Moduri de a iti spori vointa

Recunosc. Sunt prima persoana care se enerveaza din cauza vointei mele slabe atunci cand observ ca iar termin o punga de chipsuri tortilla sau ca sar peste un antrenament. Dar e posibil sa am nevoie de o scuza noua, pentru ca aparent eu- si poate si tu- am inteles complet gresit intreaga idee de vointa.

Multi dintre noi cred ca vointa este un lucru innascut, o calitate magica pe care o au doar cativa oameni norocosi si care ii ajuta sa iti atinga telurile propuse. Dar, conform oamenilor de stiinta si psihologilor care se specializeaza in astfel de lucruri, ceea ce numim noi “vointa” este de fapt doar o portie mare de auto control si strategii inteligente de luare a deciziilor.

Pe de o parte, acest lucru reprezinta o veste proasta pentru oricine (adica eu) caruia ii place sa foloseasca lipsa de vointa ca scuza pentru faptul ca nu respecta planul de pierdere in greutate.  Pe de o alta parte, acest lucru e o veste buna, pentru ca inseamna ca iti poti dezvolta vointa, ca si pe orice alta abilitate. Si, ca si in cazul flotarilor, devine mai usor pe masura ce continui sa o faci.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.