Artistul zilei – Sting

 • Scris de Andreia Nu sunt comentarii Comments
  Ultima actualizare: Octombrie 2, 2013 |

  Sting Artistul zilei  Sting

  Sting este un celebru muzician şi compozitor, fiind unul dintre cei mai longevivi artişti de pe scena muzicală britanică.

  Copilărie şi primii ani în muzică

  Pe numele său real, Gordon Matthew Thomas Sumner s-a născut în 2 octombrie 1951, în Wallsend, Newcastle-upon-Tyne. Este cel mai mare copil din cei patru ai familiei Audrey Cowell şi Ernest Sumner. Tatăl său era patronul unei lăptării, iar mama sa, coafeză.

  Pasiunea pentru muzică o are încă din primii ani ai vieţii sale, cel mai bun prieten al său fiind o chitară veche pe care i-o lăsase un unchi de-al său.

  Frecventează cursurile liceului St. Cuthbert’s Grammar School în Newcastle upon Tyne, începe facultatea la University of Warwick în Coventry, dar abanonează după numai un semestru. Preocuparea lui principală din acea perioadă era să urmărească prestaţiile live ale lui Jack Bruce şi Jimi Hendrix, care mai târziu aveau să îi influenţeze stilul.

  Porneşte de la munca de şofer de autobuz, muncitor în construcţii şi ajunge profesor la St. Paul’s First School în Cramlington timp de doi ani.

  Dar cum pasiunea sa pentru muzică nu o poate lăsa deoparte, în timpul liber, după-amiaza, în weekend-uri şi în vacanţe, cânta oriunde putea alături de formaţii locale precum Phoenix Jazzmen, the Newcastle Big Band, și Last Exit.

  Prima dată când marelui artist i s-a pus porecla Sting, datează din această perioadă. La un concert pe care îl susţinea alături de formaţia Phoenix Jazzmen, din cauza unui tricou cu dungi negre şi galbene pe care îl purta, leader-ul formaţiei l-a asemănat cu o albină şi i-a spus Sting – înţepătătură. Şi aşa i-a rămas numele de scenă.

  Sting şi  formaţia The Police

  În anul 1977, Sting se mută la Londra şi înfiinţează împreună cu Stewart Copeland și Henry Padovan, formaţia The Police. Începând din 1978, pe parcursul a 6 ani, cinci albume semnate The Police ajung în top şi câştigă 6 premii Grammy Awards. Cea mai cunoscută piesă a formaţiei „Every Breath You Take”, este lansată în 1983.

  Cu toate că trupa nu s-a desfiinţat oficial niciodată, membrii ei decid să se ocupe de carierele lor solo.

  Carieră solo şi albume

  Primul album din cariera solo a artistului este lansat în 1985. „The Dream Of The Blue Turtles” este un album pe care Sting îl scoate alături de mari nume ale jazz-ului: Kenny Kirkland, Darryl Jones, Hakim Omar sau Branford Marsalis. Albumul conţine piese cunoscute, cum ar fi: “If You Love Somebody Set Them Free”, “Another Day”, “Fortress Around Your Heart” sau “Russians”.

  În acelaşi an mai colaboreză cu Dire Straits la „Money for Nothing”, cu Miles Davis şi Phil Colins.

  Binecunoscuta sa melodie “Englishman in New York”, este prezentă pe cel de-al doilea album al său din 1987, “ … Nothing like the sun”.

  Sting – Englishman in New York 1987

  În 1991, Sting, dedică cel de-al treilea album, “The Soul Cages” , tatălui său, care decedase. Cea mai cunoscută piesă de pe acest album este “All This Time”, unul din motivele pentru care Sting a primit un nou premiu Grammy iar albumul a câştigat discul de platină.

  Următorul album, în 1993, „The Summoner’s Tale” , îi aduce artistului nominalizări la premiile Mercury şi Grammy pentru albumul anului. În aceeaşi perioadă lansează alături de Brian Adams şi Rod Stewart, hitul “All for love” , cunoscut ca şi coloană sonoră a filmului “Cei trei muşchetari”

  În 1996, scoate albumul “Mercury Falling”, dar fără un prea mare impact pe piaţa muzicală. În acest timp, Sting este ocupat să compună muzică pentru filme şi alţi artişti renumiţi, ca Tina Turner.

  Se relansează totuşi trei ani mai târziu, în 1999, când lansează albumul „Brand New Day”, care conţine două binecunoscute piese „Brand New Day” şi „Desert Rose”. Acestea îi asigură artistului mai multe discuri de platină şi două premii Grammy.

  În 2002, Sting câştigă Globul de Aur pentru piesa „Until….”, care este coloana sonoră a filmului „Kate and Leopold”.

  Următorul album, „Sacred Love”, este lansat în 2003 .

  În perioada 2003-2013, nu mai scoate nici un album pentru că este foarte preocupat de reuniunea trupei The Police și turneul mondial alături de foștii colegi, de înregistrarea unui album cu piese de Crăciun dar și cu reînregistrarea pieselor de pe cel de-al 5-lea album The Police, “Synchronicity“, alături de o orchestră.

  În septembrie 2013, Sting a lansat un nou album din cariera sa, fiind primul din ultimii 10 ani, “The Last Ship” .

  Sting – Desert Rose

  Popularitate: 1%

  Rating 3.00 din 5


  Postari asemanatoare:
 • Abonare RSS

  Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

 • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Aprilie 2017
« Noi    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix