Salutare prieteni pescari,e pescari spinning

Am in plan crearea unei noi comunitati de pescari, iubitori ai naturii si al pescuitului rapitorilor la spinning. Cum mi-a venit ideea? Pai in principiu cu totii cunoastem atmosfera de pe majoritatea forumurilor de pescuit, cacealma, informatii reale putine, certuri, clinciuri, bazar de vanzari total necontrolat, platforme invechite etc.

Ce as vrea de la acest forum:

 • o comunitate cu cat mai multi pescari de calitate
 • promovarea pescuitului legal si moral, in special promovarea pescuitului catch and release cu cat mai multe articole, poze, filmari in acest sens.
 • oameni care pot sfatui pe cei incepatori, fara raspunsuri mistocare, seci etc
 • discutii civilizate, stiu ca intre pescari sunt diverse probleme, certuri, polite mai vechi… acestea nu vor fi acceptate a fi facute publice pe acest forum.

Ce intentii am privitor la structura forumului:

 • o arie speciala creata pentru cei care fac voblere, lansete si in general accesorii si echipamente destinate pescuitului (barci, cutite etc, ) . Aceasta arie va avea albume foto in care cei care fac astfel de lucruri le pot promova si vinde (evident in mod gratuit).
 • userii vor primi calificative si rating atat pentru calitatea postarilor, cat si a vanzarilor.
 • clonele (userii cu conturi multiple) nu vor fi acceptate, un sistem special va fi implementat pe aceasta categorie.
 • pentru fiecare specie de rapitor (clean, pastrav, salau, stiuca, somn, biban – prins exclusiv la spinning) va fi facut un concurs, astfel incat cei care la prind specimene (pe ape salbatice) si posteaza poze cu pestele masurat + filmare eliberare, la sfarsitul anului pe o data pe care o vom stabili de comun acord, vor intra intr-un concurs cu premii (speram din ce in ce mai consistente). Aici sper in ajutorul celor care au canale de facebook dedicate fiecarei specii si care deja organizeaza astfel de concursuri cu succes. Eu voi participa in sponsorizarea acestor tipuri de concursuri pe cat imi este posibil.
 • o categorie anti-braconaj cu poze ale plaselor scoase, eventual filmari ale braconierilor, nu e mare lucru dar macar facem public ceva in acest sens

Vor mai fi si alte lucruri implementate pe parcurs si la care o sa ma gandesc dar o sa existe si un topic cu sugestii de acest gen.

Ce as avea nevoie:

 •      iubitori ai pescuitului, pescari activi, pescari adepti ai pescuitului sportiv si legal, oameni cu idei si viziune care sa posteze pe diverse teme cu sfaturi, povestiri ale partidelor, ale nalucilor, echipamentului folosit. Bineinteles ca fiecare tine la locul lui in care pescuieste, si asta pe buna dreptate in aceste vremuri, astfel ca divulgarea locurilor nu se va face decat de cei care chiar doresc lucrul asta.
 • fiecare pescar inregistrat sa invite la randul lui alti prieteni pescari.

Eu voi acoperi partea tehnica si financiara in crearea unei astfel de comunitati. Astept mesajele voastre pentru ca singur imi este imposibil sa realizez acest lucru.

Salutare prieteni pescari,

Sunt Claudiu, pescar inca de cand eram copil, virus cu care am fost infectat de tatal meu, caruia ii multumesc. Este un hobby extraordinar si nu stiu ce as face fara el. In primii ani am pescuit exclusiv la stationar dar in ultimii 5 ani m-am axat catre pescuitul la spinning cu artificiale si pescuitul somnului la clonc. Din 2013 am luat contact si cu metoda de pescuit la somn cu cloncul, o metoda care m-a prins iremediabil.  Pescuiesc in mare parte pe Olt dar si pe lacuri de munte ca Bradisor si Vidra. Zona in care pescuiesc eu este una extraordinara, in mare parte datorata privelistii si mai putin faunei locale si a densitatii de peste, aceasta scazand vizibil din an in an datorita braconajului salbatic care se petrece in zona judetului Valcea, lucru pe care o sa il detaliez in timp cu exemple concrete.

Nu sunt vreun expert pescar, nu am capturi notabile, pentru mine pescuitul se rezuma mai mult la iesitul in natura si il vad strict ca pe un hobby relaxant decat ca pe o competitie in genul ,, cine prinde mai mult etc.”

Pentru a reusi sa ai capturi, in primul rand trebuie sa iesi la pescuit … aici timpul este inamicul majoritatii pescarilor.

Am sa prezint pe acest site echipamentele folosite, povestile partidelor si de ce nu cateva trucuri folosite de mine.

Speciile vizate sunt: Somn, Stiuca, Salau, Avat si mai rar Pastrav si Clean.

Mai jos aveti pagina mea de facebook precum si canalul YouTube unde voi pune filmari despre pescuit, capturi, echipamente si cel mai important: eliberarea pestilor (pescuit catch&release), un lucru pe care as vrea sa il promovez tuturor, datorita populatiei de peste aflata intr-o scadere drastica an de an, lucru observat de toti pescarii dar chiar si de ,,prinzatorii de peste” – a se citi: braconieri si pescarii care duc TOT acasa.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.