Brad Pitt

  • Scris de ady7zu Nu sunt comentarii Comments
    Ultima actualizare: Februarie 2, 2010 |

    Brad Pitt 1226339162 Brad Pitt

    Nume:
    Brad Pitt

    Data nasterii:
    18 Decembrie 1963 (46 ani) 1963-12-18

    Locul nasterii:
    Shawnee, Oklahoma, SUA

    Zodia: Sagetator

    Un premiu Golden Globe, 2 nominalizari la Oscar.

    Bilbiografie Brad Pitt:

    William Bradley Pitt s-a nascut pe 18 decembrie 1963 in Shawnee, Oklahoma. Este cel mai mare dintre cei trei frati ai familiei lui Jane si Bill Pitt (mai are un frate Doug si o sora Julie). A avut o copilarie linistita, fiind insa foarte activ in piesele de teatru scolare, sport (tenis) si in acelasi timp foarte “bisericos”. Familia lui s-a mutat la un moment dat in Springfield, Missouri, pe cand Brad era copil. A urmat liceul Kickapoo din Springfield si dupa absolvire, in 1982, a urmat cursurile Universitatii din Missouri-Columbia. Si-a luat diploma in Jurnalism. S-a mutat apoi in Los Angeles inainte de absolvire pentru a-si urma cariera de actor. Lua lectii de actorie in timpul zilei, iar noaptea lucra la diverse locuri de munca (sofer de limuzina pentru stripperi de lux sau purtand costume de pui pentru un restaurant fast food). Talentul sau si imaginea exterioara i-au adus primele aparitii la TV in seriale importante precum Dallas sau Another World. In cele din urma a aparut in filmul de debut Cutting Class (1989). La filmarile lui a cunoscut-o pe Jill Schoelen, care i-a devenit buna prietena si iubita. Dupa alte cateva roluri mici (Thelma & Louise), a aparut in roluri mai consistente in Cool World (1992), A River Runs Through It (1992), True Romance (1993),Kalifornia (1993) sau Interview With a Vampire / Interviu cu un Vampir (1994 – castigator a 2 premii la Gala MTV Movie Awards pentru Cel mai bun rol masculin, Cel mai dorit barbat si a fost nominalizat la aceeasi gala pentru Cel mai bun duo, cu Tom Cruise). Norocul sau s-a schimbat apoi si a aparut in 1994 in succesul Legends of the Fall/ Legendele toamnei, care a fost apreciat de public si de critica de specialitate, Pitt devenind un adevarat sex simbol (People Magazine l-a numit “Cel mai sexy barbat in viata”).

    Pentru acest rol a fost nominalizat la Globurile de Aur la categoria Cel mai bun actor intr-o drama. Au urmat alte succese de boxoffice precum Se7en (1995 – MTV Movie Award pentru Cel mai dorit barbat si nominalizat la aceleasi premii pentru cel mai bun duo, cu Morgan Freeman), Twelve Monkeys/ Armata celor 12 maimute (1995 – nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun rol secundar si MTV Movie Award pentru cel mai bun rol masculin, castigand si un Glob de Aur pentru Rol secundar). Urmeaza drama The Devil’s Own/ Prieten si dusman, Seven Years in Tibet/ Sapte ani in Tibet, Meet Joe Black/ Intalnire cu Joe Black, Fight Club si Snatch/ Unde dai si unde crapa. In iulie 2000, s-a casatorit cu actrita Jennifer Aniston.

    Dupa aceste succese, alte roluri importante s-au ivit pentru Pitt. The Mexican/ Mexicanul (2001), Ocean’s Eleven – Faceti jocurile! (2001 – nominalizat la MTV Movie Award pentru Cea mai buna echipa), Spy Game / Spioni de elita, Troy / Troia (2004, nominalizari la MTV Movie Awards pentru cea mai buna secventa de lupta si Cel mai bun rol masculin) si continuarea de succes, Ocean’s Twelve – Unsprezece plus una de anul trecut. Datorita filmului Mr. & Mrs.Smith / Dl. & Dna. Smith, in care Pitt a jucat alaturi de frumoasa Angelina Jolie (cu care a inceput o idila si in realitate) Jennifer Aniston a intentat divort.

    Lista frumusetilor cu care Pitt a avut relatii este destul de mare: Jill Schoelen, Geeena Davis, Juliette Lewis, Gwyneth Paltrow, Robin Givens, Jennifer Aniston si, mai nou Angelina Jolie, cu care asteapta un copil si intentioneaza sa se casatoreasca.

    Filmografie:

    Actor:
    1. The Odyssey (2012) (in productie) ….
    2. Happy Feet 2 in 3D (2011) (in productie) ….
    3. Moneyball (2011) (in productie) …. Billy Beane
    4. Megamind (2010) (in productie) …. Metro Man (voce)
    5. The Tree of Life (2010) (in productie) …. Mr. O’Brien
    6. The Lost City of Z (2010) (in productie) …. Col. Percy Fawcett
    7. Beyond All Boundaries (2009) …. Sgt. Bill Mauldin – Editorial Cartoonist Stars and Stripes
    8. Inglourious Basterds – Ticalosi fara glorie (2009) …. Lt. Aldo Raine
    9. The Curious Case of Benjamin Button – Strania poveste a lui Benjamin Button (2008) …. Benjamin Button
    10. 13th Annual Critics’ Choice Awards Red Carpet Premiere (2008) …. Propriul rol
    11. The Assassination of Jesse James: Death of an Outlaw (2008) …. Propriul rol
    12. Burn After Reading – Citeste si arde (2008) …. Chad Feldheimer
    13. Julia Roberts: An American Cinematheque Tribute (2007) …. Propriul rol
    14. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford – Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford (2007) …. Jesse James
    15. Ocean’s Thirteen – Ocean’s Acum sunt 13 (2007) …. Rusty Ryan
    16. Kinotipp (Serial TV) (2007) ….
    17. Brad Pitt Video Portrait (2006) …. Propriul rol
    18. Babel (2006) …. Richard Jones
    19. Domestic Violence: Shooting Mr. & Mrs. Smith (2006) …. Propriul rol
    20. e2: The Economies of Being Environmentally Conscious (Serial TV) (2006) …. Narrator
    21. e2: The Economies of Being Environmentally Conscious (Serial TV) (2006) …. Narrator
    22. Rx for Survival: A Global Health Challenge (2005) …. Narrator
    23. Mr. & Mrs. Smith – Dl. si Dna. Smith (2005) …. John Smith
    24. Troy: From Ruins to Reality (2005) …. Propriul rol
    25. Troy: In the Thick of Battle (2005) …. Propriul rol
    26. Primetime Live: Brad Pitt’s Journey to Africa (2005) …. Propriul rol
    27. Bruce Willis (2005) …. Propriul rol
    28. Ocean’s Twelve (2004) …. Rusty Ryan
    29. Brad Pitt (2004) …. Propriul rol
    30. Troy – Troia (2004) …. Achilles
    31. The Making of ‘Troy’ (2004) …. Propriul rol
    32. Troy: The Passion of Helen (2004) …. Propriul rol
    33. The Making of ‘Sinbad: Legend of the Seven Seas’ (2003) …. Propriul rol
    34. The Another World Reunion (2003) …. Chris
    35. Sinbad: Legend of the Seven Seas – Sinbad: Legenda celor Sapte Mari (2003) …. Sinbad
    36. Thelma & Louise: The Last Journey (2003) …. Propriul rol
    37. Jimmy Kimmel Live! (Serial TV) (2003) …. Delivery Man
    38. Freedom: A History of Us (Serial TV) (2003) …. William Lloyd Garrison
    39. Confessions of a Dangerous Mind – Confesiunile unei minti periculoase (2002) …. Brad, Bachelor #1
    40. Full Frontal – Legaturi nebune (2002) …. Brad
    41. Shirtless: Hollywood’s Sexiest Men (2002) …. Propriul rol
    42. ‘Ocean’s Eleven’: The Look of the Con (2002) …. Propriul rol
    43. Ocean’s Eleven – Ocean’s Eleven – Faceti jocurile! (2001) …. Rusty Ryan
    44. Spy Game – Spioni de elita (2001) …. Tom Bishop
    45. Rank (Serial TV) (2001) …. Propriul rol
    46. Growing Up Grizzly (2001) …. Host/Narrator
    47. Making ‘Snatch’ (2001) …. Propriul rol
    48. The Mexican – Mexicanul (2001) …. Jerry Welbach
    49. Travel Sick (Serial TV) (2001) …. Propriul rol
    50. The Making of ‘Spy Game’ (2001) …. Propriul rol
    51. Snatch. (2000) …. Mickey O’Neil
    52. The American Film Institute Salute to Harrison Ford (2000) …. Propriul rol
    53. American Arts & Culture Presents John Horatio Malkovich ‘Dance of Despair & Disillusionment’ (2000) …. Propriul rol
    54. On Location: Fight Club (2000) …. Propriul rol
    55. Fight Club (1999) …. Tyler Durden
    56. The Directors (Serial TV) (1999) …. Propriul rol
    57. Meet Joe Black – Intalnire cu Joe Black (1998) …. Joe Black
    58. The Dark Side of the Sun – Partea intunecata a soarelui (1997) …. Rick
    59. Seven Years in Tibet – Sapte ani in Tibet (1997) …. Heinrich Harrer
    60. The Devil’s Own – Prieten si dusman (1997) …. Rory Devaney
    61. King of the Hill (Serial TV) (1997) …. Patch Boomhauer
    62. Sleepers – Pacatele tineretii (1996) …. Michael Sullivan
    63. Twelve Monkeys – Armata celor 12 maimute (1995) …. Jeffrey Goines
    64. Se7en – Seven (1995) …. Detective David Mills
    65. Weddings of a Lifetime (1995) …. Propriul rol
    66. 1995 MTV Movie Awards (1995) …. Propriul rol
    67. Legends of the Fall – Legendele toamnei (1994) …. Tristan Ludlow
    68. Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles – Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor (1994) …. Louis de Pointe du Lac
    69. Friends (Serial TV) (1994) …. Will Colbert
    70. VH1 Honors (1994) …. Propriul rol – Presenter
    71. The Favor – Favoarea (1994) …. Elliott Fowler
    72. HBO First Look (Serial TV) (1994) …. Propriul rol
    73. True Romance (1993) …. Floyd – Dick’s Roommate
    74. Kalifornia (1993) …. Early Grayce
    75. A River Runs Through It – Candva pe aici trecea un rau (1992) …. Paul Maclean
    76. Cool World – O lume rece (1992) …. Detective Frank Harris
    77. Two-Fisted Tales (1992) …. Billy (segment “King of the Road”)
    78. Contact (1992) …. Cox
    79. Johnny Suede (1991) …. Johnny Suede
    80. Thelma & Louise – Thelma si Louise (1991) …. J.D.
    81. Across the Tracks – Cursa catre vise (1991) …. Joe Maloney
    82. Glory Days (1990) …. Walker Lovejoy
    83. Too Young to Die? – Prea tanar pentru a muri (TV) (1990) …. Billy Canton
    84. The Image (1990) …. Steve Black
    85. Cutting Class – Scoala groazei (1989) …. Dwight Ingalls
    86. Tales from the Crypt (Serial TV) (1989) …. Billy
    87. Happy Together – Intimplare fericita (1989) …. Brian
    88. A Stoning in Fulham County (1988) …. Theodore ‘Teddy’ Johnson
    89. Freddy’s Nightmares (Serial TV) (1988) …. Rick Austin
    90. Less Than Zero (1987) …. Partygoer/Preppie Kid At Fight
    91. No Man’s Land (1987) …. Waiter
    92. thirtysomething (Serial TV) (1987) …. Bernard
    93. No Way Out – Fara scapare (1987) …. Airport Cop
    94. 21 Jump Street (Serial TV) (1987) …. Peter
    95. Head of the Class (Serial TV) (1986) …. Chuck
    96. Growing Pains (Serial TV) (1985) …. Jonathan Keith
    97. Dallas (Serial TV) (1978) …. Randy
    98. Another World (1964) …. Chris (unknown episodes, 1987)

    Producator:
    1. The Odyssey (2012) (in productie)
    2. Eat, Pray, Love (2010) (in productie)
    3. Kick-Ass (2010) (in productie)
    4. The Lost City of Z (2010) (in productie)
    5. The Private Lives of Pippa Lee – Vietile secrete ale Pippei Lee (2009)
    6. The Time Traveler’s Wife – Sotia calatorului în timp (2009)
    7. Peace Like a River (2009)
    8. Pretty/Handsome (2008)
    9. Undaunted Courage (2008)
    10. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford – Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford (2007)
    11. A Mighty Heart – Speranta Moare Ultima (2007)
    12. The Tehuacan Project (2007)
    13. Year of the Dog – Anul cainelui (2007)
    14. God Grew Tired of Us: The Story of Lost Boys of Sudan (2006)
    15. Running with Scissors (2006)
    16. The Departed – Cartita (2006)
    17. A Million Little Pieces (2006)

    Poze cu Brad Pitt

    William Bradley Pitt s-a nascut pe 18 decembrie 1963 in Shawnee,
    Oklahoma. Este cel mai mare dintre cei trei frati ai familiei lui Jane si Bill
    Pitt (mai are un frate Doug si o sora Julie). A avut o copilarie linistita, fiind insa foarte activ in piesele de teatru scolare, sport (tenis) si in acelasi timp foarte “bisericos”. Familia lui s-a mutat la un moment dat in
    Springfield, Missouri, pe cand Brad era copil. A urmat liceul Kickapoo din
    Springfield si dupa absolvire, in 1982, a urmat cursurile Universitatii din Missouri-Columbia. Si-a luat diploma in Jurnalism. S-a mutat apoi in Los Angeles inainte de absolvire pentru a-si urma cariera de actor. Lua lectii de actorie in timpul zilei, iar noaptea lucra la diverse locuri de munca (sofer de limuzina pentru stripperi de lux sau purtand costume de pui
    pentru un restaurant fast food). Talentul sau si imaginea exterioara i-au adus primele aparitii la TV in seriale importante precum Dallas sau Another World. In cele din urma a aparut in filmul de debut Cutting Class (1989). La filmarile lui a cunoscut-o pe Jill Schoelen, care i-a devenit buna prietena si iubita. Dupa alte cateva roluri mici (Thelma & Louise), a aparut in roluri mai consistente in Cool World (1992), A River Runs Through It (1992), True Romance (1993),Kalifornia (1993) sau Interview With a Vampire / Interviu cu un Vampir (1994 – castigator a 2 premii la Gala MTV Movie Awards pentru Cel mai bun rol masculin, Cel mai dorit barbat si a fost nominalizat la aceeasi gala pentru Cel mai bun duo, cu Tom Cruise). Norocul sau s-a schimbat apoi si a aparut in 1994 in succesul Legends of the Fall/ Legendele toamnei, care a fost apreciat de public si de critica de specialitate, Pitt devenind un adevarat sex simbol
    (People Magazine l-a numit “Cel mai sexy barbat in viata”).
    Pentru acest rol a fost nominalizat la Globurile de Aur la categoria Cel mai bun actor intr-o drama. Au urmat alte succese de boxoffice precum Se7en (1995 – MTV Movie Award pentru Cel mai dorit barbat si nominalizat la aceleasi premii pentru cel mai bun duo, cu Morgan Freeman), Twelve Monkeys/ Armata celor 12 maimute (1995
    – nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun rol secundar si MTV Movie
    Award pentru cel mai bun rol masculin, castigand si un Glob de
    Aur pentru Rol secundar). Urmeaza drama The Devil’s Own/ Prieten si dusman, Seven Years in Tibet/ Sapte ani in Tibet, Meet Joe Black/ Intalnire cu Joe Black, Fight Club si Snatch/ Unde dai si unde crapa. In iulie 2000, s-a casatorit cu actrita Jennifer Aniston.
    Dupa aceste succese, alte roluri importante s-au ivit pentru Pitt. The
    Mexican/ Mexicanul (2001), Ocean’s Eleven – Faceti jocurile! (2001 – nominalizat la MTV Movie Award pentru Cea mai buna echipa), Spy Game / Spioni de elita, Troy / Troia (2004, nominalizari la MTV Movie Awards pentru cea mai buna secventa de lupta si Cel mai bun rol masculin) si continuarea de succes, Ocean’s Twelve – Unsprezece plus una de anul trecut. Datorita filmului Mr. & Mrs.Smith / Dl. & Dna. Smith, in care Pitt a jucat alaturi de frumoasa Angelina Jolie (cu care a inceput o
    idila si in realitate) Jennifer Aniston a intentat divort.
    Lista frumusetilor cu care Pitt a avut relatii este destul de mare: Jill
    Schoelen, Geeena Davis, Juliette Lewis, Gwyneth Paltrow, Robin
    Givens, Jennifer Aniston si, mai nou Angelina Jolie, cu care asteapta un copil si intentioneaza sa se casatoreasca.

    Popularitate: 24%

    Rating 3.00 din 5


    Postari asemanatoare:
  • Abonare RSS

    Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

  • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Decembrie 2016
« Noi    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix