Remember: The Beatles şi al lor album alb – “The White Album”

 • Scris de Andreia Nu sunt comentarii Comments
  Ultima actualizare: Noiembrie 22, 2013 |

  beatles 1965 Remember: The Beatles şi al lor album alb  The White Album

  Acum 45 de ani, pe 22 noiembrie 1968, trupa Beatles lansa în Marea Britanie dublul album „The Beatles”. Cel de-al nouălea album al celebrului grup de rock a mai fost numit şi „The White Album”, datorită coperţii sale albe, fără nici o altă grafică doar cu numele trupei scris în relief.

  Albumul a fost scris şi înregistrat într-o perioadă de criză a trupei, din mai până în octombrie 1968 în studiourile Abbey Road Studios. Deşi de obicei toate piesele erau semnate de Lennon şi McCartney, la piesele de pe acest album, fiecare din cei patru membri şi-au pus amprenta, începând a-şi explora cu această ocazie propriul talent. Înregistrarea acestui album a marcat şi prima apariţie a iubitei lui Lennon, Yoko Ono, ca şi colaboratoare la piesa „Revolution 9”. Chiar dacă a primit recenzii mixte, albumul a ajuns pe primul loc în topurile din Marea Britanie şi State. S-au vândute peste 20 de milioane de exemplare în toată lumea şi a fost premiat cu platină. În Statele Unite „The Beatles” a petrecut 155 de săpămâni în Billboard 200, a fost recompensat de 19 ori cu platină şi este al zecelea cel mai bine vândut album din toate timpurile.

  „The White Album” conţinea 30 de piese, printre care: “Back in the U.S.S.R.”, “Dear Prudence”, “Ob-La-Di, Ob-La-Da”, “Wild Honey Pie”, “Martha My Dear”, “Don’t Pass Me By”, “I Will”, “Julia”, “Yer Blues”, “Long, Long, Long”, “Revolution 1″, “Cry Baby Cry”, etc (ascultă AICI albumul integral). Albumul este considerat de mulţi cel mai bun album Beatles, şi chiar dacă nu este aşa, cu siguranţă este cel mai captivant. Misterios şi energic, acustic şi rock, simplu dar dens…eternul Album Alb.

   The Beatles – Ob-La-Di, Ob-La-Da

  Popularitate: 1%

  Rating 3.00 din 5


  Postari asemanatoare:
 • Abonare RSS

  Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

 • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Aprilie 2017
« Noi    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix