Sa ramai in forma cu Zumba

Zumba are foarte multi fani cu un motiv- cursurile de dans nu doar ca sunt distractive, dar de asemenea te ajuta sa si ramai in forma. Afla cum poate Zumba sa te ajute sa iti atingi telurile de sanatate.

Zumba e un antrenament deghizata ca o petrecere de dansat- un exercitiu aerobic foarte eficient, oferit pe ritmuri latino. Cu cursurile de dans fiind cea mai obisnuita alegere pentru cele peste 24 de milioane de americani care participa la cursuri de fitness aerobic, nu este de mirare ca Zumba a ajuns in topul listei de popularitate in salile si centrele de fitness din o tara intreaga.

Zumba a fost adusa in Statele Unite din America de Sud in anul 2001 de catre creatorul ei, Alberto Beto Perez, un coreograf si profesor de dans de origine columbiana. Perez a dezvoltat acest concept prima data din greseala- uitase sa isi aduca muzica pregatita la un curs pe care il preda intr-o zi si a trebuit sa improvizeze cu unele melodii latino pe care le avea in masina.

La inceput, cursurile de Zumba se bazau pe muzica unor cursuri de dans latino, cum ar fi samba, merengue si salsa. Pe masura ce a evoluat de-a lungul anilor, Zumba a adaugat toate tipurile de muzica, de la hip hop si rap pana la muzica country.

“Spre deosebire de alte tipuri de cursuri de exercitii, cursurile de Zumba sunt pline de oameni care se distreaza. Este foarte usor sa te umpli de acea energie si entuziasm”, spune entuziasta de Zumba Lynda Pepper, in varsta de 60 de ani, din San Lui Obispo, din California.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.