Artistul zilei – Eros Ramazzotti

 • Scris de Andreia Nu sunt comentarii Comments
  Ultima actualizare: Octombrie 28, 2013 |

  Eros Ramazzotti Artistul zilei  Eros Ramazzotti

  Eros Ramazzotti, cântăreţ, chitarist, compozitor şi textier, s-a născut în 28 octombrie 1963 în Cinecitta, Italia. Este interesat încă din copilărie de pian şi chitară şi cu ajutorul tatălui său compune primele melodii. După ce termină liceul, îşi încearcă norocul la Conservator, dar pică, se înscrie la contabilitate şi după 3 ani abandonează şcoala şi se dedică muzicii.

  În 1981 participă la concursul “Voci Nuove” la festivalul de la Castrocaro, unde cântă melodia “Rock 80″ scrisă cu câțiva ani în urmă, nu câştigă, dar este remrcat de Roberto Galanti și baronul Lando Lanni, fondatori și asociați ai unei case de discuri şi astfel încheie primul contract discografic. În 1982 scoate primul single “Ad un amico”, iar un an mai târziu triumfa la Festivalul de la Sanremo la secţiunea Tinere Talente cu melodia “Terra promessa”. În 1985, la acelaşi festival ocupă locul 6 cu “Una storia importante”, melodie ce apare pe primul său album – “Cuori agitati” (1985). Single-ul devine în scurt timp un hit european.

  În 1986 Eros lansează cel de-al doilea album, “Nuovi eroi” , cu care obţine două premii de platină în Elveţia şi participă pentru a treia oară la Festivalul de la Sanremo, unde câştigă cu piesa “Adesso tu”. Anul 1987 aduce albumul “In certi momenti”, care conţine un duet cu Patsy Kensit – “La luce buona delle stele”. CD-ul “In certi momenti” are şi el un succes răsunator: se vinde în peste 3 milioane de exemplare în lume.

  Cel de-al patrulea disc al artistului “Musica e” iese pe piaţă în 1988, dar consacrarea internaţională a lui Eros vine abia în 1990, odată cu albumul “In ogni senso”, care a fost lansat în 15 ţări. Acest album conţine şi binecunoscuta piesă “Se Bastasse Una Canzone”. Producătorul american Clive Davis îl sfătuieşte să ţină un concert la Radio City Music Hall din New York şi astfel Ramazzotti devine primul cântăreţ italian care ajunge să concerteze aici.

   Eros Ramazzotti – Se Bastasse Una Canzone

  În 1993 lansează albumul „Tutte Storie”, album ce reuşeşte să vândă peste 6 milioane de exemplare şi intră în topurile din Europa. Cel mai de succes single extras este fară doar şi poate „Cose della Vita”. Dar cel mai important este faptul că datorită acestui album, Eros semnează un contract cu BMG International. În 1995 participă alături de Rod Stewart, Elton John și Joe Cocker la Festivalul European de Vară. În 1996 apare primul său album auto-produs, „Dove c’è Musica”, care se vinde în 7 milioane de copii.

  În 1997 lansează „Eros – Greatest Hits”, care conținea două piese noi, “Quanto amore sei” și “Ancora un Minuto di Sole”, precum și versiuni refăcute ale hit-uri anterioare, “Musica è” (duet cu Andrea Bocelli) și “Cose della Vita” într- un duet cu Tina Turner. Albumul intră în Top 5 în Franța, Belgia, Suedia și Finlanda, și a ajuns pe locul 1 în mai multe țări, inclusiv Italia, Germania, Elveția, Austria, Olanda și Norvegia. Este recompensat de 5 ori cu platină în Europa şi de 2 ori în State.

   Eros Ramazzotti & Tina Turner – Cose Della Vita

  În 1998 scoate CD live “Eros Live”, care a inclus două duete înregistrate în timpul turneului mondial , “Cose della vita” cu Tina Turner şi ” Difenderò” cu Joe Cocker. Un an mai târziu Ramazzotti colaborează cu faimosul Andrea Bocelli la piesa ” Nel Cuore lei”, pentru albumul lui Bocelli, „Sogno”, care se vinde în 10 milioane de exemplare în întreaga lume, şi îi creşte popularitatea lui Eros. În acelaşi an, artistul, câştigă titlul de “Cel mai bun artist internaţional al anului ” de la Echo Music Awards din Germania.

  Ca şi producător, Ramazzotti se remarcă cu albumul „Come fa Bene l’amore” (2000) a lui Gianni Morandi. În 2000 scoate cel de-al optulea album “Stilelibero”, care conţine şi un duet cu diva americană Cher, “Piu che puoi”. Albumul ajunge în topurile din Europa şi primeşte două discuri de platină.

  Anul 2003 aduce albumul intitulat sugestiv „9”, care staţionează pe prima poziţie în topuri 9 săptămâni. Primul single de pe acesta, “Un’emozione per sempre”, No.1 în Italia timp de 14 săptămâni, îi aduce un mare succes artistului.

   Eros Ramazzotti – Un’Emozione Per Sempre

  În 2005 lansează chiar de ziua lui albumul „Calma apparente”, cu care obţine platina la doar o lună de la lansare. Piesa “I Belong to You”, o colaborare cu celebra cântăreaţă americană Anastacia, devine No.1 în mai multe ţări, printre care şi Italia,Germania și Elveția.

  La mai bine de 10 ani de când Ramazzotti îşi lansase prima compilaţie, scoate un al doilea CD de acest fel, „ e ² “ (2007), care conţine 17 piese refăcute şi se bucură de prezenţa unor artişi de renume, Carlos Santana, Wyclef Jea , Steve Vai, Jon Spencer. Single-ul “Non siamo soli” pe care Eros îl cântă cu starul latino Ricky Martin, ajunge pe prima poziţie a topurilor din Spania şi Elveţia.

  Următorul album al lui Eros Ramazzotti vine în 2009 şi este produs chiar de el „Ali e Radici”. Primul single de pe acest album, “Parla con me” merge pe locul întâi în topurile din Italia şi Elveţia. Cel mai recent album al artistului datează din 2013. „Noi” conţine 14 piese noi, inclusiv duete cu Andy Garcia, Nicole Scherzinger precum și colaborări cu Club Dog , Il Volo și Hooverphonic .

  Premii:

  Echo Awards: 1997 – „International Male Artist of the Year”, 1999 – „International Male Artist of the Year”. Goldene Kamera: 2011 – „Best International Music Artist”. Italian Music Awards: 2003 – „Best Italian Male Artist”, 2003 – „Best Italian Album”. Premio Ondas: 2012 – „Career Award”. NIAF Awards: 2008 – „Career Award”. Telegatto Awards: 1993 – „Best Male Singer”, 2006 – „Platinum Award for the Italian Music Abroad”. Wind Music Awards: 2008 – „e²” – „Album Award”, 2009, 2010 – „Ali e radici” – „Multi-platinum Award”. World Music Awards: 1997, 2001, 2003, 2004 – „Best Italian Artist”.

   

  Popularitate: 1%

  Rating 3.00 din 5


  Postari asemanatoare:
  • Nu sunt postari asemanatoare!
 • Abonare RSS

  Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

 • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Aprilie 2017
« Noi    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix