Ceai de fructe de padure – plicuri sau pudra?

Ceai de fructe de padure

Ceai de fructe de padure sub forma de pudra sau la plic? Care este cel mai bun? Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare este variabil deoarece depinde foarte mult de locul in care urmeaza sa-l folositi dar si de gusturile fiecarei persoane in parte.

Sunt foarte multe persoane care prefera ceaiul de fructe de padure sub forma de pudra, cu dizolvare rapida deoarece nu au timp sa astepte pentru infuzarea unui plic de ceai sau pur si simplu le place mai mult gustul.

Daca sunteti in cautarea unui ceai de fructe de padure pentru un aparat de vending atunci obligatoriu veti folosi un ceai pudra instant. Dar vom discuta pe larg despre acest subiect, in cele ce urmeaza.

Ceai pentru vending – pudra sau plic?

Daca sunteti un operator de vending si sunteti in cautarea unui tip de ceai pentru a-l folosi in aparatul vostru atunci trebuie sa stiti ca pentru acest tip de aparate este recomandata folosirea ceaiului cu dizolvare instant.

Recomand sa cumparati un ceai de buna calitate, cu o consistenta potrivita pentru a evita depunerile de pudra pe instalatia aparatului, in recipientul pentru ceai sau in paharul clientului. Un ceai de calitate, destinat sectorului de vending, se va dizolva imediat ce intra in contact cu apa fierbinte.

De asemenea, trebuie sa acordati importanta si magazinului de unde urmeaza sa il cumparati. Unul din cele mai bune magazine pentru sectorul de vending (si nu numai) este magazinul coffeepoint.ro unde veti gasi tot ce este necesar pentru o afacere cu aparate de vending. Acestia sunt furnizori de incredere, cu produse de calitate si ofera o livrare rapida, cu produse direct de pe stoc.

Unul din cele mai bune sortimente de ceai de fructe de padure cu dizolvare rapida este Satro – Ceai de fructe de padure instant. Acesta este ambalat in pungi de 1 kg si poate fi folosit atat in aparatele de vending, la birou dar si acasa. Se prepara foarte usor si se dizolva rapid.

Bautura obtinuta din ceaiul instant de la Satro este foarte aromata si gustoasa iar o punga de 1 kg poate fi suficienta pentru aproximativ 66 de ceaiuri gustoase si aromate.

Plicurile de ceai (pentru ca le veti gasi tot pe coffeepoint.ro) sunt recomandate pentru a fi folosite in birouri, restaurante, cafenele sau acasa deoarece necesita un anumit timp de infuzare pentru a obtine o bautura gustoasa.

Ceai de fructe de padure instant vs. ceaiul la plic

Diferenta majora dintre aceste doua tipuri de ceai este modul de prezentare – unul este pudra foarte fina iar cel la plic contine bucati de fructe/frunze sau plante.

Timpul de preparare este diferit – ceaiul pudra are o dizolvare rapida dar in schimb ceaiul la plic necesita, in functie de sortiment, chiar si 10 minute timp de infuzare.

Daca doriti un ceai gustos si de calitate pentru cafenea sau restaurant, recomand plicurile de ceai de la Demmers Teehaus – Forestberry Cocktail – pe care le gasiti tot in magazinul coffeepoint.ro.

Modul de ambalare al ceaiurilor instant si a celor la plic este diferit – ceaiul instant il gasim adesea in pungi de 1 kg iar ceaiurile la plic sunt ambalate individual, in pliculete din hartie iar o cutie poate contine intre 20-25 de plicuri, in functie de producator.

O alta diferenta dintre acestea doua este continutul de zahar – ceaiul instant nu necesita un adaos de zahar deoarece deja contine zahar in schimb, daca serviti un ceai la plic, trebuie sa adaugati zahar sau miere (daca doriti).

Ceai de fructe cu zahar

Ceaiul de fructe de padure cu dizolvare rapida poate fi preparat atat rece cat si fierbinte, timpul de dizolvare al pudrei fiind acelasi. In schimb, ceaiul la plic poate fi preparat doar cu apa fierbinte deoarece se infuzeaza mai repede. Daca folositi apa rece pentru ceaiul la plic, timpul de infuzare ak acestuia va fi mult mai mare.

Cat ceai de fructe de padure pudra se foloseste/portie?

Daca folositi ceaiul intr-un aparat de vending atunci trebuie neaparat sa respectati instructiunile producatorului. Daca veti folosi mai putina pudra decat este recomandat pe ambalaj, doar pentru a economisi cateva bauturi, nu veti face altceva decat sa va pierdeti clientii.

Respectarea dozelor recomandate de producator este foarte importanta pentru a obtine o bautura gustoasa si aromata. Doza de pudra este de 15 gr pentru 150 ml de apa.

Daca veti folosi ceaiul acasa sau la birou, puteti folosi oricata pudra doriti – in functie de gusturile fiecaruia. Desigur, si in acest caz respectarea dozelor recomandate de producator este importanta insa daca va place ceaiul mult mai aromat si mai concentrat atunci puteti folosi mai multa pudra.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.