Tu ce replică de despărțire ai primit?

Ați trecut prin asta în mod sigur. Cine nu s-a despărțit măcar o dată-n viață, n-a trăit. Acum că am lămurit asta, să trecem în revistă cele mai populare texte de despărțire. Înainte de toate, aș vrea să facem totuși apologia acestor texte pentru că, deși pe unele le recunoaștem ca și cum ar fi scrise pe cer cu roșu și bat la ochi de la o poștă, ele sunt importante. Dacă ne-am spune adevărul adevărat, am fi o rasă de dezechilibrați emoțional (poate că și mental) și nu ne-am mai reveni după diverse eșecuri sentimentale soldate cu știrbirea încrederii de sine. Așa că nu le respingeți, ascultați-le, apreciați originalitatea (dacă există) și bucurați-vă că nu vi s-a spus: ”Nu mai vreau să fiu cu tine pentru că mă plictisești cumplit” sau ”Pentru că n-ai stofă de viitoare soție” sau mai știu eu ce motive se găsesc.

Așadar, să trecem la partea haioasă.

 De regulă, ”discuția” e derulată în mintea celui care o inițiază ca un scenariu. Dacă e un regizor bun sau măcar un actor pe cinste, nici n-o să știi că ai intrat în ea. Ar mai fi și vairanta lipsită de originalitate – presupunând că discuția nu a început după o ceartă, inițiatorul ei are un desfășurător ca la spectacol: Întru, o pup rece, îi zic că trebuie să vorbim, îi spun *inserează text fals aici* apoi stau s-o liniștesc și plec cât mai repede.

 ”Esti minunată, dar în viața mea urmează o perioadă foarte neclară și vei avea de suferit”

Da, probabil că perioada aia începe cu momentul în care mă faci să sufăr și continuă cu rezultatul blestemelor mele. De ce oare n-aș putea să fiu eu cea care decide dacă viața ta e prea complicată pentru mine? Vine la pachet cu sfaturi despre cum să-ți reconstruiești viața și cu asigurări că dacă ați fi continuat tu te-ai fi plafonat și ai fi fost nefericită. Desigur, e mai bine să fii nefericită acum și să suferi după o despărțire sigură decât ceva posibil.

 ”Nu mă simt pregătit pentru o relație”

Era bine să analizezi asta înainte să începi să mă cauți, să-mi dai mesaje, să ieșim și să avem apoi această conversație. Salvai pe toată lumea de un chin. Uneori, vine la pachet și cu următoarele replici: ”Nu mi-am revenit după fosta” și ”Nu cred în relații stabile.”

 ”Ești prea bună pentru mine”

Știu, dar cu toate astea, am ales singură să mă cobor la nivelul tău și să te iubesc. Ar trebui să te bucuri, să te ambiționezi, nu să mă părăsești. După ea, de regulă, urmează o altă femeie, care ți-e inferioară, deci mai potrivită cu el.

 Preferata mea: ”Nu e vina ta, e vina mea” după care urmează o barbologie fără sens care le reunește pe toate de mai sus în diferite variante. Culmea e că, în mintea ta nu rămâne niciodată așa, ba dimpotrivă, îți vei căuta vina de-a fir a păr.

 Zău că le-am prefera pe cele care se desprind ca un plasure, mai dureroasele: ”Am pe altcineva” și ”Nu suntem compatibili” dar, după cum am spus și la început, textele astea, chiar dacă sunt bătătoare la ochi, false și sfidătoare, au rolul lor în procesul de vindecare. Probabil de aceea sunt și cele mai populare. De la ele apar mii de astfel de replici, plus sau minus alte motivații.

 O singură rugăminte către toți bărbații care au folosit una din replicile de mai sus sau variațiuni ale lor: nu ne mai cereți să rămânem prieteni. N-o să se întâmple.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.