Laura Stoica o stea pe cerul muzicii

 • Scris de Andreia Nu sunt comentarii Comments
  Ultima actualizare: Octombrie 10, 2013 |

  Laura Laura Stoica o stea pe cerul muzicii

  O actriţă mult prea grăbită care a vrut să aibă o stea numai a ei…şi a plecat spre cer să o caute…

  Dar va rămâne veşnic în amintirea noastră focul pe care ea l-a aprins pe scena muzicii româneşti.

  Într-o zi de 10 octombrie a anului 1967 se năştea la Alba Iulia, Adriana-Laurenţia Stoica, cea care pentru noi a fost Laura Stoica.

  A fost o cântăreaţă, actriţă şi o compozitoare de muzică pop rock, care este şi acum considerată ca fiind una dintre cele mai originale şi puternice personalităţi ale muzicii româneşti.

  Pasiunea sa pentru muzică o îndrumă spre Şcoala Populară de Artă din Târgovişte, la secţia de canto a profesorului Emil Niculescu, unde a şi absolvit de altfel în 1986.

  În 1989 devine solistă a teatrului de revistă „Toma Caragiu” din Ploieşti, timp de un an. În acest timp Laura participă şi la toate concursurile muzicale organizate în ţară şi peste hotare. Se lansează în 1990 la „Festivalul de la Mamaia”, unde câştigă Premiul 1 la secţiunea de „Interpretare” cu melodia „Dă, Doamne, cântec” și trofeul acelei prime ediții de după Revoluție.

  În 1991 este declarată “Cea mai Bună Solistă pop-rock”, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului.

   Laura Stoica – Un Actor Grăbit

  În aceşti ani datorită talentului remarcabil, personalităţii puternice şi frumuseţii ei, artista îşi creează o imagine şi un stil original, fiind prima rockeriță modernă a României.

  În 1993 îţi înfiinţează trupa „Laura Stoica Band” iar un an mai târziu scoate primul album „Focul”, cu care câştigă premiul I pentru „Debut Discografic”.

   Laura Stoica – Focul

  Al doilea album „Nici O Stea” este lansat în 1997 şi câştigă premiul al II-lea la secţiunea „Discografie”.

  În iulie 2005 lansa cel de-al treilea album al său, “S-a schimbat”, care conţine şi piesele “Mai Frumoasă”, “Hey”, “Să iubeşti”.

  În 1999 debutează pe scena „Teatrului Nottara” din Bucureşti în piesa “Azilul de noapte”, de Maxim Gorki, rolul Vasilisa, regia C-tin Codrescu.

  Fiind atrasă şi de această lumea a teatrului, artista a absolvit în 2000 Facultatea de Teatru, Secţia Arte-Actorie, din cadrul Universitătii Ecologice din Bucureşti, în clasa Adrianei Popovici. Ca actriţă, Laura joacă piese în 2000-2001 la „Teatrul Odeon” din Bucureşti, în 2004 la „Teatru Naţional” Constanţa şi în 2005 la „Teatrul Toma” Caragiu din Ploieşti.

  Între anii 1990-2005 artista evoluează în peste 700 de concerte şi spectacole de divertisment din România şi din alte ţări. Apare în aproape 650 de show-uri TV din România, Malta şi Bulgaria. A participat la Festivalul Internaţional “Cerbul de Aur” de la Braşov în anii 1992, 1997, 2003 şi 2005.

  Pe plan personal, Laura Stoica s-a căsătorit la doar 21 de ani cu prima sa iubire, bateristul Florin Ionescu, dar după câţiva ani divorţează. Apoi are o relaţie cu comentatorul sportiv Emil Grădinescu, dar şi aceasta este sortită eşecului.

  Toboşarul trupei sale, Cristi Mărgescu este cel care o face pe artistă să se simtă într-adevăr fericită şi împlinită. Laura se îndrăgosteşte de el şi declară că este tot ce şi-ar fi putut dori vreodată. Alături de marea ei iubire, Laura Stoica îşi dorea foarte mult un copil şi, cu toate că anii la rând a trăit crezând că nu poate rămâne însărcinată, în lune decembrie a anului 2005, dorinţa îi este îndeplinită. Crăciunul le aduce în dar vestea că vor deveni părinţi.

  Dar soarta este crudă şi în 9 martie 2006, pe când cei doi se întorceau de la un spectacol din Urziceni, maşina lor este izbită de un alt autoturism. Laura Stoica şi logodnicul său Cristi mor pe loc. S-au iubit prea mult pentru a fi despătţiţi de moarte, aşă că au trecut împreună în nefiinţă.

  În 2007 a avut loc prima ediție a Festivalului „Laura Stoica”, organizat de fratele acesteia, Alexandru, care dorește să promoveze tinerele talente din Romania. De asemenea, acest festival reprezintă un tribut adus artistei Laura Stoica.

  Laura Stoica – Mai Frumoasă

  PREMII

  1990 – MAMAIA: “Trofeul Interpretare” (“Dă, Doamne, cântec!”); Premiul publicaţiilor “Melos” şi “Adevărul”; “Premiul Asociaţiei Artiştilor Profesionişti din România”; “Premiul Ansamblului Tineretului din Bucureşti”.

  1990 – FESTIVALUL BUCUREŞTI: Premiul I – “Creaţie” (“Călători în pustiu”).

  1990 – RADIO DIFUZIUNEA ROMÂNĂ: “Premiul pentru cel mai bun debut muzical al anului”.

  1991 – MAMAIA: Premiul II – “Creaţi”e (“Dă, Doamne, cântec!”).

  1991 – POP, ROCK & SHOW: “Cea mai bună voce pop feminină a anului”.

  1992 – CERBUL DE AUR: Premiul I – “Debut discografic” (single-ul pe vinil “Un actor grăbit”, producător Romagram,1992: “Un actor grăbit”,muzica- Bogdan Cristinoiu/ text- Andreea Andrei; “Dă, Doamne, cântec!”, muzica- Viorel Gavrilă/ text- Eugen Rotaru);  Premiul III – “Interpretare” (“Focul”; “Ai fost laş”).

  1992 – INTERNATIONAL POP FESTIVAL, AUSTRIA: Premiul II – “Interpretare solişti” (“Un actor grăbit”/ “No one sees my tears”; “Focul”/ “Fire”).

  1992 – RADIO CONTACT: “Cea mai bună voce pop a anului”.

  1992 – ACTUALITATEA MUZICALĂ: “Cea mai bună interpretare a unei piese pop a anului” (“Un actor grăbit”).

  1992 – POP, ROCK & SHOW: “Cea mai bună voce pop feminina a anului”; “Cel mai bun videoclip al anului” (“Focul”).

  1993 – POP, ROCK & SHOW: “Cea mai bună voce pop feminina a anului”.

  1994 – POP, ROCK & SHOW: “Cea mai sexy cântăreaţă pop a anului”.

  1997- INTERNATIONAL MALTESE SONG FESTIVAL, MALTA: “Cea mai bună voce feminină” (“E toamna iar pe strazi”).

  1997- CERBUL DE AUR: Premiul II – “Discografie” (LP-ul “Nici o stea”).

  1997 – MAMAIA: Premiul III – “Şlagare” (“În singurătate”).

  1998 – PAMUKALLE FESTIVAL, TURCIA: “Premiul Juriului” (“Ea nu ştie ce vrea”).

  1998 – PREMIILE OTTO – BRAVO, ROMANIA: “Cea mai bună voce rock feminină a anului”.

  2001 – DISCOVERY – VARNA, BULGARIA: “Trofeul pentru cea mai buna piesă” (“I need love”); “Premiul Criticii”; “Premiul special al Juriului”.

  Popularitate: 1%

  Rating 3.00 din 5


  Postari asemanatoare:
 • Abonare RSS

  Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

 • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Aprilie 2017
« Noi    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix