Brian Dennehy

  • Scris de ady7zu Nu sunt comentarii Comments
    Ultima actualizare: Februarie 2, 2010 |

    Brian Dennehy 1195976767 Brian Dennehy

    Nume:
    Brian Dennehy Brian Dennehy

    Data nasterii:
    9 Iulie 1938 (71 ani) 1938-07-09

    Locul nasterii:
    Bridgeport, Connecticut, SUA

    Zodia: Rac

    O nominalizare la Emmy.

    Biografie Brian Dennehy:

    Brian Manion Dennehy , s-a nascut la 9 iulie 1938 in Bridgeport , Connecticut , USA . Fiul lui Hannah si Edward Dennehy , are doi frati Michael si Edward .Familia se muta in Long Island unde Brian urmeaza Chaminade High School in orasul Mineola . Dupa absolvire este inrolat in US Marine Corps servind pana in 1963 . In unele aparitii declara ca a luptat in Vietnam , apoi retracteaza acest lucru ca apoi sa revina din nou la aceasta . Se inscrie la Columbia cu o bursa de studii la fotbal si devine membru al fratiei Sigma Chi . Urmeaza apoi la Yale artele dramatice . A fost jucator de rugby pentru Old Blue RFC . Are trei copii , Elisabeth si Kathleen , actrite si Cormac care in prezent urmeaza Pomfret School .

    A fost nominalizat de 6 ori pentru Premiul Emmy Awards ptr filme de televiziune,de 4 ori nominalizat Outstanding Lead Actor in a Miniseries or TV Movie .

    Si-a mentinut o prezenta puternica in film, teatru si televiziune timp de 3 decade. A castigat de doua ori premiul Tony pentru cel mai bun actor, pentru rolul lui James Tyrone in filmul lui Eugene O’Neill Long Day’s Journey Into Night si pentru rolul lui Willy Loman in Death of a Salesman de Arthur Miller.

    Debuteaza ca actor dramatic . Primul lui rol a fost in productia Broadway – Streamers . In film si televiziune are mici roluri in serialele Kojak , Dallas si Dynasty iar din 1977 Dennehy este un actor multifunctional, jucand diferite roluri: un raufacator in western-ul Silverado, un politist corupt in F/X, un criminal in serie (John Wayne Gacy in serialul TV To Catch a Killer), un rigid militar (General Groves in Day One, un film TV) si un politician ezitant in Presumed Innocent. Unul dintre cele mai bine platite roluri ale sale este cel al arhitectului Stourley Kracklite in filmul lui Peter Greenaway The Belly of an Architect (1987).
    Dennehy e cunoscut de publicul din toata lumea pentru interpretarile din filme populare ca Semi-Tough al lui Michael Ritchie, Foul Play a lui Colin Higgins, 10 al lui Blake Edwards, First Blood al lui Ted Kotcheff, Cocoon al lui Ron Howard, F/X al lui Robert Mandel, Presumed Innocent al lui Alan J. Pakula, Tommy Boy al lui Peter Segal si William Shakespeare’s Romeo & Juliet al lui Baz Luhrmann si nu in ultimul rand zelosul serif din Rambo . Printre alte filme notabile se numara Gorky Park, Never Cry Wolf, Finders Keepers, Silverado, Twice in a Lifetime, Best Seller, The Belly of an Architect (pentru care a fost laudat pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film din Chicago), She Hate Me al lui Spike Lee si 10th & Wolf al lui Robert Moresco ce va fi lansat curand. Recent, a dat voce rolului lui ‘Babe Ruth’ in Everyone’s Hero si a fost vocea tatalui lui Remy, ‘Django,’ in filmul de succes Ratatouille.

    Filmografie:

    Actor:
    1. The Next Three Days (2011) (in productie) …. George Brennan
    2. Alleged (2010) (in productie) …. Clarence Darrow
    3. Meet Monica Velour (2009) (in productie) …. Pop Pop
    4. Bunker Hill (2009) (in productie) …. Martin Kelsey
    5. Every Day (2009) (in productie) …. Ernie
    6. Lost Road of the Popes: Via Papale (2009) …. Narrator
    7. Righteous Kill – Crime justificate (2008) …. Lieutenant Hingis
    8. Cat City (2008) …. Harold
    9. War Eagle, Arkansas (2007) …. Pop
    10. Welcome to Paradise (2007) …. Bobby Brown
    11. Ratatouille (2007) …. Django
    12. The 61st Annual Tony Awards (2007) …. Propriul rol – Presenter
    13. Marco Polo (2007) …. Kublai Khan
    14. Trumbo (2007) …. Propriul rol
    15. Masters of Science Fiction (Serial TV) (2007) …. Bedzyk
    16. The Ultimate Gift (2006) …. Gus
    17. Everyone’s Hero (2006) …. Babe Ruth
    18. 10th & Wolf (2006) …. Agent Horvath
    19. 30 Rock (Serial TV) (2006) …. Mickey J
    20. Our Fathers (2005) …. Father Dominic Spagnolia
    21. The Exonerated (2005) …. Gary Gauger
    22. Assault on Precinct 13 – Asalt asupra sectiei 13 (2005) …. Sgt. Jasper O’Shea
    23. Category 6: Day of Destruction – Zile de groaza (2004) …. Andy Goodman
    24. She Hate Me (2004) …. Chairman Billy Church
    25. The 4400 (Serial TV) (2004) …. Mitch Baldwin
    26. Uncle Sam Wants You (2004) …. Narrator
    27. American Valor (2003) …. Narrator
    28. Columbia: A Celebration (2003) …. Narrator
    29. Connecticut: Seasons of Light – Cradle of American Impressionism (2003) …. Propriul rol
    30. The 57th Annual Tony Awards (2003) …. Winner Best Performance by Leading Actor in a Play ‘Long Days Journey into Night’
    31. Behind the Camera: The Unauthorized Story of ‘Three’s Company’ (2003) …. Fred Silverman
    32. The Roman Spring of Mrs. Stone – O noua primavara (2003) …. Tom Stone
    33. The Crooked E: The Unshredded Truth About Enron – Enron – ascensiune si declin (2003) …. Mr. Blue
    34. Founding Brothers (2002) …. George Washington (voce)
    35. A Season on the Brink (2002) …. Bobby Knight
    36. Two Families (2002) ….
    37. Stolen Summer – Vara furata (2002) …. Father Kelly
    38. Code Yellow: Hospital at Ground Zero (2002) …. Narrator
    39. Three Blind Mice (2001) …. Matthew Hope
    40. The Agency (Serial TV) (2001) …. James Graydon
    41. Summer Catch – Pasiuni trecatoare (2001) …. John Schiffner
    42. Night Visions (Serial TV) (2001) …. Camper Ben
    43. Warden of Red Rock – Temnicerul din Red Rock (2001) …. Sheriff Selwyn Church
    44. The Fighting Fitzgeralds (Serial TV) (2001) …. Fitzgerald
    45. Founding Fathers (2000) …. George Washington
    46. Dish Dogs (2000) …. Frost
    47. Fail Safe – Pericol nuclear (2000) …. Gen. Bogan
    48. Death of a Salesman (2000) …. Willy Loman
    49. Arrest & Trial (Serial TV) (2000) …. Host
    50. Sirens (1999) …. Lt. Denby
    51. The West Wing (Serial TV) (1999) …. Sen. Rafe Framingham
    52. Law & Order: Special Victims Unit (Serial TV) (1999) …. Judson Tierney
    53. The 53rd Annual Tony Awards (1999) …. Propriul rol
    54. Too Rich: The Secret Life of Doris Duke – Viata secreta a lui Doris Duke (1999) …. Louis Bromfield
    55. NetForce (1999) …. Lowell Davidson
    56. Silicon Towers – Corporatia (1999) …. Tom Warner
    57. Out of the Cold – Iubire interzisa (1999) …. David Bards
    58. Voyage of Terror (1998) …. The President
    59. Thanks of a Grateful Nation – Razboiul din Golf (1998) …. Sen. Donald Riegle
    60. Indefensible: The Truth About Edward Brannigan – Adevarul despre Edward Brannigan (1997) …. Eddie Brannigan
    61. Jack Reed: Death and Vengeance – Jack Reed: Moarte si razbunare (1997) …. Jack Reed
    62. Just Shoot Me! (Serial TV) (1997) …. Red Finch
    63. Nostromo (1997) …. Joshua C. Holroyd
    64. Romeo + Juliet (1996) …. Ted Montague
    65. Undue Influence – Influenta nefasta (1996) …. Paul Madriani
    66. Dead Man’s Walk (1996) …. Maj. Randall Chevallie
    67. A Season in Purgatory (1996) …. Gerald Bradley
    68. Jack Reed: A Killer Among Us (1996) …. Jack Reed
    69. Shadow of a Doubt – Umbre de indoiala (1995) …. Charlie Sloan
    70. The Stars Fell on Henrietta – Stele deasupra orasului (1995) …. Big Dave McDermot
    71. Tommy Boy – Un baiat de milioane (1995) …. Thomas ‘Big Tom’ Callahan
    72. Jack Reed: One of Our Own – Jack Reed, un om ca noi toti (1995) …. Sgt. Jack Reed
    73. Jack Reed: A Search for Justice – In cautarea dreptatii (1994) …. Jack Reed
    74. Leave of Absence – Absenta nemotivata (1994) …. Sam
    75. Birdland (Serial TV) (1994) …. Dr. Brian McKenzie
    76. Midnight Movie (1994) …. James Boyce
    77. Jack Reed: Badge of Honor (1993) …. Sgt. Jack Reed
    78. Final Appeal (1993) …. Perry Sundquist
    79. Prophet of Evil: The Ervil LeBaron Story (1993) …. Ervil LeBaron
    80. Murder in the Heartland – Caruselul crimei (1993) …. John McArthur
    81. Foreign Affairs (1993) …. Chuck Mumpson
    82. Canceled Lives: Letters from the Inside (1993) …. Propriul rol (voce)
    83. Deadly Matrimony (1992) …. Sergeant John Reed
    84. Teamster Boss: The Jackie Presser Story (1992) …. Jackie Presser
    85. The Diamond Fleece (1992) …. Outlaw
    86. To Catch a Killer (1992) …. John Wayne Gacy
    87. Gladiator (1992) …. Jimmy Horn
    88. The Burden of Proof (1992) …. Dixon Hartnell
    89. F/X2 – FX – Efecte speciale II (1991) …. Leo McCarthy
    90. In Broad Daylight (1991) …. Len Rowan
    91. Zebras: Patterns in the Grass (1991) …. Narrator
    92. Presumed Innocent – Presupus nevinovat (1990) …. Raymond Horgan
    93. Rising Son (1990) …. Gus Robinson
    94. A Killing in a Small Town (1990) …. Ed Reivers
    95. The Last of the Finest (1990) …. Frank Daly
    96. Pride and Extreme Prejudice (1990) …. Bruno Morenz
    97. Perfect Witness (1989) …. James Falcon
    98. Day One (1989) …. Gen. Leslie Groves
    99. Georg Elser – Einer aus Deutschland (1989) …. Wagner
    100. Indio (1989) …. Whytaker
    101. The American Experience (Serial TV) (1988) …. Burr’s voice
    102. Cocoon: The Return – Cocoon: Intoarcerea (1988) …. Walter, Alien Leader
    103. Miles from Home (1988) …. Frank Roberts Sr.
    104. Return to Snowy River – Intoarcerea la Snowy River (1988) …. Harrison
    105. Rattennest, Das (1988) …. Paul Hobart
    106. The Belly of an Architect – Burta arhitectului (1987) …. Stourley Kracklite
    107. Best Seller (1987) …. Dennis Meechum
    108. Dear America: Letters Home from Vietnam (1987) ….
    109. The Lion of Africa (1987) …. Sam Marsh
    110. Legal Eagles – Vulturii legii (1986) …. Cavanaugh
    111. Acceptable Risks – Riscuri asumate (1986) …. Don Sheppard
    112. The Check Is in the Mail… (1986) …. Richard Jackson
    113. F/X – Efecte speciale (1986) …. Lt. Leo McCarthy
    114. Silverado (1985) …. Sheriff Cobb
    115. Cocoon (1985) …. Walter
    116. Evergreen – Destine inlantuite (mini-serie) (1985) …. Matthew Malone
    117. Tall Tales and Legends (Serial TV) (1985) …. Buffalo Bill
    118. The Last Place on Earth (1985) …. Frederick Cook
    119. Twice in a Lifetime (1985) …. Nick
    120. The River Rat (1984) …. Doc Cole
    121. Miami Vice (Serial TV) (1984) …. Reverend Billy Bob Proverb
    122. Hunter (Serial TV) (1984) …. Dr. Bolin
    123. Hunter (1984) …. Dr. Bolin
    124. Pigs Vs. Freaks (1984) …. Sergeant Cheever
    125. Finders Keepers (1984) …. Frizzoli
    126. Never Cry Wolf – Lupii (1983) …. Rosie
    127. Blood Feud (1983) …. Edward Grady Partin (Hoffa aide and head of Teamsters Local 5, Baton Rouge
    128. I Take These Men (1983) …. Phil Zakarian
    129. The Making of ‘Never Cry Wolf’ (1983) …. Propriul rol
    130. The Making of ‘Gorky Park’ (1983) …. Propriul rol
    131. Gorky Park (1983) …. William Kirwill
    132. First Blood – First Blood – Rambo I (1982) …. Hope Sheriff Will Teasle
    133. Split Image (1982) …. Kevin Stetson
    134. Star of the Family (Serial TV) (1982) …. Leslie ‘Buddy’ Krebs
    135. Faerie Tale Theatre (Serial TV) (1982) …. King Neptune
    136. Cagney & Lacey (Serial TV) (1982) …. Michael Magruder
    137. The Making of ‘First Blood’ (1982) …. Propriul rol
    138. Darkroom (Serial TV) (1981) …. Roland
    139. Skokie (1981) …. Police Chief Arthur Buchanan
    140. Fly Away Home (1981) …. Tim
    141. The Girls In Their Summer Dresses and Other Stories by Irwin Shaw (1981) …. Grimmet (story ‘The Monument’)
    142. Dynasty (Serial TV) (1981) …. D.A. Jake Dunham
    143. A Rumor of War (1980) …. Sgt. Ned Coleman
    144. The Seduction of Miss Leona (1980) …. Bliss Dawson
    145. Little Miss Marker – Mica domnisoara Gaj (1980) …. Herbie
    146. Knots Landing (Serial TV) (1979) …. James Cargill
    147. 10 (1979) …. Donald
    148. Big Shamus, Little Shamus (Serial TV) (1979) …. Arnie Sutter
    149. Butch and Sundance: The Early Days (1979) …. O.C. Hanks
    150. Dummy (1979) …. Ragoti
    151. The Jericho Mile (1979) …. Dr. D
    152. Silent Victory: The Kitty O’Neil Story (1979) …. Mr. O’Neil
    153. A Real American Hero (1978) …. Buford Pusser
    154. Pearl (1978) …. Sgt. Otto Chain
    155. Foul Play – Joc inselator (1978) …. Fergie
    156. F.I.S.T (1978) …. Frank Vasko
    157. Dallas (Serial TV) (1978) …. Luther Frick
    158. A Death in Canaan (1978) …. Barney Parsons
    159. Ruby and Oswald (1978) …. George Paulsen
    160. Lucan (Serial TV) (1977) …. Fisher
    161. It Happened at Lakewood Manor (1977) …. Fire Chief
    162. Semi-Tough (1977) …. T.J. Lambert
    163. Looking for Mr. Goodbar (1977) …. Surgeon
    164. Lou Grant (Serial TV) (1977) …. Wilson
    165. The Fitzpatricks (Serial TV) (1977) ….
    166. Lanigan’s Rabbi (Serial TV) (1977) …. Burton Tree
    167. Johnny, We Hardly Knew Ye (1977) …. Longshoreman
    168. Serpico (Serial TV) (1976) …. Jody
    169. The Tony Randall Show (Serial TV) (1976) …. Brian Sr.
    170. Kojak (Serial TV) (1973) …. Peter Connor
    171. Great Performances (Serial TV) (1972) …. Narrator
    172. M*A*S*H (Serial TV) (1972) …. M.P. Ernie Connors

    Regizor:
    1. Night Visions (Serial TV) (2001)
    2. Indefensible: The Truth About Edward Brannigan – Adevarul despre Edward Brannigan (1997)
    3. Jack Reed: Death and Vengeance – Jack Reed: Moarte si razbunare (1997)
    4. Jack Reed: A Killer Among Us (1996)
    5. Shadow of a Doubt – Umbre de indoiala (1995)
    6. Jack Reed: One of Our Own – Jack Reed, un om ca noi toti (1995)
    7. Jack Reed: A Search for Justice – In cautarea dreptatii (1994)

    Producator:
    1. Three Blind Mice (2001)
    2. Warden of Red Rock – Temnicerul din Red Rock (2001)
    3. The Fighting Fitzgeralds (Serial TV) (2001)
    4. Death of a Salesman (2000)
    5. Indefensible: The Truth About Edward Brannigan – Adevarul despre Edward Brannigan (1997)
    6. Jack Reed: Death and Vengeance – Jack Reed: Moarte si razbunare (1997)
    7. Shadow of a Doubt – Umbre de indoiala (1995)
    8. Jack Reed: One of Our Own – Jack Reed, un om ca noi toti (1995)
    9. Jack Reed: A Search for Justice – In cautarea dreptatii (1994)
    10. Jack Reed: Badge of Honor (1993)

    Scenarist:
    1. Jack Reed: Death and Vengeance – Jack Reed: Moarte si razbunare (1997)
    2. Jack Reed: A Killer Among Us (1996)
    3. Shadow of a Doubt – Umbre de indoiala (1995)
    4. Jack Reed: One of Our Own – Jack Reed, un om ca noi toti (1995)
    5. Jack Reed: A Search for Justice – In cautarea dreptatii (1994)

    Poze cu Brian Dennehy:


    Popularitate: 53%

    Rating 3.00 din 5


    Postari asemanatoare:
  • Abonare RSS

    Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

  • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Decembrie 2016
« Noi    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix