Cupa menstruala, o alternativa mai sanatoasa

Stim cum poate fi perioada ciclului menstrual si cate batai de cap ne poate da. Cred ca si tu ai experimentat disconfortul, balonarea, greata si intreaga gama de stari de rau care apar in aceasta perioada.

Daca pentru acestea luam pastille, ceaiuri, calmante sau mancam mai putin, ce facem cu disconfortul, cu teama de pete sau cu mirosul? Raspunsul este simplu:

Sa trecem la cupa menstruala!

Daca te intrebi ce este o cupa menstruala, ei bine, este un obiect din silicon special creat pentru a colecta sangele menstrual. Deci, diferenta dintre cupa si celalalte produse este faptul ca aduna si nu absoarbe. Suna destul de bine, stiu!

Cum arata o cupa menstruala?

Destul de dragut, as spune! Imagineaza-ti un clopotel mic, colorat si flexibil care are capacitatea de a colecta o cantitate mai mare de sange decat o face un absorbant si chiar un tampon.

Este prietenoasa cu vaginul tau si nici nu iti va distruge ph-ul. De asemenea, cupa, spre deosebire de tampon, nu va absorbi lubrifiantii tai naturali si va lasa mediul uscat. Faptul ca nu este tratata cu nici un fel de substante chimice ciudate reduce enorm riscul de aparitie a unor infectii la nivel vaginal.

Cat timp poate fi utilizata o cupa menstruala?

10 ani, daca vei avea grija de ea! Imagineaza-ti ce economie ai face daca nu ai mai arunca banii pe absorbante si pe tampoane. Oare ce anume ti-ai lua? Tu stii cel mai bine! Ceea ce trebuie sa faci este:

  • sa o speli inainte si dupa fiecare utilizare;
  • sa o sterilizezi dupa ce ai terminat menstruatia;
  • sa o pastrezi intr-un saculet special, departe de caldura si lumina directa a soarelui.

Asta e tot ceea ce trebuie sa faci daca vrei sa o ai mult timp din momentul in care o cumperi!

Vorbeste cu un ginecolog inainte de a folosi cupa menstruala!

Sfatul pe care ti-l pot da este sa discuti intai cu un medic inainte de a folosi o cupa menstruala. De ce? Pentru ca este posibil sa suferi de anumite afectiuni si sa nu stii! Asa, la un control, vei afla daca este totul in ordine la nivelul vaginului si daca poti folosi cupa menstruala.

Ceea ce trebuie sa stii este faptul ca, daca esti virgina, nu poti folosi cupa menstruala. De ce? Pentru ca exista riscul ca himenul sa se rupa si sa ai dureri cam mari.

Cupa menstruala iti ofera mai multa libertate de miscare

Unul dintre cele mai mari avantaje este acela ca tu vei putea sa faci sport, daca vei dori sau sa te duci la piscina si sa inoti. Nu este nevoie sa ramai acasa si sa astepti sa „treaca”. Nu este cazul!

De asemenea, nu va mai trebui sa te scoli la doua noaptea sa iti schimbi tamponul sau absorbantul. Poti mentine cupa menstruala chiar si 12 ore si asta fara nici cea mai mica problema!

Ce as vrea sa retii?

Ceea ce vreau sa retii este faptul ca o cupa menstruala este o varianta mult mai comoda si, cel mai important, mai sanatoasa pentru tine. Si, daca iti faci griji ca nu vei sti sa o introduci, vreau sa iti spun ca nu este cazul! Cu putin antrenament, ai sa reusesti sa o manevrezi fara niciun fel de probleme!

Cupa menstruala a fost creata pentru a te ajuta sa treci cu bine de perioada delicata a lunii si tu sa ai impresia nu ai purta absolut nimic! Ai sa te simti mai mult decat confortabil si sigura si, pentru tine, ciclul menstrual va fi mult mai usor!

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.