Femei mai in varsta care se se intalnesc cu barbati mai tineri- Poate acest lucru sa functioneze?

relatia-dintre-o-femeie-in-varsta-si-un-barbat-tanar

Eu sunt o femeie in varsta de 46 de ani care este casatorita cu un barbat care este cu 18 ani mai tanar ca mine. Noi suntem impreuna de aproximativ 2 ani si ne-am casatorit pentru ca mai ales el sa poata sa locuiasca cu mine si cu cei doi copii ai mei, pe care ii am dintr-o casatorie anterioara.

Pana acum, ne-am inteles foarte bine, dar eu inca de la inceput ma intreb cat este de realist sa sper la un succes pe termen lung, luand in considerare diferenta de varsta intre noi. In special, societatea in care traim ridiculizeaza si nu apreciaza femeile mai in varsta si incep sa ma ingrijorez pentru faptul ca, pe masura ce eu inaintez in varsta, sotului meu o sa ii fie din ce in ce mai greu sa se simta atras de mine, chiar daca el inca o sa ma iubeasca.

Eu nu mai stiu nici o alta femeie care sa fi incercat sa iasa la intalniri cu un barbat mai tanar ca ele, dar eu am observat ca tu esti unul dintre singurii oameni care au publicat o lucrare pe aceasta tema. Exista vreun sfat pe care mi l-ai putea oferi, luand in considerare cercetarile sau experienta ta cu cuplurile intre care exista o diferenta de varsta?

Iti multumesc pentru faptul ca mi-ai trimis aceasta intrebare. O relatie in care exista o diferenta de varsta poate sa fie o provocare, pentru ca societatea noastra nu prea accepta cuplurile in care unul dintre parteneri este semnificativ mai in varsta decat celalalt. Unele studii au scos la iveala faptul ca oamenii nu sunt in special de acord cu cuplurile heterosexuale in care exista o diferenta de varsta si in care partenera este cea in varsta. Femeile din astfel de relatii sunt denumite in mod obisnuit “cougars” (“puma”), un termen care sugereaza faptul ca aceste femei nu sunt nimic altceva decat pradatori sexuali.

Seducerea unui tanar

Un alt termen care este folosit de mai multi oameni este “doamna Robinson”, un personaj din filmul clasic The Graduate, care a sedus fiul tanar al unuia dintre prietenii sotului ei. Nici aceasta asociere nu este una prea plina de flatari. In mod interesant, nu exista astfel de etichete pentru barbatii tineri care intra in astfel de relatii- acele etichete exista doar pentru femeile mai in varsta, lucru care chiar spune ceva despre atitudinea societatii din ziua de azi fata de femeile de o anumita varsta.

Prin urmare, avand in fata un asemenea dublu standard, este posibil ca femeile sa dezvolte si sa mentina relatii satisfacatoare pe termen lung cu barbati care sunt mai tineri ca ele? Sigur ca da. In primul rand, ar trebui sa stii ca nu esti prima femeie care se afla intr-o astfel de relatie.

Casnicii ca a ta sunt oarecum mai rare, dar nu inseamna ca nu exista. De exemplu, conform unor date de recensamant din Statele Unite ale Americii, 1,3% din casniciile heterosexuale sunt formate dintr-o femeie si un barbat care este cu cel putin 10 ani mai tanar ca ea. Daca ar fi mai putina stigmatizare fata de cuplurile in care exista o anumita diferenta de varsta, eu cred ca acest numar ar fi unul mai mare.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.