Sfaturile celebrului Joe Cross pentru un meniu sanatos al celor mici

Eu impart mancarea in esentiala si “de distractie”. Nu spun ca o inghetata e rea si nici ca o salata e buna. Doar ca fac parte din doua categorii diferite. Ma concentrez pe ceea ce e esential si daca e sa fie distractie intr-o zi … sa fie. Nu ma invinovatesc.

Acesta e si unul din mesajele filmului The KIDS MENU, lansat in premiera la Bucuresti, miercuri, 27 aprilie, la hotel Sheraton in Bucuresti. In acest documentar Joe Cross calatoreste in Statele Unite explorandd diverse modalitati in care comunitatile au luat actiune pentru a se asigura ca cei mici inteleg ce ar trebui si ce nu ar trebui sa maance.

“Dupa filmele din seria Gras, Bolnav si Aproape Mort ideea de a face un documentar despre meniul copiilor a venit natural. Toata lumea ma intreba <<Joe, si ce facem cu meniul copiilor?>> Ceea ce am descoperit este ca aceasta problema globala are la baza 3 motive: lipsa educatiei, lipsa accesului la hrana de calitate si lipsa modelelor pozitive”

In acelasi timp, The Kids Menu arata ca exista si se dezvolta din ce in ce mai mult scoli in care copii invata sa gradinareasca si sa creeze un meniu sanatos pentru mai putin de 2,5 dolari. Cu siguranta, scolile incep sa-si faca partea. chiar daca realitatea filmului e cea din SUA, si in Romania se pot schimba lucrurile in bine. Nu avem nevoie decat de initiativa.

Ce ar mai putea fi facut acasa?

  1. Pune recompensele dulci sus pe dulap sau in alta camera: daca nu le vezi, nu te gandesti la ele
  2. Coordoneaza mesele in familie
  3. Scoate mancarea procesata din ambalajele colorate si pune-le in recipiente de plastic.  N-o sa mai fie atat de apetisante
  4. Alege-ti cu grija fermierul si sursa de alimente esentiale! Un fermier bun e mai pretios decat un doctor excelent spune Joe.
  5. nclude sucuri presate la rece pentru un aport ridicat de nutrienti din fructe si legume. Si le poti obtine in cel mai simplu mod acasa cu ajutorul presei la rece Kuvings.

Vrei sa schimbi ceva in viata ta? Daca da, aici vei gasi 10 pasi care te vor ajuta sa obtii ce iti doresti :

  1. Numeste lucrurile pe care ti le doresti dar nu le ai

Acest prim pas solicita de fapt, o noua constientizare, pentru ca ceea ce iti doresti se poate amesteca cu un gand negativ de genul “ Eu nu sunt fericit sau multumit.” Asadar, ia o pauza, respira adanc, si da voie lucrurilor care iti lipsesc sip e care le vrei acum, sa iasa la suprafata, cu claritate.

  1. Tine cont de urmatorul aspect : ceea ce iti doresti tine strict de tine si de binele tau sau i-ar putea ajuta si pe altii?

In opinia mea, corporatiile care se concentreaza pe profit, mai mult decat pe un scop sau un serviciu, pierd barca. Aceste companii opereaza de obicei intr-o cultura mica, lipsita de incredere, care limiteaza inovatia si actiunile creative. In schimb corporatiile care vand un serviciu sau produse ce aduc beneficii si altor persoane, produc un profit inevitabil, in mod natural. Acelasi lucru este valabil si pentru oameni. Daca te regasesti in planul axat doar pe propria persoana, (cum ar spune Sakyong Mipham), se limiteaza obtinerea unor rezultate mari, grandioase, care ar putea servi atat voua, cat si altora.

  1. Declaratia “deoarece”

Raspuns: “De ce nu-l ai?” “Deoarece”-ul tau se indreapta cel mai probabil catre o idee mai veche (bazata pe gand-crez-obicei) care te retine din a obtine ce iti doresti.

E bine sa ne si notam pe ceva “deoarece”-ul nostru, nu doar sa ne gandim la el. O data ce-l pui pe hartie, vei obtine in mod automat gradul de constientizare ca ceea ce te-a oprit pana acum, s-ar putea sa nu fie un motiv, intr-adevar. Verifica factorii reali, ai grija de cei care lipsesc fizic si asupra carora deti controlul, cum ar fi trainingul sau experienta necesara. Daca ai resursele necesare, inseamna ca problema se afla undeva intr-o convingere limitata ce are nevoie sa fie descoperita si reinventata.

  1. Numeste o noua conditie de care vrei sa ti cont in acest moment

Spunand “un milion de dolari”, nu este util, pentru ca nu vor veni zburand pe fereastra. Dar, mai degraba decat sa fie practic, gandeste specific. Sapa adanc printre posibilitati, si preia varianta care te striga. Daca crezi ca este vorba despre bani, mai intai pune-ti intrebarea: cu ce ma poate ajuta o anumita suma de bani? Chiar va face diferenta? Daca raspunsul va fi unul “un upgrade sau o noua masina”, focuseaza-te pe noua masina in loc de suma de bani. Daca chiar vrei sa atingi o anumita suma de bani, identifica suma exacta de care ai nevoie si pastreaza-ti atentia asupra ei. Spre exemplu, “mai multi bani” nu o sa functioneze; dar “sa adaug 20.000$ in contul meu in urmatorii 5 ani”, functioneaza. (Apoi, s-ar putea sa incerci sa iti faci un plan legat de cum sa-ti cresti fluxul de venituri curente sau cum sa reduce din cheltuieli, pentru a-ti putea atinge telul.)

  1. Vizualizeaza rezultatul in prezent. Acum, aici.

Experimenteaza ce vei simti in momentul in care dorintele se implinesc. Vizualizeaza visul indeplinit. Gandeste-te la cat de benefica va fi realizarea ta. Bucura-te de succesul tau. Bate palma cu tine insuti si striga cat te tin plamanii: “Am reusit!” (Sa sari in sus de bucurie ar fi indicat J)

  1. Adopta un nou mod de gandire care afirma realitatea dorita.

Cel mai bine ar fi sa incepem cu “Eu sunt …. “ si sa repetam cu dragoste afirmatia de-a lungul zilelor urmatoare. Din nou, in afara faptului ca faci afirmatia, pentru a se implini, trebuie sa te simti ca si cand s-a implinit deja.

  1. Ascultati intuitia pentru idei inspirate.

Imbratiseaza orice perspectiva si ia masuri rapid. Fa tot ce iti sta in putinta sa te aproprii de realizarea ta tinta. Mi se pare ca atunci cand stau in liniste si pun intrebari pertinente, acestea sunt de cele mai multe ori urmate de un gand/raspuns care se activeaza in mintea mea. Actioneaza pe baza intuitiei.Iti poate deschide noi posibilitati. Continua sa mergi inainte – angajamentul persistent este foarte puternic!

  1. Urmareste si recunoaste castigurile mici pe care le faci.

Bucura-te de fiecare reusita, oricat de mica ar fi! Orice sarbatorire, oricat de mica, contribuie de fapt la o mai mare incredere in sine. Acest lucru duce la rezultate suplimentare cum ar fi asumarea riscurilor.

  1. Daca observi ca esti pe drumul gresit, apasa butonul “back” imediat:

Daca vi se opune rezistenta, adaugati o afirmare noua care inspira actiune. Reinventeaza-te inapoi sau inainte si mergi mai departe.

Arunca un ochi peste noi resurse pe care le-ai obtinut, incluzand educatie, traininguri sau coacing asistat. Sa aveti un partener de incredere este extrem de important.

  1. Destinatie finala

Sa ajungi la destinatia finala, nu-i un lucru mic. Sarbatoreste in mod adecvat toti pasii spre succes.

O maniera foarte simpla la care ne putem gandi cand vine vorba despre acest process este:

Intentia – Vizualizeaza rezultatul ACUM! – accepta orice primesti – recycle procesul – revendica premiul!

You May Also Like

About the Author: Codlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.