Fericirea se invata si prin anumite actiuni putem sa ne schimbam o stare afectiva negativa si sa o inlocuim una pozitiva. Cum putem face acest lucru?
Cel mai important lucru este sa ne dam seama ca acea stare negativa nu ne este de folos si ca ne face rau. Urmatorul lucru este sa ne oprim si sa nu mai facem lucrurile care alimenteaza starea negativa si sa iesim din acel cadru , de exemplu, sa iesim din camera noastra si sa ne oprim din plans, sa iesim la o plimbare…la aer…. pana la colt sa ne cumparam …pufarinei (creierul are nevoie de oxigen).
Pasul urmator este sa facem un lucru despre care stim cu siguranta ca ne face bine sau ca ne bine dispune, ne sunam un prieten optimist/a, ne uitam pe anumite poze vesele, ne cumparam ceva frumos, mergem la MALL la o comedie etc.).
Facand aceste lucruri, vei constata ca atunci cand se va intampla ceva care sa iti creeze o stare afectiva negativa veti reusi sa treceti mult mai usor peste ea. In plus, vei deveni o persoana mai echilibrata, ba chiar mai optimista, ceea ce ii va face pe ceilalti sa iti caute compania.
La barbati apetitul sexual scade o data cu reducerea nivelului testosteronului, hormon sexual masculin care mentine caracterele sexuale. Pentru a avea, in continuare, o viata intima satisfacatoare este nevoie ca ambii parteneri sa dedice mai mult timp si mai multa atentie actului erotic.
Fiecare trebuie sa invete, in functie de transformarile prin care trece, care sunt lucrurile care plac si cele care displac in dormitor. Cel mai important lucru este ca sexul nu dispare o data cu instaurarea acestei perioade critice. Exista alternative care trebuie explorate. Una de succes garantat este preludiul cat mai lung. Trebuie sa acceptati schimbarile si sa le depasiti, nu sa luptati impotriva lor!
Acum sa vorbim …despre regrete, regrete care nu-si mai au rostul dupa fapte necugetate, si cand scoti o vorba aparent nevinovata, dar care raneste, e si mai grav. Oricat de mare ar fi iubirea, se poate stinge in umbra unor mici gafe, chiar neintentionate. Ce e de facut? E greu sa-ti controlezi si cel mai mic gest intr-un cuplu ce se vrea a fi sudat?!
De ce nu incredere?
Intrebarea nu se refera strict la persoana de langa noi, ci la tine. Neincrederea in sine te face sa fii mai suspicioas/a decat trebuie, sa faci presupuneri, sa te comporti exact invers decat iti doresti de fapt.
Tu ai mereu dreptate!
Oricat de mult ti-ar placea sa crezi ca intotdeauna ai dreptate, nu tot ce-ti face tie placere trebuie sa-i fie si lui/ei pe plac. Poate ca accepta acum atitudinea ta si iti canta in struna, insa pe parcurs paharul rabdarii se umple. Fraze de genul “ti-am spus eu!” ar trebui uitate.
Nu renunti la critici…
…arunci “sageti” la adresa prietenilor lui/ei, “total nepotriviti” dupa parerea ta. Si ca sa le arati ca tu detii controlul, cu acelasi simt al umorului, taios, ii numeri jumatatii tale fiecare inghititura de bere, exact la intalnirea cu ei. Chiar daca el/ea nu pare deranjat pe moment, in timp, situatia se poate schimba iremediabil.
Esti spioan/a sau sot/sotie?
Se presupune ca, daca v-ati ales pentru totdeauna, v-ati si dorit,nu? Atunci ce rost are sa-i tot cotrobai prin buzunare, sperand ca, poate-poate, vei gasi ceva incriminator, justificandu-te ca tocmai voiai sa-i bagi hainele la spalat? Ulciorul nu merge de multe ori la apa! Si s-ar putea sa se sparga exact cand ti-e lumea mai draga.
Il/o controlezi permanent..
De cand cu telefonia mobila si mai nou, cu internetul, inca un sambure de scandal. Chiar il/o crezi atat de fraier/a incat sa lase la vedere ce are de ascuns? Nu faci decat sa pui paie pe foc verificandu-i casuta de e-mail, agenda sau lista sms-urilor.
Vorbesti de rau despre ai lui/ei!
Da, tu esti cea mai importanta fiinta din viata lui/ei. Dar sangele apa nu se face. Asa cum tie nu-ti plac jignirile la adresa alor tai, nici in gluma, asa nici el/ea nu poate rabda la infinit “impunsaturile” tale. Ghici cine are de pierdut?
Si prea multa grija strica.
Te-ai gandit ca orele la coafor si banii cheltuiti sa te faci frumoasa/frumos pentru el/ea il pot deranja? Nu zice nimic, dar relatia se raceste, iar el/ea ajunge in bratele altuia/alteia. Culmea, celalalt/cealalta nu pune mare pret pe infatisare. Poate stie sa-l asculte si sa-i spuna mereu ce vrea sa auda.
Oricine, dar nu cel mai bun prieten
Simti nevoia sa-l pui un pic pe jar…Un flirt nevinovat nu strica. Dar daca nu ti-ai gasit altul caruia sa-i faci ochi dulci decat cel mai bun prieten/prietena al lui/ei e cat de poate de grav.
Nu-l/nu o apreciezi suficient
A intervenit rutina… Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l critici mai des pe partener…mai ales fata de cei dragi, si, mai rau, in fata copiilor. Daca faci si comparatii, nu te mira ca “motanul” se transforma in „leu” !
Ce-a fost sa treaca…
Pastreaza un obiect legat de o relatie din trecut…. Tu nu pierzi nicio ocazie de a-i aminti cat de mult a insemnat fosta/fostul pentru el. N-ar fi mai bine oare pentru amandoi daca a-ti gandi cateva secunde inainte sa scoateti “porumbelul” din gura? Doar pe tine te-a ales,nu?