Legea lui Parkinson

Poti sa faci lucrurile mai repede decat ai putea sa crezi. Aceasta lege spune ca o sarcina o sa se extinda in timp si o sa para din ce in ce mai complexa cu cat o lasi mai mult timp deoparte. De exemplu, daca iti spui ca o sa vii cu o solutie in termen de o saptamana, atunci problema o sa ti se para si mai dificila si atunci o sa petreci din ce in ce mai mult timp incercand sa gasesti o solutie la aceasta problema.

Prin urmare, trebuie sa iti petreci timpul pentru a gasi solutii. Apoi, trebuie sa iti acorzi o ora ( in loc de o zi intreaga) sau o intreaga zi in loc de o saptamana pentru a rezolva aceasta problema. Acest lucru iti va face mintea sa se concentreze asupra unei solutii si a unei actiuni.

Rezultatul s-ar putea sa nu fie la fel de bun si de perfect ca si cum ai fi petrecut o intreaga saptamana incercand sa rezolvi acea sarcina, dar, asa cum am mentionat mai sus, 80% din valoare o sa vina din 20% din actiune. Sau e posibil sa vii cu un rezultat si mai bun pentru ca nu ai complicat lucrurile prea mult. Acest lucru o sa te ajute sa rezolvi lucrurile si mai repede, iti va permite sa te concentrezi si mai bine si iti va oferi si mai mult timp liber, in care sa te poti concentra asupra lucrurilor importante din viata ta, in loc sa te stresezi din cauza unor lucruri pe care inca nu le-ai rezolvat.

Dozarea

Sarcinile plictisitoare sau de rutina pot crea multa procrastinare in viata ta si multa anxietate de nivel scazut. Un mod foarte bun de a rezolva aceste lucruri cat mai repede este sa le dozezi. Acest lucru inseamna sa le faci pe toate una dupa alta. O sa le poti face mai repede pentru ca o sa ai mai putin timp de pornire decat daca le imprastii in timp. Si, atunci cand faci aceste lucruri unul dupa altul, o sa te implici mai tare in efectuarea acestor sarcini si o sa fii mai concentrat.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *