Eterna dezbatere: poate exista o simplă amiciţie între un băiat şi o fată?

 

De multe ori, când văd pe stradă un băiat şi o fată, neţinându-se de mână, mă gândesc: “Oare tipul o place pe ea sau sunt pur şi simplu amici?”

 

Putem fi doar prieteni cu persoanele de sex opus sau, în sufletul nostru ne dorim mai mult şi sperăm că poate într-o zi…?

 

Un studiu american recent susţine că pentru multe persoane, faptul că s-au îndrăgostit de amicii/amicele lor, a constituit o adevărată povară. Astfel 32% dintre subiecţi au considerat că i-a costat scump să simtă o atracţie şi să se îndrăgostească de cineva din anturajul lor, în timp ce doar 6% au susţinut faptul că acest lucru le-a adus beneficii reale.

 

Un lucru interesant pe care l-am găsit într-un alt studiu se referă la următorul aspect: “Faptul că bărbaţii şi femeile nu pot fi doar prieteni este unul moştenit dintr-o altă era când femeile stăteau acasă şi bărbaţii se aflau la muncă şi singurul lucru pentru care puteau fi împreună era strict bazat pe romantism”- explică Linda Sapadin, un psiholog din New York”.

 Însă astăzi, lucrurile stau complet diferit, iar în multiplele activităţi de zi cu zi, se poate observa o mixtură de fete şi băieţi, care sunt simpli prieteni şi care împărtăşesc multe lucruri în comun. Cunosc multe fete care preferă compania băieţilor, afirmând că nu prea au ce discuta cu alte fete. Şi în niciun caz nu dau semne că ar dori mai mult de atât.

 Referitor la partea sexuală, un alt studiu american a evidenţiat faptul că tinerii prefera să continue amiciţia cu o persoană de sex opus, în loc să se implice într-o relaţie amoroasă cu aceasta. Rezultatele stau aşa: Din 300 de studenţi intervievaţi, 67% au afirmat faptul că au făcut sex cu un amic/a. Iar un procentaj de 56% dintre acei subiecţi au susţinut că nu doreau să facă tranziţia de la prietenie la o relaţie amoroasă. Interesant, nu?

 De asemenea, psihologii susţin ideea că, în cazul în care dorim ca prietenia cu o persoană de sex opus să funcţioneze, trebuie să stabilim  de la început anumite bariere vis-à-vis de ce este permis şi ce nu, în relaţia respectivă.

 Acum propun să lăsăm studiile deoparte şi să vorbim de realitatea care ne înconjoară. Tu ai avut vreun amic de care te-ai îndrăgostit pe parcurs sau de la care ţi-ai dorit la un moment dat mai mult decât acea simplă prietenie? Eu da.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.