Bucură-te de îndrăgosteală

Are doi ochi, două urechi, niște buze mai mult sau mai puțin pline, câte o pereche de mâini și picioare… Cel puțin în teorie e alcătuit la fel ca tine. Are și el un suflet ca tine. Nu ca al tău, dar e acolo la inventar, iese la numărătoare. Sunteți doi oameni construiți după aceleași reguli ale naturii și ale lui Dumnezeu. Și atunci ce DUMNEZEU are El de-ți lipsește ție?

 ”All you need is love.” Ce drogați erau Beatleșii ăia! Dar ce multă dreptate au și acum! Că uiți și să respiri, te speli pe dinți fără pastă și îți ungi unt direct pe palmă și e cam clară treaba că toate celelalte prostii de care îți făceai griji care îți mâncau timpul, nervii și banii sunt acum atât de mărunte și neinteresante că nu-ți vine să crezi că ți-ai irosit energia pe ele când puteai să îți petreci timpul pupându-l sau povestind alte mici nimicuri care erau odată importante.

 Nimeni și nimic în lumea asta nu putea să te facă să te trezești cu un zâmbet mare pe față într-o luni dimineață. Îți imaginai că ar fi o variantă – un mic dejun surpriză la pat, dar în niciun caz un banal SMS cu ”Bună dimineața” Asta e prea de tot! Ți-ai pierdut mințile. Și ce bine!

 Sper să n-ai treabă la job. Nu una care necesită creativitate cel puțin pentru că vei desena numai inimioare, te vei iscăli cu o inimioară în loc de punctul pe i și o să scrii texte cu multe epitete care, de fapt, îl descriu pe el. Brusc, acuitatea vizuală și acustică va fi diminuată cu 50%, deci să nu te sperii dacă te strigă colegii de mai multe ori la rand sau dacă stai cu ochii deschiși pe pereți proiectând imagini cu voi doi dispărând în apusuri grecești.

 Aveai niște prieteni, nu? Cum îi chema oare? De fapt, cui îi pasă că oricum vreo două-trei săptămâni dispari de pe fața Pământului. Nici nu-ți vine să începi să le spui de teamă că nu te mai poți opri să vorbești despre el. Toate frazele tale oricum încep cu ”Și eram cu EL și…” deci oricum ai devenit practic de nesuportat. Sărmana ta prietenă singură e la un pas de a-ți face voo-doo ca să te recupereze și te evită elegant până când nu mai gândești cu fluturii din stomac.

Unde să mai cunoști bărbați pe lumea asta?

Pun pariu că v-ați pus exasperate măcar o dată în viață întrebarea din titlu. Unde sunt bărbații ăia de care auzi la prietenele tale în relații fericite. Ele, desigur, i-au cunoscut în locuri și situații în care tu ai senzația că nu vei fi pusă niciodată sau nu vei avea niciodată norocul să fie unul care să merite.

 ÎN CLUB

Mi-era greu să cred că poți să cunoști pe cineva cu care să începi o relație de Doamne-ajută, un tip cu capul pe umeri, care să aibă măcar un plan de carieră, să nu stea cu mama și să nu fie scăpat de la nebuni. Slabe șanse, îmi spuneam. Dar apoi am discutat cu prietenii mei cei mai buni (băieți despre care eu cred că sunt bărbații perfecți, deci eligibili din toate punctele de vedere) și îmi spuneau că atunci când caută o relație, ei se duc în club. Nu neapărat să pescuiască acolo ceva, dar să cunoască fete noi. La fel ca și la noi, nu toate sunt normale la cap sau bune de a fi prietene, dar dacă un tip cumsecade se întâlnește cu o fată ca tine chiar acolo?

 LA NUNȚI

Proaspăt venită de la nuntă am constatat următoarele: sunt mai puține fete singure care vin la o nuntă/botez decât bărbați singuri. Că unele fete mai degrabă refuză invitația decât să vină singure, în timp ce prietenii mirelui vin să bea și să fure mireasa. Și dacă e singur la masă, e singur. De la o horă în care faceți contact vizual și până la un dans lent nu mai e decât un pas… de dans.

 LA TEATRU

Poate fi o variantă, dacă îți plac tipii ăia mai ciudăței, mai poeți, un pic tocilari. Dar n-ai de unde să știi ce comoară cultural-sprirituală se poate ascunde acolo. Din experiența unei fete care obișnuiește să meargă singură la teatru, vă pot recomanda cu dragă inimă o astfel de locație de cunoscut oameni noi. E drept, e un pic mai greu cu abordarea, dar n-aveți nimic de pierdut cu cineva pe care nu-l cunoașteți deloc, este?

 PE STRADA, LA METROU ETC

Aș zice nu. Deși îmi place mult ideea de romantism din cărți, cu îndrăgosteli fulgerătoare la prima vedere, aș tinde să fiu foarte sceptică. Dacă nu ți s-a mai zis niciodată că ești o frumusețe de nedescris, dacă nu simți că emani drăgălășenie și farmec prin buzunarele de la trench, mai degrabă refuză. Dar mă pot înșela, Doamne-ajută!

 LA SERVICIU

Cel mai sigur. Vă vedeți acolo mereu, știi exact cu ce se ocupă, afli detalii despre viața lui și poți evalua cât mai corect dacă e material de iubit sau nu, aveți și o bază de prieteni comuni – colegii de serviciu. Singura rezervă ar fi să nu lucrați în același birou, împreună sau, mai rău, să-ți fie șef. Va fi FOARTE ciudat și dificil după, credeți o pățită.

RECOMANDARE DE LA PRIETENI

La un moment dat, ați putea să vă mai lăsați soarta și pe mâinile altora, căci e al dracului de obositor să le faci pe toate odată. În plus, fațada aia de ”ce bine mă simt chiar și când sunt singură de un an de zile” pe unii chiar o să-i păcălească, deci nu vă temeți să anunțați că sunteți pregătite să cunoașteți pe cineva. Întodeauna se găsește ”un prieten de-al unui prieten” care să fie disponibil și poate chiar potrivit. De altfel, majoritatea cuplurilor de succes pe care le cunosc s-au cunoscut prin niște prieteni comuni.

Prima care iese la întâlnire să spună cum a fost! 🙂

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.