Cel mai important pas spre raw: desertul

Daca ar fi sa faceti un singur pas spre un stil de viata mai raw, noi am zice sa schimbati deserturile traditionale pe cele din hrana vie. Pentru ca sunt delicioase, sunt incomparabil mai sanatoase si la fel de usor de apreciat de copii.

Sigur ca nu vor avea acelasi gust precum amandinele si torturile diplomat. Cheia succesului este rabdarea. Stim, am fi putut sa va dam o reteta minune care sa faca sa dispara dintr-o data toate poftele pentru zaharuri si faiuri rafinate. Dar am hotarat sa va spunem adevarul 🙂

Partea buna este ca aveti cel putin 5 aliati de incredere in calatoria asta. Daca sunteti din Bucuresti, unul dintre ei este Ostraw Vegan. Pentru restul tarii, suntem si noi aici sa va inspiram cu retete simplu de facut :).

Despre rawCofetaria Ostraw Vegan stim deja ca are doua vitrine pline de dulce si bun. Si tocmai cand credeam ca le-am gustat pe toate, au venit cu ceva nou: bombonele din curmale si carob.

De ce in combinatia asta?

Carobul contine proteina completa si fier, magneziu, sodiu, natriu si este o importanta sursa de Calciu. Pudra de roscove este un aliment alcalin cu nivel antioxidant foarte mare care poate fi consumata in siguranta de persoanele cu astm, boli alergice sau auto-imune si cancer.

Curmalele sunt pline de calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru si magneziu si ajuta in lupta impotriva constipatiei, tulburarilor intestinale, cresterii in greutate, afectiunilor cardiovasculare si cancerului

Va incurajam sa le gustati in cea mai echilibrata proportie propusa de Ostraw Vegan si apoi sa incercati si voi sa le faceti acasa. Le gasiti aici.

Cu cat ai mai putin cu atat poti sa iubesti mai mult

Eric Fromm e unul dintre filozofii mei preferati. Imi aduc aminte si acum cand am citit prima data cartea lui, A Fi Sau A Avea. Era printata si legata cu o spirala din plastic. Imi aducea aminte de cartile din facultate. Numai ca asta a avut un alt impact asupra mea si a modului in care gestionez nu numai stresul ci si activitatea mea de zi cu zi.

In fiecare zi imi doresc sa aleg sa fiu. Nu-mi iese mereu dar o iau de la capat cu bucurie. Pentru ca atunci cand fac alegeri constiente ma stresez mai putin 😀 Tu ce alegi? Lasa un comentariu mai jos. 

De la decoratul plajelor in farfurie. Beneficiile consumului de alge

Stiati ca algele marine asigura 90% din oxigenul existent pe planeta si ar putea constitui 80% din rezervele de hrana ale omenirii? Contin toate elementele indispensabile vietii de la proteine la carbohidrati, de la grasimi la saruri minerale si vitamine.

De ce merita sa fie mai mult decat decor pentru plaja?

  1. Au un continut redus de lipide (max 5%) si sunt toate grasimi nesaturate.
  2. Contin de la 7 la 36% proteine de foarte buna calitate, similare ca si structura cu cele ale oului insa fara aciditatea crescuta generata de digestia acestuia.
  3. Abunda in fibre neasimilabile care ajuta la controlul apetitului, facilitaeaza tranzitul intestinal si lupta impotriva constipatiei
  4. Au pana la 20 de ori mai mult calciu decat laptele
  5. 10 gr de alge contin fier cat 600 gr de spanac, si de doua ori mai mult cupru, zinc, potasiu, cobalt si sulf
  6. Abunda in betacaroten si vitamine din complexul B, inclusiv B12

Cum le includem in alimentatie? Inainte de toate le punem in cosul de cumparaturi de la Obio.ro si apoi ne inspiram din retetele delicioase de mai jos.

  1. Supa de alge marine cum ne propune Ligia Pop
  2. Salata de icre dupa reteta Raw Vegan Joy
  3. Salata de alge din colectia Retete cu Gust

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.