1 Martie

Cautand semnificatia martisorului am descoperit ca la origini acesta se oferea tinerilor, fete si baieti deopotriva ca simbol al venirii primaverii…O caldura deosebita mi-a invadat sufletul si cu gandul m-am intors inapoi in copilarie, pe bancile scolii. Am avut un diriginte extraordinar caruia de 1 Martie ii impodobeam pieptul cu martisoare netinand cont de obiceiul conform caruia doamnele sunt cele care trebuiau sa le primeasca, erau simbolul respectului si afectiunii noastre! Le primea cu drag, stiind ca ele reprezentau dragostea pe care i-o purtam. 

Asa ca anul acesta m-am hotarat sa-mi regasesc candoarea si sufletul de copil si sa ofer tuturor persoanelor deosebite din viata mea simbolul primaverii – un martisor: copiilor, care cu zambetele si nazbatiile lor imi insenineaza zilele, iubitului meu, care prin dragostea pe care mi-o poarta ma face sa ma simt frumoasa si apreciata, prietenilor, care imi coloreaza viata si imi aduc mereu zambetul pe buze! Sa-mi impodobesc sufletul pentru a primi cum se cuvine primii muguri ai primaverii!

Mereu alta si totusi…aceeasi

Odata cu venirea primaverii nu doar natura renaste si imbraca straie de sarbatoare ci si fiecare dintre noi. Verdele crud, copacii in floare, razele soarelui toate imi patrund in suflet.. imi doresc sa stralucesc, sa ies din anonimat! Rasfoiesc reviste, cautand noile tendinte ale modei, recomandari ale specialistilor…dar de fiecare data ajung sa aleg tinutele care imi stau bine, care ma fac sa ma simt EU! 

Pentru un plus Cisco de feminitate, eleganta imi aleg apoi bijuteriile… Descoperind frumusetea bijuteriilor handmade cu pietre semipretioase, mi-am castigat unicitatea! 

Fiecare idee, culoare impletita cu momentul zilei si cu starea de spirit ma ajuta sa fiu cand eleganta, cand ghidusa, copilaroasa sau adevarata doamna… rosul coralului pentru a deschide o tinuta sobra, bijuterii multicolore cand vreau sa impart bucurie, portocaliu Cisco cand vreau sa ma asortez cu lumina soarelui, verdele aventurinului sau al malachitului cand visez si ma contopesc cu natura, frumosul si distinsul mov al ametistului pentru a adauga nota rafinamentului…mereu alta si totusi aceeasi!

Atelier de autocunoaștere și dezvoltare personală prin Art terapie adleriană

On 6 September 2014 In Programe de autocunoștere și dezvoltare personală

 

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE ANGELA-CARMEN PLĂCINTAR

anunţă organizarea

Atelierului de autocunoaștere și dezvoltare personală prin Art terapie adleriană,

în perioada 18-19 octombrie 2014, la Arad

 

Dragă cititorule,

De câte ori îmi amintesc de prima oară când am participat la un astfel de atelier (în cadrul formării mele în psihoterapie), mă simt copleșită de o emoție vie, pozitivă, colorată ce se descompune în mii de nuanțe în sufletul meu, un tărâm mirific ce-mi ghidează pașii spre a invita și alți oameni la astfel de trăiri, la astfel de experiențe…Am pătruns atunci într-o lume de poveste și de joc și chiar de artă, în care cuvintele nu și-au prea avut au rostul, căci introspecția ghidată mă purta prin copilăria mea, prin relația din prezent cu cei din jur, prin stilul meu de viață. Am fost fascinată de multitudinea lucrurilor pe care le-am aflat și conștientizat atunci, cu o efervescență emoțională ce mi-a dat curajul de a mă deschide, de a mă cunoaște cât mai profund și mai real, înțelegând multe din comportamentele mele și dezvoltându-mă personal într-o lume plină de culoare, prin desen și pictură cu-acuarelă…

Acum, un astfel de Atelier de autocunoaștere și dezvoltare personală îți propun și eu, prin multă culoare, prin muzică și reflecție personală ghidată, în care vei avea timpul și șansa de a beneficia de o experiență mai plăcută, de a lucra cu tine însăți/însuți sau cu problemele cu care te confrunți în viața ta de zi cu zi.

Această artă utilizată prin psihoterapie, îți va crea un context favorabil de a face o incursiune în stilul tău personal de viață, în scopul autocunoașterii și dezvoltării personale prin care te vei simți mai puțin anxios și mai mult confortabil, dezvăluindu-ți posibilitatea de a-ți explora emoțiile și de a-ți schimba mai ușor și într-un mod mai pozitiv percepția despre propria ta persoană, comportamentele și patternurile (obiceiurile) inadecvate.

În plus, vei avea posibilitatea de a afla și aspecte precum:

– Care sunt caractersiticile tale, aspectele pozitive și cele mai puțin pozitive;

– Modul în care înaintezi în viață cu acestea (stilul vieții);

– Modul în care aceste caractersitici te influențează în cadrul familiei tale, la locul tău de muncă, în relația de cuplu, sau în relația cu prietenii;

– Care este stilul tău predominant de lucru: individual și/sau în grup și cum te simți cu acest stil de a lucra;

– Aspecte privind posibile influențe din copilărie, asupra prezentului și viitorului foarte apropiat;

– Modul în care întâmpini noul în viață;

– Aspecte privind abilitatea ta de a oferi și de a primi;

– Modalități de a face față provocărilor pe care viața ți le scoate în cale.

Pentru a participa, nu sunt necesare abilități de desen sau pictură, ori talent, pentru că în art terapie se face apel la spontaneitatea și creativitatea individuală, stimulate prin încurajarea de către psihoterapeut. Singurele lucruri de care vei avea nevoie, sunt dorința de a experimenta și explora. Unele exerciții vor fi realizate pe un fond muzical, ce va crea un cadru propice relaxării și distragerii de la alte gânduri, în scopul facilitării stării de recepție pentru pictură; pentru că în art terapie, concentrarea cade mai mult pe proces și mai puțin pe crearea unui obiect de artă finit.

În interpretarea lucrărilor, voi pune accent mai mult pe semnificația pe care tu o atribui propriei creații și mai puțin pe o semnificație impusă de mine în calitate de terapeut, pentru că fiecare client este expert în viața sa și în ceea ce creează.

Lucrările realizate de tine vor fi rezultatul implicării și muncii tale, ele îți vor aparține, putându-le păstra, dacă dorești, iar lucrările tale vor fi fotografiate doar cu acordul tău.

Așadar, dacă dorești să pășești și tu pe acest tărâm mirific, de introspecție ghidată, în care să te cunoști mai bine și să te dezvolți personal, prin muzică și prin culoare, te invit să te înscrii la acest atelier.

Perioada de desfășurare:

– Sâmbătă, 18 octombrie 2014, în intervalul orar 13-18;

– Duminică, 19 octombrie 2014, în intervalul orar 14-19.

Investitiții financiare:

– 250 lei, din care se vor asigura materialele necesare atelierului, o gustare şi un coffe break pe zi.

Înscrieri:

– Înscrierile se fac telefonic, la numărul: 0726 224 366, pentru a afla dacă mai sunt locuri şi pentru a lăsa numărul tău de telefon şi adresa de e-mail.

– Dacă mai sunt locuri, pentru înscriere este necesar un avans de 40 de lei.

– Plata avansului se face in contul: RO90RNCB0015142631600001, BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A., Arad, ANGELA-CARMEN PLĂCINTAR – CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE.

– În ordinul de plată, te rog sa specifici “Atelier art terapie”.

– Locurile sunt limitate (10) astfel că înscrierile se fac în baza apelării telefonice şi în ordinea plăţii avansului.

Termenul limită pentru înscriere este 16 octombrie 2014.

La finalul parcurgerii atelierului, vei obține o Adeverință de participare și un document în care vor fi notate toate lucrurile pe care tu le-ai descoperit despre tine pe parcursul întâlnirilor.

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.