Respectul de sine,o recunoaştere a respectului faţă de celălalt

 • Scris de ANDU 50 Comments50 Comments Comments
  Ultima actualizare: Iulie 20, 2010 |

  respectuldesinee Respectul de sine,o recunoaştere a respectului faţă de celălalt

  Debutul unei relaţii este o nouă viaţă. Fericirea partenerilor, optimismul, efervescenţa, sunt deseori contagioase..  Şi cine nu şi le-ar dori? Ne-am văzut, ne-am plăcut şi suntem împreună, ce rămâne de făcut? Sună mirobolant. Dar între „ne-am plăcut” şi „suntem împreună” drumul e de multe ori lung, iar între „suntem împreună” şi „formăm un cuplu fericit”, este cale şi mai lungă, un drum extrem de delicat şi anevoios. Ca şi atunci când construieşti o casă, un cuplu se clădeşte pe multe sentimente, iar cu cât sunt mai puternice, cu atât şansele ca edificiul să reziste sunt mai mari. Dincolo de îndrăgosteala de început şi iubirea ca şi liant, principalul factor care stă la baza trăiniciei unei relaţii este RESPECTUL.

  200408800-001

  Respectul este un sentiment de consideraţie şi chiar de admiraţie, respectăm o persoană pentru valoarea pe care i-o recunoaştem şi în acest sens ne îndreptăm spre ea cu oarecare rezervă şi reţinere. Nu este vorba nici de distantă, nici de diferenţă. Este vorba pur şi simplu de voinţa de a nu brusca sau şoca fiinţa iubită. Privit din acest unghi, respectul nu se poate disocia de iubire, nu poate fi separat de dragoste. Cum să poţi pretinde că iubeşti fără a menaja fiinţa iubită? O persoană care pretinde ca iubeşte , dar care nu îşi ascultă partenerul, care constrânge împotriva voinţei celuilalt prin egoism sau folosind diferite tertipuri care induc stări afective ce ii vor face rău,  nu îşi respectă partenerul ca individ, ca fiinţă umană. A respecta înseamnă a recunoaşte personalitatea partenerului, a accepta tot ceea ce reprezintă diferenţele faţă de celălalt, originalitatea şi ideile acestuia. Înseamnă să îţi poţi spune: „Celălalt nu gândeşte ca mine, nu are chef în acelaşi moment de aceleaşi lucruri ca şi mine, dar de care trebuie să ţin cont”, iar acest lucru ne îmbogăţeşte, fiind vorba de tolerantă, de maleabilitate, de modul de a înţelege şi de a accepta caracterul celuilalt. Dragostea ar deveni repede plictisitoare dacă cei doi parteneri ar trebui să gândească mereu identic.

  cuplul si respectul de sine andubv1 Respectul de sine,o recunoaştere a respectului faţă de celălalt

  Până şi respectarea divergenţelor de opinii aduce numeroase avantaje unei relaţii de iubire. Este unul dintre elementele care permite comunicarea cu celălalt. Totodată, este sentimentul care îţi dă puterea de a te autodepăşi prin autocunoaştere, de a repune în cauză felul în care se prezintă o persoană pe care o stimezi şi pe care o admiri, ideile sale ciudate uneori în primă fază, meritând cu siguranţă atenţia la o analiză mult mai atentă.

  Intoleranţa manifestată faţă de opiniile exprimate este o formă de lipsă a respectului.  Până şi gelozia este o formă de lipsă de respect, pentru că, împinsă la extrem, reprezintă o necunoaştere sau o cunoaştere greşită, urmată de o neacceptare a personalităţii şi a libertăţii individului, care poate continua cu ambiţii în a-ţi atinge scopul, până la a impune şi a domina.    A îţi respecta persoana iubită înseamnă să îi permiţi să existe ca atare şi ca individ unic dincolo de binele de sine. Înseamnă să îţi acorzi respectul de sine.

  Popularitate: 2%

  Rating 3.00 din 5


  Postari asemanatoare:
  • Nu sunt postari asemanatoare!
 • Abonare RSS

  Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

 • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Aprilie 2017
« Noi    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix