30 000 de persoane au participat la o nunta cu specific evreiesc.
- Obiceiul torturilor pe nivele a castigat teren, dupa ce un joc in care mirele si mireasa trebuiau sa se sarute peste o prajitura inalta, fara a o darama, a devenit popular. Totusi, traditia tortului la nunta are radacini mai indepartate, provenind de la poporul antic roman, unde oaspetii petrecareti rupeau o paine deasupra capului tinerei mirese, pentru a atrage fertilitatea.
- Dress code-ul unei mirese presupune, in general, purtarea unei rochii albe si a fost inaugurat in lumea occidentala prin 1840, de catre Regina Victoria a Regatului Unit al Marii Britanii.
- Se spune ca mireasa va fi insotita de noroc pe parcursul mariajului, daca asorteaza la rochia de nunta o pereche de pantofi mai vechi.
- In Statele Unite ale Americii, in fiecare an se consuma 17 tone de aur pentru crearea verighetelor! Daca vrei sa personalizezi aceasta bijuterie-simbol, noi iti oferim gratis o oferta atractiva la gravura verighete, daca ai comandat inele de casatorie din magazinele noastre!
- Termenul de “cavaler de onoare” dateaza din timpurile cand scotienii rapeau viitoarele mirese. Prietenul mirelui care avea cel mai bun plan de “rapire” capata automat aceasta investitura.
- Semne aducatoare de noroc: aparitia curcubeului pe cer dupa ploaie si intersectarea cu o pisica neagra pe drum.
- Melodia “Canon In D” a compozitorului Pachelbel este una dintre cele mai des intalnite in cadrul unei festivitati de celebrare a casatoriilor de pretutindeni, chiar decat faimosul “Mars al Miresei”.