Bărbaţii şi obsesia lor pentru video games; Ar trebui să ne îngrijoreze?

Nu ştiu cât de mult v-aţi confruntat voi cu problema asta, dar eu o aud din ce în ce mai des; culmea, chiar mai des decât pe perioada liceului sau a facultăţii! Şi mai ales de când cu toate noile platforme de gaming gen Xbox, Playstation, Nintendo Wii…

 Da, ştiu, probabil aţi trecut prin asta, v-aţi confruntat de nenumărate ori cu problema iubitului care nu e atent deloc la ce i se spune şi nu vede nimic (cel puţin pentru câteva ore bune) în afara ecranului animat al calculatorului.  Dar ce-ar fi să vedem pasiunea asta ca o chestie pozitivă for a change? Timpurile au evoluat, bărbaţii şi ei odată cu ele, jocurile video nu mai sunt percepute că o chestie inutila—şi ca dovadă stă o industrie de-a dreptul înfloritoare. Ştiu toate argumentele gen “mi-ar plăcea să fie mai activ social”, “aş vrea să petreacă mai mult timp cu mine şi prietenii noştri comuni”, “mi-aş dori să aibă nişte pasiuni mai stimulante din punct de vedere cultural” etc. Dar te-ai gândit vreodată cam care ar fi motivele pentru care bărbaţii recurg la ore întregi de gaming? După cum văd eu problema (şi ţin să menţionez aici că nu mă refer la acei bărbaţi de diferite vârste care au renunţat complet la viaţa socială în favoarea celei virtuale, ci la cei care încă mai văd treaba asta ca un hobby):

 În primul rând, există studii care leagă jocurile video la vârsta adultă de dorinţa bărbaţilor (şi a femeilor de asemenea) de a păstra legătura cu copilăria pierduta—no harm in that, right?

 În al doilea rând, jocurile sunt o mică şi nevinovată escapadă din realitate; aşa cum ţie poate îţi place să te relaxezi într-o cadă cu apă fierbinte şi o carte bună în mână, sau să leneveşti o duminică întreagă uitându-te la filme de dragoste şi visând cu ochii deschişi, asta e metoda lui de a-şi lua mintea de la grijile zilnice;

 Şi dacă îţi faci griji pentru violenţă jocurilor, uite că aici cercetătorii găsesc cel mai mare avantaj al jocurilor: oameni care poate şi-ar vărsa frustrările într-un mod violent faţă de semenii lor, o fac în schimb într-un mediu virtual în care nimeni nu păţeşte nimic. Da, poate te deranjează zgomotul împuşcăturilor care se aud când se joacă ceva first-person-shooter, dar asta se poate rezolva foarte uşor cu o pereche de căşti! Aşa că lasă-l să îşi verse nervii pe omuleţii aceia mici, iar tu bucură-te de momentele de după!

 Plus că, hai să fim serioşi, ai prefera ca el să aibă o altă pasiune gen bar-hopping, să nu ştii niciodată unde e, cu cine, sau cam cât alcool a consumat în seara aceea? Nu mai bine îl vezi că se agită în faţa unui monitor sau cu o manetă în mână? Sau şi mai bine, gândeşte-te să i te alături! Cu siguranţă te va aprecia mai mult pentru că îi respecţi pasiunea şi i-o împărtăşeşti, plus că veţi avea un lucru nou în comun, ceea ce e mai mult decât binevenit întotdeauna!

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.