Prietena prietenului meu

Sunt curioasă din ce parte a baricadei prietenului ați citit acest titlu: sunteți prietena iubitului cuiva sau sunteți iubita prietenului unei fete?   

 Bărbații și femeile pot, în cazuri foarte rare, să fie doar prieteni. Inevitabil, la un moment dat, unul dintre ei a crezut că există ceva mai mult, unul poate chiar și-a dorit să existe. Dacă au acționat asupra impulsului și n-a mers sau dacă n-au acționat și pur și simplu a dispărut, între cei doi poate exista o relație de amiciție nevinovată. În cazuri excepționale, pot fi cei mai buni prieteni unul altuia. Le dau absolută dreptate acelor fete care privesc cu suspiciune o astfel de relație, în special dacă ele nu au avut parte de un astfel de prieten. Adevărul e că, deși eu am un astfel de prieten și știu exact în ce termeni am ajuns să ne încredem necondiționat în faptul că între noi nu există decât o dragoste prietenească, n-aș putea să bag mâna în foc pentru prietenele iubitului meu, mai ales la începutul relației. Deci, suspiciunea este acceptată.

 Acest prieten al meu și-a făcut o iubită de curând. Primul instinct a fost, în mod natural (pentru că îl iubesc), să mă bucur de veste și să-i doresc să fie fericit. Pe măsură ce treceau minutele, în capul meu se derulau toate momentele care îmi vor fi oarecum cenzurate, cele care nu se mai cuvin, cele pentru care el va fi nevoit să le explice sau chiar să le împărtășească cu ea în cazul în care relația lor se va dovedi serioasă. Lucruri pe care și eu, la rândul meu, le-am făcut atunci când am fost într-o relație. Să ne înțelegem, este vorba doar de intimitatea pe care o ai doar cu un prieten, că am stabilit deja că nu trece de amiciție: dacă te apucă plânsul că ai vorbit cu fostul sau că n-ai mai vorbit, că ai pățit o belea la ora 2 dimineața, că ai emoții înainte de un interviu și doar cuvintele lui, cel care te cunoaște și știe ce vrei să auzi, te pot alina.

 ”Ies cu X la o terasă.

Doar voi doi?

Da, are niște probleme și are nevoie să discute cu cineva. Și cum eu i-am fost acolo mereu, m-a chemat să vorbim.

Păi ce probleme are?”

 Și gata, în acest  punct al conversației, am avut de ales: să-i spun și să primesc un soi de acord sau să nu-i spun și să încep o ceartă. Același lucru se va întâmpla și invers. Practic, subiectele noastre de discuții, cele care erau doar ale noastre, se vor împarți, cel puțin parțial, la trei.

 Și chiar dacă o să-mi placă de ea, la urma urmei este aleasa omului în care am foarte multă încredere… dacă ei n-o să-i placă de mine? Cum câștigăm încrederea iubitelor prietenilor noștri?

 Răspunsul nu există, nu prea ține nici de noi, nici de ei. Ține doar de feelingul pe care i-l dăm la prima vedere, de bagajele emoționale pe care le cară după ele și de relația lor. Rămâne doar să aștept și să mă rog să nu-mi pierd cel mai bun prieten.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.