Pot si femeile, de asemenea, sa aiba parte de un orgasm prematur?

orgasmul-prematur-la-femei

“Este ejacularea prematura un lucru care li se intampla doar barbatilor? Pot si femeile sa ajunga prea devreme la orgasm?”

Orgasmul prematur la barbati,care este definit in mod obisnuit ca a ajunge la orgasm in mod constant inainte de a fi dorit acest lucru, este un lucru destul de intalnit. De exemplu, intr-un studiu desre sex facut pe plan national in Marea Britanie, aproape 15% dintre participantii care erau barbati au spus ca au avut parte de astfel de probleme in ultimul an.

Luand in considerare prevalenta sa ridicata si faptul ca este insotit in mod obisnuit de un sentiment semnificativ de stres, orgasmul prematur la barbati a atras in mod semnificativ atentia cercetatorilor.

Este posibil ca si femeile sa aiba parte de orgasm prematur? Se pare ca raspunsul este da- dar nu este la fel de intalnit in randul femeilor asa cum este si in randul barbatilor. De exemplu, in cadrul aceluiasi studiu facut pe plan national in Marea Britanie, doar 2,3% dintre femei au spus ca au avut in ultimul an probleme cu orgasmul prematur in ultimul an.

Nici o cercetare nu a fost dedicata pentru studierea femeilor

Cu toate acestea, aproape ca nici o cercetare nu a fost dedicata pentru studierea femeilor care au parte de asemenea experiente, cu exceptia unui studiu din anul 2011 care a fost publicat in jurnalul Sexologies. In cadrul acestui studiu, cercetatorii au intrebat  510 femei din Portugalia cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani despre frecventa orgasmelor premature de care aveau parte si de nivelul de stres pe care il resimteau drept efect.

Spre surpriza cercetatorilor, 40% dintre femei au spus ca au avut in trecut cel putin un episod sexual in care au ajuns la orgasm mai repede decat si-ar fi dorit ele, alte 14% dintre femei au spus ca au avut parte de un orgasm prematur destul de frecvent, iar alte 3% au spus ca acest lucru li se intampla atat de des, incat ar putea sa fie considerat ca fiind o disfunctie sexuala. Majoritatea femeilor care ajungeau la orgasm in mod prematur au spus ca acest lucru este foarte deranjant.

Luand in considerare datele limitate pe care le avem privind acest subiect, este dificil sa tragi prea multe concluzii in acest moment. Sunt necesare mult mai multe cercetari pentru a ne da seama de ce unele femei ajung la orgasm mult mai repede decat isi doresc ele si, pentru persoanele care se simt stresate de acest lucru, ce poate sa fie facut in aceasta privinta.

Tratarea problemelor de ejaculare prematura

Pana cand o sa aflam mai multe, este vreun lucru pe care pot sa il faca aceste femei? Este posibil ca adapatarea unora dintre tehnicile folosite de catre barbati pentru tratarea problemelor de ejaculare prematura sa functioneze, asa cum ar fi de exemplu tehnica “stop- start” (o terapie dezvoltata in mod original de catre un medic urolog cu numele Semans). Aceasta tehnica implica continuarea activitatii sexuale pana in punctul in care orgasmul aproape ca are loc, dupa care opresti totul pana cand acest sentiment dispare in mod complet.

Din moment ce se intampla acest lucru, poti relua stimularea, dar te opresti din nou data viitoare cand esti aproape de orgasm. Faptul ca treci prin acest ciclu de incepere si de oprire a stimularii s-a dovedit a oferi un control mai bun al stimularii in cazul multor barbati.

O alta posibilitate ar putea fi folosirea unor doze mici de inhibitori selectivi de reabsorbtie a serotoninei. Aceste medicamente, care sunt un tratament obisnuit pentru depresia clinica, au efectul secundar de a intarzia orgasmul, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor.

Pentru majoritatea oamenilor, acest efect e indezirabil- dar nu si daca iti doresti in mod intentionat sa faci acest lucru. In mod interesant, unii barbati au avut succes in a isi controla mai bine orgasmul cu ajutorul acestor medicamente si, prin urmare, este posibil din punct de vedere teoretic ca acest lucru sa se intample si in cazul femeilor.

Exercitiile Kegel

In mod alternativ, si exercitiile Kegel par sa fie promitatoare, pentru ca si ele, de asemenea, s-au dovedit a fi eficiente in cazul unor barbati care aveau probleme cu orgasmele premature.

Mai pe scurt, raspunsul la intrebarea ta este ca da- orgasmul prematur la femei este un lucru real; cu toate acestea, se cunosc foarte putine lucruri pe seama acestui subiect si sunt necesare mai multe cercetari.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *