Petrece-ti mai mult din timpul tau in momentul de fata

Fiind atent la momentul de fata din viata ta de zi cu zi, in loc sa fii in trecut sau intr-un viitor posibil din mintea ta, poti inlocui din ce in ce mai mult timp pe care il aloci ganditului prea mult pentru a fi in schimb in momentul de fata.

Trei moduri pe care le folosesc in mod obisnuit pentru a ma reconecta in momentul de fata sunt:

  • Incetineste: incetineste modul in care faci orice lucru pe care il faci acum. Misca-te mai incet, vorbeste mai rar sau poti sa mergi mai incet pe bicicleta de exemplu. Procedand astfel, devii mai constient de modul in care iti folosesti corpul si de ceea ce se intampla pe langa tine in acel moment
  • Spune-ti: “Acum sunt….”. Eu de obicei imi spun acest lucru: Acum sunt X si X ar putea sa se spele pe dint, sa iasa la o plimbare in padure sau sa spele vasele. Acest mod usor imi ajuta mintea sa nu mai umble de aiurea si sa se concentreze pe ceea ce se intampla aici, in momentul de fata.
  • Intrerupe-te si reconecteaza-te: daca simti ca iar incepi sa te pierzi printre mai multe ganduri, atunci poti intrerupe acel sir de ganduri strigand in mintea ta: “Stop”, dupa care te poti reconecta cu momentul de fata in cateva minute concentrandu-te pe ceea ce se intampla in jurul tau.

Petrece mai mult timp cu oameni care nu stau sa se gandeasca mult prea mult

Mediul tau social joaca un rol foarte mare si nu ma refer doar la oamenii si grupurile apropiate de tine in viata de zi cu zi, dar de asemenea si la ceea ce citesti, asculti si privesti. La blogurile, filmele, cartile, forumurile si muzica din viata ta.

Prin urmare, gandeste-te daca sunt unele surse in viata ta- mai aproape sau mai departe- care incurajeaza si chiar tind sa creeze mai multe ganduri inutile in mintea ta si apoi gandeste-te la oamenii si sursele care au efectul opus asupra ta.

Gaseste moduri de a aloca mai mult din timpul si din energia ta oamenilor care au un efect pozitiv asupra gandirii tale si mai putin asupra influentelor care doar tind sa iti intareasca obiceiul de a te gandi mult prea mult.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.