Ce mi-a plăcut la Innsbruck

Innsbruck

Îmi amintesc cu bucurie de iernile din copilăria mea: fulgi de nea imenşi, oameni de zăpadă construiți, un derdeluş şi săniuțe cu toți copiii de la bloc, dar, mai ales, îmi aduc aminte de poeziile pe care i le spuneam Moşului pentru a-mi primi cadourile.

Crescând, Moşul era nevoit să se ducă la alți copilaşi dornici să îl întâlnească. Şi de atunci nu am mai resimțit spiritul sărbătorilor ca altă dată. Până când a început moda „târgurilor de iarnă”. Mi se par fascinante şi mă bucur ca un prichindel când vizitez unul.

Tradiția cu vizita lui Moş Crăciun a fost repede schimbată, în familia mea, pe ..câteva şezloange;  ia spiritul Crăciunului de unde nu mai e.  Aşa se face că până la vârsta de 21 de ani nu mai schiasem niciodată.

Rezoluții vechi

Anul trecut (2016) mi-am dorit să fac cât mai multe lucruri noi.. de la gustatul unor mâncăruri pe care până acum nu concepeam să le încerc,  până la învățarea unui sport nou: schiatul.

„Alpin Ski Resorts”a fost prima idee când au început planurile pentru revelion.

Iar după Crăciun ne-am urcat în maşină cu destinația Innsbruck. Am hotărât să mergem cu maşina tocmai pentru a ne bucura mai mult de momente. Ce-i drept nu a fost totul cum îmi imaginasem : nu a fost un tărâm alb luat din poveşti şi fulgi uriaşi, dar au fost nişte peisaje de zici că erau pictate.

Cota 1500

Am învățat să schiez la „middle station” după ce am urcat cu telecabina şi ne-am delectat cu munți stropiți cu frişcă pe vârfuri.

A fost cea mai obositoare minunată experiență de până acum. Şi pentru că ne-am înțeles bine cu profu’ și se amuza încontinuu că mi-era frică de ceilalți care coborau cu viteză de pe vârf și îi povesteam de tot felul de accidente cu schiori, a mai stat câteva ore în plus cu noi.

Cota 2522

În ultimele două zile am hotărât să ne limităm doar la vizitat. Cel mai mult mi-a plăcut la „Alpenzoo” din Innsbruck şi „Bergisel Ski Jump”. Urcând pe ghețar la „top station” rămâi fără cuvinte. Pozele vorbesc de la sine:

Temperaturile nu erau scăzute cum ne aşteptam …sau poate am fost prea pregătiți, având în vedere că purtam, eu cel puțin, trei bluze iar peste una „termică” şi o geacă groasă. Iar pe pârtie și la ”top station” era destul de cald.

Revelion 2020-2021: sau cum am înghețat pentru a mă uita la artificii

Noaptea de Revelion mi-a oferit cel mai frumos spectacol de artificii văzut vreodată. Timp de 40 minute, culorile se agățau de cer şi îl luminau în atât de felurite forme încât am înghețat stând afară şi urmărind cerul doar, doar să mai văd jocurile de lumini colorate ce se agățau de cer.

Oopps.. curiozitatea, bat-o vina!

Printre primele locuri pe care îmi place să le vizitez când merg într-un loc nou este … supermarketul. Îmi place să mă uit ce dulciuri, sucuri și alte mâncăruri au ei, în plus de noi. Așa am descoperit o Cola cu ambalaj verde, care nu prea era diferită la gust ( beau ocazional Cola nu am reușit să fac diferența, cred totuși că avea mai puține calorii decât una normală dar nu era nici 0), o Fanta albastră, care era îmbâxită de coloranți cu un gust oribil. Nelipsitele ciocolățele   de la Mozart, dar și siropuri Yo și sticle mari de lapte marca Maresi.

”Unplanned moments are always better than planned ones”

Serile noastre se lungeau până târziu spre dimineața aşa că în ultima noapte am hotărât că e momentul să facem o vizită prietenilor noştri din Verona. Se zice că planurile făcute spontan sunt mult mai frumoase decât cele plănuite, nu?

Și bineînțeles că după o așa săptămână nu aveam cum să nu sar de bucurie..

Detalii tehnice – TIPSuri pentru drum

În caz că vă hotărâți să mergeți, câteva sfaturi. Călătorind cu mașina implică câteva costuri. La întoarcere am urmat traseul acesta ocolitor pentru că în Serbia a picat rețeaua la telefon și nu am mai putut configura traseul pe Waze. În paranteză este prețul vignetelor/autostrada

  1. Monezi pentru autostrada sau vignete
    Ungaria(12 euro v ) -> Austria(10 euro+ 22 euro autostrada) -> Italia autostrada (35 euro v ) -> Slovenia (15 euro v ) -> Croația (autostrada 3 euro) -> Serbia(autostrada 6 euro) -> Bulgaria (15 euro v).
  2. Să aveți câteva baterii reîncărcabile și un încărcător de mașină, în caz de …
  3. Aveți grijă la ce benzinării opriți

Să aveți la îndemână o hartă în format fizic, în caz de ..

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *