Mutarea de la apartament la casa

Mutarea-de-la-apartament-la-casa

Am auzit in jurul meu de mii de ori afirmatii de genul? Vreau sa stau la casa pe pamant? Sau sa am eu casuta mea, cu curte? Asa de des auzeam intr-o vreme, incat m-am trezit ca si eu am ajuns sa aspir la asta, in mod inconstient. Asta inseamna sa ti se inoculeze o idee. Prinde samanta in mintea ta si infloreste usor, in timp.

Eu n-am avut nicio problema cu locuitul in apartament, la bloc. Ba, sincer sa fiu, mi s-a parut mult mai lejer, mai comod. Nu trebuie sa ingrijesti curtea, sa speli scarile de la intrare, sa uzi plantele, sa dai zapada, ca sa nu mai zic de situatii urate gen deversari la ploi torentiale, acopersiuri smulse, burlane infundate si cate si mai cate?

Nu e mai simplu sa se ingrijeasca altii de toate astea? Da, exista si dezavantaje, normal! Unul major e legat de vecini. Cand ti-e lumea mai draga, te trezesti ca vecinul da o petrecere pe nepusa masa, in mijlocul saptamanii, cu muzica, scandal, tot tacamul.

Te duci a doua zi cu ochii rosii la treaba. Sau, la randul tau, trebuie sa faci liniste, ca sa respecti vecinii, asa cum e normal. Da, dar asta inseamna ca ai la dispozitie pentru activitati zgomotoase doar cateva ore pe zi, iar daca tu esti plecat in intervalul respectiv, astepti sfarsitul de saptamana. Mai apoi, dupa ce ai terminat de zugravit, totul e proaspat si arata bine, te inunda vecinul de deasupra. Fericire maxima!

Asa ca, puse toate cap la cap, daca ai posibilitatea, nu e rau sa muti mobila la casa, macar ai un grad mai ridicat de libertate, poate si un spatiu mai mare, e alta senzatie. Asta voi face si eu, in curand. Chiar daca cumparatul casei mi-a consumat tot bugetul, nu ma sperie ideea ca ma voi muta in casa noua cu obiectele mele vechi, din apartament.

Lasa, noi sa fim sanatosi, ca mai cumparam pe parcurs, mai inlocuim din mers. Oricum, tot mai trebuie luate chestiuni specifice pentru casa, si alea vor costa, la randul lor, asa ca le pun in capul listei.

Daca tot am o curte cu o mica gradinita, n-ar fi pacat sa n-o ingrijesc putin? Cateva unelte, un furtun, niste plante, se aduna ceva de cumparat, chiar daca nu imi trebuie masina de tuns gazonul, ca nu e cazul? La iarna, alta serie de griji: lopata pentru zapada, antiderapant pentru curte. Cine stie cate nu imi vin inca in cap, din cate or trebui luate?

Asa ca, ce sa mai zic, merge si biblioteca veche, ca nu arata chiar rau. Si canapeaua, pana la urma, poate fi mutata dincolo. Pai, ce, nu va fi la fel de confortabila si in casa noua? Ca, daca e asa, nici cartile nu sunt tocmai noi, dar nu m-as apuca sa reinnoiesc colectia. Le mut pe toate cate sunt in apartament, ca imi sunt inca dragi. Mai apoi, vedem ce moment prielnic va veni pentru noi investitii. Deocamdata, ma concentrez pe mutare si pe strans energie pentru micile disconforturi ale trauilui la casa?

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.