Bob Hoskins

  • Scris de ady7zu Nu sunt comentarii Comments
    Ultima actualizare: Februarie 2, 2010 |

    Bob Hoskins 1195846329 Bob Hoskins

    Nume:
    Bob Hoskins Bob Hoskins

    Data nasterii:
    26 Octombrie 1942 (67 ani) 1942-10-26

    Locul nasterii:
    Bury St. Edmunds, Suffolk, Anglia, Marea Britanie

    Zodia: Scorpion

    Un premiu Golden Globe, o nominalizare la Oscar.

    Bibliografie Bob Hoskins:

    Hoskins s-a nascut in Bury St Edmunds, Suffolk, England. Este fiul lui Elsie Lillian, bucatareasa si educatoare, si al lui Robert William Hoskins Sr, contabil. Una din bunicile lui Hoskins, era de origine roma. Se pare ca Bob, nu se descurca prea bine la scoala.

    Era un copil hiperactiv, caruia nu-i placea scoala, si se pare ca nici profesorii nu-l suportau pe el. A renuntat la scoala la varsta de 15 ani. Pentru urmatorii 10 ani din viata, a  avut o serie de slujbe, mai mult sau mai putin ciudate: a fost portar la Covent Garden, ajutor de instalator, a petrecut o vreme in Israel, a cules banane, a lucrat la circ, si chiar a studiat pentru a deveni contabil.

    Cariera sa artistica a inceput atunci cand, in timp ce statea  la un bar si isi savura berea, cineva il anunta ca sus se tine auditii pentru o piesa. Asa ca s-a dus si bineinteles a primit rolul. Cu o zi inainte, o cariera ca actor era ultimul lucru la care s-ar fi gandit.  Dupa ce joaca in cateva piese de pe scena londoneza, la sfarsitul anilor 60, Hoskins primeste si mai multa atentie odata cu rolurile din serialele Pennies from Heaven si On the Move.

    Interpretarile sale din filmele britanice, The Long Good Friday si Mona Lisa, ii aduc laude din partea criticilor si o nominalizare la Premiile Oscar, un premiu BAFTA,  Cannes si un   Glob de Aur. A jucat de altfel si in Brazil (1985) si Super Mario Bros (1993). Hoskins initial nu stia ca filmul

    Super Mario Bros. este realizat pe baza cunoscutului joc video cu acelasi nume,a aflat ulterior de la fiul sau. Intr-un interviu din  2007, marturiseste ca acceptand  sa joace in acel film a comis cea mai mare greseala a sa. Hoskins a regizat si filme de asemenea: Tube Tales, Rainbow, The Raggedy Rawney.

    Trebuia sa joace in The Untouchables, daca star-ul Robert De Niro nu  s-ar fi hotarat sa accepte rolul lui Al Capone. Atunci cand Robet De Niro a acceptat rolul, regizorul Brian De Palma, i-a expediat lui Hoskins un cec in valoare de 200.000 $, si prin urmare Hoskins l-a sunat pe De Palma si l-a intrebat in ce roluri nu vrea ca el sa  nu mai joace.

    Pentru rolul din Who Framed Roger Rabbit, a primit cea de a doua nominalizare la Globurile de Aur. Mai putem enumera si alte interpretari notabile: Mermaids, alturi de Cher; Hook; unchiul Bob, propietarul violent al lui Jet Li in Unleashed.

    A jucat si in diferite productii pentru televiziune ca: Pennies From Heaven, David Copperfield, Flickers si The Wind in the Willows. Hoskins are doi copii cu sotial actuala si inca doi din casnicia anterioara.

    Filmografie:

    Actor:
    1. Ironclad (2010) (in productie) ….
    2. We Want Sex (2010) (in productie) …. Albert
    3. Aleksander Rouge (2010) (in productie) …. Jean-Baptiste
    4. A Christmas Carol – O poveste de Craciun (2009) …. Mr. Fezziwig / Old Joe (voce)
    5. Pinocchio (2008) …. Geppetto
    6. Anatomy of Catastrophe: The Making of ‘Doomsday’ (2008) …. Propriul rol
    7. Doomsday – Doomsday – Ziua judecatii (2008) …. Bill Nelson
    8. The Great British Sunday (2008) …. Alf
    9. The Englishman’s Boy (2008) …. Damon Ira Chance
    10. Go Go Tales (2007) …. The Baron
    11. Outlaw – Neleguitii (2007) …. Walter Lewis
    12. Sparkle – Stralucire (2007) …. Vince
    13. Ruby Blue (2007) …. Jack
    14. Hollywoodland (2006) …. Eddie Mannix
    15. MovieReal: Hollywoodland (2006) …. Propriul rol
    16. Mrs Henderson Presents: Making Of (2006) …. Propriul rol
    17. Bloody Business (2006) …. Propriul rol
    18. The Wind in the Willows (2006) …. Badger
    19. Premio Donostia a Max Von Sydow (2006) …. Propriul rol
    20. Stay – Ramai cu noi (2005) …. Dr. Leon Patterson
    21. Bobby’s World: The Making of ‘Beyond the Sea’ (2005) …. Propriul rol
    22. Danny the Dog – Dresat pentru a ucide (2005) …. Bart
    23. Son of the Mask (2005) …. Odin
    24. Mrs Henderson Presents – Generoasa Doamna Henderson (2005) …. Vivian Van Damm
    25. The 100 Greatest Family Films (2005) …. Narrator (voce)
    26. Beyond the Sea – O alta viata (2004) …. Charlie Maffia
    27. Vanity Fair – Balciul desertaciunilor (2004) …. Sir Pitt Crawley
    28. Cher: The Farewell Tour (2003) …. Lou Landsky
    29. Behind the Ears: The True Story of Roger Rabbit (2003) …. Propriul rol
    30. The Sleeping Dictionary – Dictionarul din Alcov (2003) …. Henry
    31. Papa buono, Il (2003) …. Angelo Roncalli/Pope John XXIII
    32. Den of Lions – Grota leilor (2003) …. Darius Paskevic
    33. Maid in Manhattan – Camerista (2002) …. Lionel Bloch, Beresford Butler
    34. Heroes of Black Comedy (2002) …. Propriul rol
    35. Where Eskimos Live (2002) …. Sharkey
    36. RIP 2002 (2002) …. Propriul rol / interviewee
    37. The Lost World (2001) …. Prof. George Challenger
    38. Enemy at the Gates – Inamicul e aproape (2001) …. Nikita Khrushchev
    39. Last Orders (2001) …. Ray ‘Raysie’ Johnson
    40. Don Quixote – Don Quijote (2000) …. Sancho Panza
    41. American Virgin (2000) …. Joey
    42. Noriega: God’s Favorite – Noriega, alesul zeilor (2000) …. Manuel Noriega
    43. David Copperfield (1999) …. Micawber
    44. Felicia’s Journey – Calatoria Feliciei (1999) …. Hilditch
    45. From Star Wars to Star Wars: The Story of Industrial Light & Magic (1999) …. Propriul rol
    46. Captain Jack (1999) …. Jack Armistead
    47. Let the Good Times Roll (1999) ….
    48. A Room for Romeo Brass (1999) …. Steven Laws
    49. Parting Shots (1999) …. Gerd Layton
    50. The White River Kid (1999) …. Brother Edgar
    51. Cousin Bette – Verisoara Bette (1998) …. Cesar Crevel
    52. The Forgotten Toys (Serial TV) (1998) …. Teddy (1998) (voce)
    53. 24 7: Twenty Four Seven (1997) …. Alan Darcy
    54. Spice World (1997) …. Geri’s Disguise
    55. Michael (1996) …. Vartan Malt
    56. The Secret Agent – Agentul secret (1996) …. Verloc
    57. Rainbow (1996) …. Frank Bailey
    58. Balto (1995) …. Boris the Goose (voce)
    59. Nixon (1995) …. J. Edgar Hoover
    60. The Forgotten Toys (1995) …. Teddy
    61. Masters of Illusion: The Wizards of Special Effects (1994) …. Propriul rol
    62. World War II: When Lions Roared (1994) …. Winston Churchill
    63. The Changeling – The Changeling (TV) (1994) …. De Flores
    64. Super Mario Bros. – Printesa Daisy (1993) …. Mario Mario
    65. The Big Freeze (1993) …. Sidney, plumber’s mate
    66. In the Wild (Serial TV) (1993) …. Propriul rol
    67. Passed Away (1992) …. Johnny Scanlan
    68. Blue Ice (1992) …. Sam Garcia
    69. The Inner Circle – In slujba lui Stalin (1991) …. Beria
    70. Hook (1991) …. Smee
    71. Shattered (1991) …. Gus Klein
    72. The Favour, the Watch and the Very Big Fish – Pestele cel mare (1991) …. Louis Aubinard
    73. Mermaids – Sirene (1990) …. Lou Landsky
    74. Heart Condition – Slab de inima (1990) …. Jack Moony
    75. Roger Rabbit and the Secrets of Toon Town (1988) …. Propriul rol
    76. Who Framed Roger Rabbit – Cine vrea pielea lui Roger Rabbit? (1988) …. Eddie Valiant
    77. The Raggedy Rawney (1988) …. Darky
    78. A Prayer for the Dying – Ruga pentru un muribund (1987) …. Father Michael Da Costa
    79. The Secret Policeman’s Third Ball (1987) …. The Secret Policeman
    80. The Lonely Passion of Judith Hearne (1987) …. James Madden
    81. The Trouble with Michael Caine (1987) …. Propriul rol
    82. Mona Lisa (1986) …. George
    83. Sweet Liberty – Dulce libertate (1986) …. Stanley Gould
    84. Brazil (1985) …. Spoor
    85. Mussolini and I – Eu si Mussolini (1985) …. Benito Mussolini
    86. The Dunera Boys (1985) …. Morrie Mendellsohn
    87. The Woman Who Married Clark Gable (1985) …. George
    88. The Cotton Club – Cotton Club (1984) …. Owney Madden
    89. Lassiter (1984) …. Inspector John Becker
    90. You Don’t Have to Walk to Fly (1984) …. Eddie Reed
    91. Weekend Playhouse (Serial TV) (1984) …. Eddie Reed
    92. The Honorary Consul (1983) …. Colonel Perez
    93. The Beggar’s Opera (1983) …. Beggar
    94. Pink Floyd The Wall – Pink Floyd: Zidul (1982) …. Rock and Roll Manager
    95. The Tragedy of Othello, the Moor of Venice – Othello (1981) …. Iago
    96. Othello (1981) …. Iago
    97. Flickers (1980) …. Arnie Cole
    98. The Long Good Friday (1980) …. Harold Shand
    99. Zulu Dawn – Batalia de la Isandlwana (1979) …. C.S.M. Williams
    100. Big Jim and the Figaro Club (Serial TV) (1979) …. Narrator
    101. Of Mycenae and Men (1979) …. Mr. Taramasalatopoulos
    102. Brecht and Co (1979) …. Member of Brecht’s company/Prologue
    103. Pennies from Heaven (1978) …. Arthur Parker
    104. Rock Follies of ’77 (Serial TV) (1977) …. Johnny Britten
    105. Kill Two Birds (1976) …. Sammy Draper
    106. Royal Flash (1975) …. Police Constable
    107. Inserts (1974) …. Big Mac
    108. Shoulder to Shoulder (1974) …. Jack Dunn
    109. Thick as Thieves (Serial TV) (1974) …. Dobbs
    110. The National Health (1973) …. Foster
    111. Up the Front (1972) …. Recruiting Sergeant
    112. Villains (Serial TV) (1972) …. Knocker

    Regizor:
    1. Tube Tales (1999)
    2. Rainbow (1996)
    3. The Raggedy Rawney (1988)

    Producator:
    1. Citizen Brando (2010) (in productie)

    Scenarist:
    1. The Raggedy Rawney (1988)

    Poze cu Bob Hoskins:

    Bob Hoskins

    Popularitate: 51%

    Rating 3.00 din 5


    Postari asemanatoare:
  • Abonare RSS

    Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

  • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Decembrie 2016
« Noi    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix