Secretele unei piese legendare, “Bohemian Rhapsody” – Queen

 • Scris de Andreia Nu sunt comentarii Comments
  Ultima actualizare: Octombrie 31, 2013 |

  Bohemian Rhapsody Secretele unei piese legendare, Bohemian Rhapsody  Queen

  Ştiaţi că…

  • …pe 31 octombrie 1975 formaţia Queen lansa în Marea Britanie single-ul „Bohemian Rhapsody”?
  • …la înregistrarea piesei “Bohemian Rhapsody” nu s-au folosit sintetizatoare?
  • …întreaga melodie, inclusiv partea de armonii, a fost scrisă de Freddie pe cărţi de telefon şi resturi de hârtie?
  • …pianul la care este înregistrată piesa “Bohemian Rhapsody” este acelaşi pian pe care Paul McCartney l-a folosit pentru “Hey Jude”?
  • …Freddie Mercury nu se considera un bun pianist şi îi era teamă să interpreteze live piesa ”Bohemian Rhapsody”?

   

  „Bohemian Rhapsody” este una dintre cele mai importante piese din istoria muzicii, o piesă care îşi creează o categorie muzicală proprie în care nici o altă melodie nu va intra. Este înregistrată în cadrul albumului “A Night at the Opera”, albumul  produs de Roy Thomas Baker și Queen. La vremea sa, “A Night at the Opera, a fost cel mai scump album produs. În Marea Britanie a stat pe primul loc al topurilor albumelor pentru nouă săptămâni iar în SUA s-a clasat pe locul 4 și a primit trei Discuri de Platină.

  Majoritatea pieselor din albumul “A Night At The Opera” au fost scrise de Freddie Mercury inclusiv marele hit – “Bohemian Rhapsody”.

  “Bohemian Rhapsody” este o piesă complexă, în care se pot regăsi mai multe ritmuri şi stiluri muzicale. Ea poate fi “descompusă” în 6 părţi distincte: intro – partea acapella, balada, solo-ul de chitară, partea de operă, partea de hard rock şi finalul în stil heavy metal cu reluarea extrem de scurtă a tuturor motivelor muzicale anterioare. Toate acestea sunt îmbinate armonios de Freddie Mercury într-o singură melodie ce avea să ne rămână moştenire. Au fost necesare 3 săpămâni de repetiţii până să ajungă la varianta finală pentru înregistrare şi s-au folosit 6 studiouri. Pentru înregistrarea părţii vocale, artiştii au cântat 12 ore pe zi.

  Versiunea originală a “Bohemian Rhapsody” avea 7 minute dar înainte de lansare a fost scurtată la 5,55 minute. Oricum aceasta era o problemă pentru că mulţi considerau că este prea lungă pentru a deveni hit. Pentru a testa posibilităţile piesei, Freddie recurge la un plan: a trimis single-ul unui celebru DJ londonez cu rugămintea ca acesta să nu îl difuzeze niciodată la radio, ci să îl păstreze numai pentru el. Iar DJ-ul a facut exact contrariul, lucru pe care Freddie Mercury mizase de la inceput.După ce a difuzat câteva zile fragmente din piesă, a sfârşit prin a o difuza în întregime şi impactul este extraordinar. Publicul cere melodia la radio de 14 ori în 2 zile. De acum toate posturile de radio britanice difuzează „Bohemian Rhapsody”, în varianta originală de aproape 6 minute. Este un succes care le aduce celor de la Queen renumele de trupa epocii!

  După lansare “Bohemian Rhapsody” ajunge pe locul 1 în Marea Britanie şi rămâne 9 săptămâni consecutive acolo. În 1976, Freddie primeşte premiul „Ivor Novello” pentru „Bohemian Rhapsody”, iar în 1977, la doar doi ani de la apariţie, este declarată “Cel mai bun single al ultimilor 25 de ani”.

  Videoclipul “Bohemian Rhapsody”, unul dintre primele videoclipuri muzicale apărute, a fost votat recent cel mai bun din toate timpurile, devansând celebrul “Thriller” al lui Michael Jackson.

  În 1992 piesa a cucerit şi lumea filmului, intrând pe coloana sonoră a producţiei “Wayne’s World”. După moartea lui Mercury, mai mulţi artişti au încercat să lanseze coveruri după “Bohemian Rhapsody”, dar nu au avut succes decât variantele cântate pe scena, în memoria lui Freddie, de cântăreţi celebri ca Elton John sau Axl Rose.

   Queen – Bohemian Rhapsody

  Popularitate: 1%

  Rating 3.00 din 5


  Postari asemanatoare:
  • Nu sunt postari asemanatoare!
 • Abonare RSS

  Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

 • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Mai 2017
« Noi    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix