Si parfumurile pot expira? Cum recunoști un parfum expirat?

parfumurile-pot-expira

Mereu mi-a fost greu sa termin un parfum. Nu pentru ca nu am obiceiul sa il folsesc pe tot, parfumul fiind singurul produs cosmetic pe care il folosesc fara doar si poate in fiecare zi (chiar si atunci cand singura persoana care ma vede este vecina de vis-a-vis). Nu, problema mea cu parfumurile izvoraste din dragostea mea pentru ele si din faptul ca am obiceiul sa mai las la pastrare ultimele picaturi, pentru ocazii speciale, evident.

In felul asta, m-am trezit zilele trecute pusa in dificila situatie de a-mi arunca jumatate din colectia de parfumuri. Daca nu vrei sa treci prin aceasi experienta traumatizanta ca si mine, uite cateva sfaturi pentru a-ti pastra parfumurile in cea mai buna stare.

In primul rand, de ce sunt parfumurile invechite asa o problema? Ca in cazul oricarui produs cosmetic, dupa perioada de expirare au loc schimbari la nivelul moleculelor. Asta poate duce la o schimbare a culorii si mirosului parfumului, in cel mai bun caz si iritatii si reactii alergice, in cel mai rau.

Cum iti dai seama ca un parfum a expirat?

Primul lucru care il da de gol este in general felul cum arata. Desi cel mai comun semn este schimbarea culorii, unele pot capata un aspect laptos si o consitenta mai groasa, ca de gel. Mirosul este o alta caracteristica care se schimba. Din cate am observat din proprie experienta, parfumurile mele au capatat un mifos puternic de alcool, desi nu este neobisnuit sa capete un miros acru.

Un exemplu in plus, este durata de viata a parfumului. Majoritatea produselor de acest gen, au o rezistenta de aproximativ 3 ani din momentul in care au fost desigilate. Deci, parfumul ala pe care il mai pastrezi tu din liceu, sigur nu mai este proaspat acum.

Ce poti face pentru a pastra parfumul proaspat mai mult timp?

  • Asigura-te ca toate sticlutele tale sunt inchise ermetic, altfel, aerul poate patrunde in recipient si va oxida parfumul mai repede.
  • Pastreaza parfumul intr-un loc intunecos si racoros. Asemeni vampirilor, nici parfumului nu-i face bine sa stea in lumina puternica.
  • Mute-ti colectia in frigider (si tine-o acolo). Pe perioada verii sau oricand temperatura din casa creste mult prea mult, este recomandat sa-ti muti parfumurile intr-un loc racoros, cum ar fi frigiderul.
  • Evita schimbarile bruste de temperatura.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.