Filmul zilei vine de la Copy&Paste

filmul-Copy&Paste

Filmul zilei vine de la Alike, fiind regizat de  Daniel Martínez Lara și Rafa Cano Méndez, datând din 2015, Spania. A fost nominalizat  în peste 90 de festivaluri de filme și câștigător a 50 de premii.

Un film ce induce introspecție pe mai multe planuri.

 Parenting

“In a busy life, Copi is a father who tries to teach the right way to his son, Paste. But…what is the correct path?”

Copi își dorește ce este mai bun pentru copilul său, Paste, însă, îi ia o perioadă să-i înțeleagă pasiunile atât de diferite.  E important să se înțeleagă că fiecare avem aspirații, înclinații diferite, pasiuni diferite.

Copiii sunt diferiți și asta-i face atât de frumoși.

Sistemul de învățământ

Sistemul care nu îl lasă pe Paste să își manifeste felul de a fi, ci face presiuni de a fi la fel.  Nu voi dezvolta mult această idee, căci consider că tema trebuie dezbătută într-un articol mult mai amplu. Voi spune doar că scurta animație arată cum cultivarea creativităţii ar trebui să se alăture la educarea gândirii, prin combaterea conformismului cultural manifestat la mulţi dintre profesori.

Diferit, deci ciudat?

Omul e la bază  un animal social, ce  manifestă nevoi primare, cum ar fi dorința de a aparține unui grup. Însă, asta nu înseamnă că toţi membrii grupului respectiv trebuie să fie la fel.

Paste nu este lăsat de tatăl lui, Copy să facă ce îi place de teama de a nu ieşi în evidenţă şi a fi “diferit”. Astfel, pentru Paste ”a fi diferit” capătă o conotaţie negativă în sensul că nu are cum să aibă pasiuni diferite de ale celorlalți, căci va fi perceput ca un copil care nu se poate  integra,

Vei avea success doar dacă faci ce îți place.

  • Nu te mai compara cu ceilalţi. Și mai ales nu îți compara interiorul cu exteriorul cuiva. Fiecare avem propriul nostru fel de a fi, iar o comparație cu cel de lângă noi nu va face decât nu face decâ scadă stima de sine.
  • Ieşi din tipar. Doar riscând poți acumula învățăminte.
  • Fă ceea ce îţi place! Ieri, azi și mereu!

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.