Toată lumea înșeală

Mă scuzați, am fost prea directă în titlu? Ar fi trebuit să vă pregătesc cumva și să încep a scrie despre cât de frumoase sunt relațiile și cum se bazează ele pe încredere și respect.  Așa este, dar, vedeți voi, atunci când înșeli iei o pauză de la încredere, de la respect și chiar de la relație. Poate vă este cunoscută replica lui Ross din Friends: ”We were on a break!”

 Aș începe de fapt cu definiția înșelatului pentru că de aici încep toate discuțiile: poate fi definit prin acțiunea de a te culca cu altcineva până la doar a flirta. Plaja este destul de generoasă și depinde doar de propriile valori ale celui înșelat. Știu băieți îndrăgostiți de prietenele lor care n-ar refuza o altă fată dacă li s-ar da ocazia pentru o seară. Moment în care, ca și reprezentantă a femeilor de la masă, am fost datoare să întreb: Te-ai despărțit de X-uleasca?  Știam că nu, dar eram cumva obligată să întreb, ca într-o apărare a femeilor de peste tot. Zic asta pentru că sunt aproape sigură că acest tip de comportament n-ar fi fost agreat de nicio femeie din lume și nu eram eu mai cu moț ca să-l înțeleg, chiar dacă eram mai prietenă cu el decât cu iubita lui.

 Și femeile înșeală. Poate că nu toate-toate, unele sunt atât de speriate de alți barbați când sunt într-o relație că devin niște sălbatice, de parcă un fluturat de gene le-ar răpi propriul bărbat de la braț. Singura șmecherie cu femeile care înșeală e că o fac mult mai discret, mai cu cap decât bărbații – nu uită, nu lasă urme, își amintesc minciunile și, când întrec limita, încheie relația, n-o tărăgănează la nesfârșit. Numărul femeilor care au amanți este sensibil mai mic decât al bărbaților care au alte partenere… cred că am auzit-o la niște cercetători britanici.

 Bun, acum că am stabilit că fenomenul se întâmplă la toată lumea, ce-i de făcut? Nu putem trăi cu drobul de sare deasupra capului mereu. Din ce am observat până acum, majoritatea se întorc la partenerii lor și își continuă viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat pentru că, de cele mai multe ori, n-a fost nimic important oricum. Mie, personal, flirtul mi se pare sănătos pentru relație, atâta vreme cât nu trece de stadiul acesta. Un flirt nevinovat crește încrederea în sine și poate chiar valida relația prezentă. Dacă trece de vorbe, dacă se întinde pe o perioada mai lungă de vreme, valorile mele spun că nu mai e în regulă și e cu un pas în înșelăciune. Dar asta sunt eu, poate voi aveți o limită mai lejeră, chiar și prin prisma faptului că vă dă un free pass să faceți la fel.

 Cu alte cuvinte, ne rămâne doar să avem încredere până la proba contrarie. Dar și când apare proba…

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.