Femeia în 2012

Am luat parte zilele trecute la o discuție legată de întâlniri, de oportunități de job-uri și preconcepțiile în care mai sunt implicate femeile în anul de grație 2012. Doi tineri bărbați și trei domnișoare pe o păturică, la un picnic incluzând-o pe subsemnata.

 Nu mai știu exact de la ce am pornit, cert e că în scurt timp discutam despre cine ar trebui să plătească la întâlniri. Băieții insistau că nici nu se pune problema și că ei trebuie să plătească, noi aveam păreri împărțite – jumi-juma, el plătește că așa e de când lumea și respectiv ”cine invită, ăla plătește” care îmi aparține. Acum, fie vorba între noi, eu n-am invitat niciodată un bărbat în oraș, cel mult i-am dat de înțeles că ar fi ok să mă invite, ceea ce ne duce da capo la teoria mea foarte convenabilă cu care toată lumea a căzut de acord.

 De asemenea, s-a atins și subiectul femeii care muncește. De ce? Cât? Pe ce bani? Băieții au fost foarte deschiși și au spus că susțin real femeia care muncește, că n-ar avea nimic împotrivă dacă ea câștigă mai bine, dar nici nu s-ar simți perfect împăcați cu treaba asta, dimpotrivă, i-ar ambiționa să facă mai mult, nu dintr-o necesitate de competiție, ci pentru că în ADN-ul lor e adânc plantată ideea că bărbatul trebuie să fie providerul  în casă. Destul de onest, bravo lor. De baricada cealaltă, noi fetele ne doream în secret același lucru, dar nimeni n-a verbalizat nimic.

 Am vorbit, în treacăt, despre faptul că dintre un bărbat foarte competent, dar mai puțin atrăgător și o femeie care știe, dar compensează până la genialitate cu frumusețe, aparent ea va primi jobul. Explicația este psihologică, un chip frumos are și calitatea de a te manipula în subconștient că are șanse mai mari în economia perpetuării speciei. Sau a euroilor la serviciu

 În afară de filozofările găștii de la picnic, am mai citit cum că feminismul a trezit în femei o dorință acerbă de a deveni mame. Aparent, nevoia de a avea drepturi egale, de a face cariere și de a câștiga bani frumoși se justifică prin faptul că vor să aibă cu ce-și crește copii și să le ofere un start mai sigur în viață. O întrebare am: și bărbații ăia cu care au făcut copiii ce păzesc?

 Așadar, femeile în 2012, vor să fie servite, ocrotite, să facă copii și sunt angajatemai degrabă pentru că sunt mai frumoase decât deștepte.  Practic nu s-a schimbat mare lucru.

 Acestea fiind spuse, aș vrea să-mi mai spuneți ce subiecte aș putea pune în discuție. Promit seriozitate și cel puțin trei găști alese pe diverse criterii de sex, vârstă și grade de filozofare. Puteți să ne contactați, serviciul este gratuit 🙂

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.