Billy Bob Thornton

  • Scris de ady7zu 1,089 Comments1,089 Comments Comments
    Ultima actualizare: August 30, 2009 |

    Billy Bob Thornton 1249385149 Billy Bob ThorntonNume:
    Billy Bob Thornton
    Data nasterii:
    4 August 1955 (54 ani)
    Locul nasterii:
    Hot Springs, Arkansas, SUA
    Zodia:
    Leu

    Un premiu Oscar, 4 nominalizari la Golden Globe.

    William Robert Thornton s-a nascut la data de 4 August 1955 si este un actor, scenarist, regizor si cantaret american. A devenit celebru la mijlocul anilor ’90, dupa ce a scris, regizat si jucat in filmul Sling Blade, obtinand un premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat. Si-a construit de atunci o cariera de succes la Hollywood.

    Thornton s-a nascut in Hot Springs, Arkansas, fiind fiul Virginiei Roberta (nascuta Faulkner), care pretindea ca e medium, si al lui William Raymond (Billy Ray) Thornton, profesor de istorie de liceu si antrenor al unei echipe de baschet. Thornton are trei frati mai mici: James Donald (Jimmy Don) nascut in 1958 si decedat, James (Jim) Bean si John David, nascuti in 1969. Thornton si-a petrecut copilaria in Alpine, Arkansas, si in Malvern, Arkansas; a locuit, de asemenea, cu bunicul sau, Otis Thornton, padurar, intr-o coliba in padure. Thornton este varul luptatorilor de wrestling Dory Funk Jr. si Terry Funk. A fost crescut in religia metodista. In liceu era un foarte bun jucatori de baseball si a incercat sa intre in echipa Kansas City Royals, dar a fost dat afara dupa ce a suferit un accident. Dupa o scurta perioada in care a lucrat ca asfaltator pentru Departamentul de Transporturi al Statului Arkansas, a urmat Universitatea de Stat Henderson din Arkadelphia, Arkansas, dorind sa studieze psihologia, dar a renuntat dupa doua semestre. La sfarsitul anilor ’80, Thornton s-a stabilit in Los Angeles pentru a urma o cariera de actor, impreuna cu viitorul sau coleg Tom Epperson. Initial a avut dificultati in a reusi sa gaseasca roluri, lucrand in tele-marketing sau in restaurante fast-food. In timp ce lucra ca ospatar la un eveniment, l-a servit pe regizorul Billy Wilder si a inceput o conversatie in care acesta l-a sfatuit sa incerce o cariera ca scenarist.

    Thornton a declarat in repetate randuri ca sufera de tulburari obsesivo-compulsive. Printre fobiile pe care le are se numara frica de mobila veche si cea de tacamuri. In prezent locuieste in Los Angeles. A fost casatorit de cinci ori, cea mai cunoscuta dintre fostele sale sotii fiind actrita Angelina Jole. A adoptat impreuna cu aceasta un copil din Cambogia, iar cand au divortat a obtinut dreptul de a sta cu el in anumite perioade, custodia fiindu-i incredintata lui Jolie. Thornton este tatal biologic a patru copii: Amanda Spence, nascuta la 30 Iunie 1979 (cu prima sa sotie, Melissa Gatlin), William Langston, nascut la 27 Iunie 1993 si Harry James, nascut la 19 Iunie 1994 (cu cea de-a patra sotie, Pietra Cherniak) si, cu actuala sa prietena, Connie Angland, o fata pe nume Bella, nascuta la 22 Septembrie 2004. A declarat ca, cel mai probabil, nu se va mai casatori niciodata; a spus ca, pur si simplu, casatoria “nu functioneaza” in cazul sau.

    Filmografie:

    Actor

    1. My Run (2009) (in productie) …. Narrator
    2. Untitled Levon Helm Documentary (2009) (in productie) …. Propriul rol
    3. Tulia (2008) (in productie) ….
    4. The Informers – Informatorii (2009) …. William
    5. Peace Like a River (2009) ….
    6. Eagle Eye – Ochi de vultur (2008) …. Agent Thomas Morgan
    7. VH1 Rock Honors (2008) …. Propriul rol
    8. Pick Up the Pace: Making ‘Mr. Woodcock’ (2008) …. Propriul rol
    9. Once, pequeño gran éxito (2008) …. Hank Grotowski
    10. Here Is What Is (2007) …. Propriul rol
    11. Mr. Woodcock – Dl Woodcock (2007) …. Mr. Woodcock
    12. VH1 Rock Honors (2007) …. Propriul rol
    13. The Astronaut Farmer (2006) …. Charles Farmer
    14. School for Scoundrels – Clasa de tantalai (2006) …. Dr. P
    15. The Ice Harvest: Beneath the Harvest (2006) …. Propriul rol
    16. The Ice Harvest: Alternate Endings (2006) …. Vic
    17. The Ice Harvest – Semeni vant, culegi furtuna! (2005) …. Vic
    18. Bad News Bears – Drumul spre victorie (2005) …. Morris Buttermaker
    19. ‘Friday Night Lights’: The Story of the 1988 Permian Panthers (2005) …. Propriul rol
    20. Friday Night Lights – Visul implinit (2004) …. Coach Gary Gaines
    21. Tim McGraw: Under the Friday Night Lights (2004) …. Himnself
    22. Sam Peckinpah’s West: Legacy of a Hollywood Renegade (2004) …. Propriul rol
    23. Bad Santa: Not Your Typical Christmas Movie (2004) …. Propriul rol
    24. The Alamo – Batalia de la Alamo (2004) …. Davy Crockett
    25. A Look Inside ‘Intolerable Cruelty’ (2004) …. Propriul rol
    26. Chrystal (2004) …. Joe
    27. Bad Santa – Mosul cel rau (2003) …. Willie
    28. Love Actually – Pur si simplu dragoste (2003) …. The US President
    29. Intolerable Cruelty – Dragostea costa! (2003) …. Howard D. Doyle
    30. Levity (2003) …. Manuel Jordan
    31. John Wayne Made Me Cry: Our Western Heros (2002) …. Propriul rol
    32. Waking Up in Reno – Trezindu-te in Reno (2002) …. Lonnie Earl Dodd
    33. The Badge – In spatele aparentelor (2002) …. Sheriff Darl Hardwick
    34. 2002 ABC World Stunt Awards (2002) …. Propriul rol – Presenter
    35. Making ‘The Man Who Wasn’t There’ (2002) …. Propriul rol
    36. Dirty Life and Times with Billy Bob Thornton, Dwight Yoakam and Warren Zevon (2002) …. Propriul rol
    37. Monster’s Ball – Puterea Dragostei (2001) …. Hank Grotowski
    38. The Man Who Wasn’t There – Confesiunea unui anonim (2001) …. Ed Crane
    39. Bandits – Banditi! (2001) …. Terry Lee Collins
    40. Daddy and Them – Tata si restul (2001) …. Claude Montgomery
    41. Inside ‘Bandits’ (2001) …. Propriul rol
    42. CatDog: The Great Parent Mystery (2001) …. Hound Dog McDog/CatDog’s Step-father
    43. The Last Real Cowboys (2000) …. Tar
    44. Sam Phillips: The Man Who Invented Rock’n'Roll (2000) …. Narrator
    45. Inside TV Land: The Andy Griffith Show (2000) …. Propriul rol
    46. South of Heaven, West of Hell – La granita cu iadul (2000) …. Brig. Smalls
    47. Pushing Tin – Turnul de contol (1999) …. Russell Bell
    48. Intimate Portrait: Kelly Preston (1999) …. Propriul rol
    49. AMC: Film Preservation Classics (Serial TV) (1999) …. Host
    50. A Simple Plan (1998) …. Jacob Mitchell
    51. Armageddon – Armageddon – Sfarsitul lumii? (1998) …. Dan Truman, NASA Administrator
    52. Homegrown – Droguri de casa (1998) …. Jack Marsden
    53. CatDog (Serial TV) (1998) …. CatDog’s Father and Hound Dog McDog
    54. Primary Colors – Cum sa ajungi presedinte (1998) …. Richard Jemmons
    55. Mononoke-hime – Printesa Mononoke (1997) …. Jigo
    56. A Gun, a Car, a Blonde – O blonda, un pistol si o masina (1997) …. Syd/Monk
    57. The Apostle – Apostolul (1997) …. Troublemaker
    58. U Turn – Ocol Primejdios (1997) …. Darrell
    59. King of the Hill (Serial TV) (1997) …. Boyce Hubert
    60. The Winner – Castigatorul (1996) …. Jack
    61. Sling Blade – Taisul (1996) …. Karl Childers
    62. Don’t Look Back – Secretul din nisipuri (1996) …. Marshall
    63. Dead Man (1995) …. Big George Drakoulious
    64. Out There (1995) …. Jailbird
    65. The Stars Fell on Henrietta – Stele deasupra orasului (1995) …. Roy
    66. Ellen (Serial TV) (1994) …. The Grocer
    67. On Deadly Ground – Teren minat (1994) …. Homer Carlton
    68. Some Folks Call It a Sling Blade (1994) …. Karl Childers
    69. Floundering (1994) …. Gun Clerk
    70. Tombstone – Wyatt Earp (1993) …. Johnny Tyler (faro dealer at Oriental Saloon)
    71. Bound by Honor – Destine separate (1993) …. Lightning
    72. Indecent Proposal – Propunere indecenta (1993) …. Day Tripper
    73. Trouble Bound (1993) …. Coldface
    74. The Killing Box (1993) …. Langston
    75. Living and Working in Space: The Countdown Has Begun (1993) …. Rowdy Udall
    76. Hearts Afire (Serial TV) (1992) …. Billy Bob Davis
    77. One False Move – O miscare gresita (1992) …. Ray Malcolm
    78. For the Boys – Turnee cu peripetii (1991) …. Marine Sergeant, Korea
    79. Chopper Chicks in Zombietown (1991) …. Tommy
    80. Evening Shade (Serial TV) (1990) ….
    81. The Outsiders (Serial TV) (1990) …. Buck Merrill
    82. Going Overboard (1989) …. Dave
    83. South of Reno (1988) …. Counterman
    84. Circus (1988) ….
    85. The Man Who Broke 1,000 Chains (1987) …. Conductor
    86. Hunter’s Blood (1987) …. Billy Bob
    87. Matlock (Serial TV) (1986) …. Pawnshop Clerk
    88. Knots Landing (Serial TV) (1979) …. Timberman
    89. Saturday Night Live (Serial TV) (1975) …. Host
    90. Fade Out (2005) ….

    Regizor

    1. Daddy and Them – Tata si restul (2001)
    2. All the Pretty Horses – Pasiune neimblanzita (2000)
    3. Sling Blade – Taisul (1996)
    4. Widespread Panic: Live from the Georgia Theatre, Athens, GA (1991)

    Producator

    1. All the Pretty Horses – Pasiune neimblanzita (2000)

    Scenarist

    1. Daddy and Them – Tata si restul (2001)
    2. Camouflage (2001)
    3. The Gift – Prezicere fatala (2000)
    4. Sling Blade – Taisul (1996)
    5. Don’t Look Back – Secretul din nisipuri (1996)
    6. A Family Thing (1996)
    7. Some Folks Call It a Sling Blade (1994)
    8. One False Move – O miscare gresita (1992)


    Poze cu Billy Bob Thornton:


    Popularitate: 11%

    Rating 3.00 din 5


    Postari asemanatoare:
  • Abonare RSS

    Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

  • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Decembrie 2016
« Noi    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix