Raportati va rog canalul de facebook: ,,Tehnici esentiale de braconaj”

Va rog astazi sa raportati acest canal de facebook creat de braconieri pentru a promova metodele de braconaj. Tupeul acestor indivizi a ajuns la cote mai mult decat alarmante. Il  puteti gasi cu numele: Tehnici esentiale de braconaj

Acest canal va ajunge in scurt timp sa aiba multi membrii dornici sa scoata tot pestele prin orice metoda, deja se bucura de simpatie din partea multora. Adminul acestui canal este Ilie Ion Marin, un personaj clasic mioritic, cu putine clase, probabil ca si simpatizantii acestui grup.  Altfel o sa vedeti pe mal doar asa:

   Desi acest fenomen nu va putea fi eradicat niciodata, este foarte important ca pescarii sa constientizeze ca in cativa ani nu vor mai putea sa pescuiasca decat in lacuri si zone private, tind sa cred ca proprietarii de balti private isi freaca mainile.   Majoritatea discutiilor pe care le auzi intre pescari sunt povesti de genul ,, Ce peste prindeam acum ,,N,, timp aici” . Este clar ca pe an ce trece, pestele este din ce in ce mai putin si mai mic, exemplarele mai mari sunt rare si norocoase ca au scapat de diferitele metode de braconaj, printre care cele mai importante si mai distructive sunt: braconajul electric si braconajul cu plase monofilament.

   Din zona Sibiului in jos pana la Dunare, acest fenomen a ajuns la un nivel greu de imaginat, kilometri de plase, zeci de barci cu braconieri isi fac treaba zi de zi, indiferent ca pe mal sunt pescari, ca e zi, ca e noapte, faptul ca tu ca pescar practic nu ai unde sa lansezi, nu conteaza pentru acesti braconieri.

  Revenind la zona judetului Valcea, Oltul este inclus in rezervatia de pasari ,,Natura2000″ asta insemnand ca aici, cu atat mai putin ar trebui sa se poata bracona, lucru care nu are nici o relevanta. Toti pescarii stiu, inghit in sec si pescuiesc mai departe. Pe deoparte este de inteles, acesti braconieri sunt bine organizati, agresivi si nu prea se dau in spate de la amenintari si distrugerea autovehiculului, fiecare are si alte griji inafara de braconaj, pescarii nu sunt uniti iar cadrul legislativ nu ajuta. Politia este depasita, neinteresata si corupta, multi politisti din satele respective spre care esti redirectionat cand apelezi 112 sunt mana in mana cu braconierii. 

.. se pare ca au fost cativa care au raspuns indemnului de a face o plangere, macar online printr-un email catre autoritati din moment ce la aproximativ o saptamana de atunci a aparut acest articol: Vezi tot articolul

   Acesta este un lucru bun inspre directia spre care ar trebui sa mearga lucrurile, desi sa fim seriosi, politisti sub acoperire pe malul apei?….

  Desi braconierii sunt doar varful lancei, nu mai putin partasi la disparitia pestilor sunt si ,,pescarii” care duc acasa tot pestele prins. Un prinzator din acesta de peste mai iscusit, poate prinde intr-o zi mai mult peste decat majoritatea ,,parasutistilor” si a braconierilor de ocazie. Multora dintre noi li se pare chiar absurd sa dea drumu pestelui prins, incercati sa constientizati cat rau faceti apelor, nu mai aruncati vina doar pe braconieri. Este de inteles sa mai retii peste, si eu o fac, dar ce rost are daca astazi prindem 20 de salai sariti de kilogram sa ii luam pe toti? Sau ce rost are sa iei un somn sarit de 10 kilograme??  Ganditi ca un exemplar de 50-60 de kilograme este un reproducator veritabil si o comoara pentru acea apa (sa nu mai spun ca astfel de peste are o valoare culinara minima), la fel ca majoritatea exemplarelor mari din toate speciile.

   Multi cei care citesc acest articol, ati ajuns pe blogul meu din surse ca facebook sau forumuri de pescuit, majoritatea sunteti tineri, aveti mintea deschisa, luati atitudine, macar incepeti cu voi schimbarea si ganditi-va de 2 ori inainte de a arunca un peste in traista.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.