Artista zilei – Toni Braxton

 • Scris de Andreia Nu sunt comentarii Comments
  Ultima actualizare: Octombrie 7, 2013 |

  Toni Braxton Artista zilei  Toni Braxton

  Toni Braxton s-a născut în 7 octombrie 1967, în Severn, Maryland. Este una dintre cele mai de succes cântăreţe de muzică R&B ale anilor ’90. Tatăl său este preot şi artista primeşte o educaţie strictă, iar primul ei contact cu muzica îl are când intră în corul bisericii.

  Cu toate că îşi dorea să devină profesoară, atunci când e descoperită de William E. Pettaway Jr., se hotărăşte să îşi facă o carieră în muzică. Toni debutează alături de cele 4 surori ale sale, în formaţia The Braxtons, în 1989. Prima lor melodie nu are succes, dar este remarcată de Antonio “L.A.” Reid şi de Kenneth “Babyface”, care o recrutează pentru a înregistra un demo al melodiei “Love Shoulda Brought You Home”.

  În anul 1993, Toni Braxton semna un contract cu “LaFace Records” şi începea să înregistreze pentru primul său album solo, “Toni Braxton”. Reuşeşte cu acest prim album să ajungă pe locul 1 în topul U.S. Billboard 200.

  “Toni Braxton” i-a adus artistei 3 premii Grammy şi 2 premii consecutive pentru “Cea mai bună performanţă vocală feminină”. A câştigat de asemenea şi 2 premii la ceremonia “American Music Awards”. Tot cu acest album, Toni Braxton câştigă de 8 ori discul de platină şi vinde peste 15 milioane de exemplare în toată lumea.

  În iunie 1996, îşi lansează cel de-al doilea album “Secrets”. Datorită primului single al acestui album, “You’re Makin’ Me High”, albumul ajunge pe locul 2 în topul Billboard 200 albums chart. Cel de-al doilea single, “Un-Break My Heart”, devine cel mai mare hit al carierei sale, staţionând timp de 11 săptămâni pe primul loc în Hot 100.

   Toni Braxton – Unbreak My Heart

  Albumul “Secrets”,se vinde în peste 20 de milioane de exemplare, şi îi aduce lui Toni Braxton, pentru a 2-a oară consecutiv, 8 discuri de platină, 2 Grammy, 2 premii la American Music Awards şi titlul de “Superstar”.

  În luna ianuarie a anului 2000, casa de dicuri LaFace Records a lansat “He Wasn’t Man Enough”, primul de pe cel de-al treilea album al superstarului, “The Heat”. Piesa ajunge pe locul 2 în topul Hot 100.

  “The Heat” este lansat pe 25 aprilie 2000 şi debutează pe locul 2 în topul “Billboard 200 albums”. Acest album nu îi aduce cântăreţei decât 2 discuri de platină.

  Tot în 2000, Toni Braxton cânta alături de Enrique Iglesias si Christina Aguilera în emisiunea “Super Bowl Halftime”

  Câştigă cel de-al 6-lea premiu Grammy cu melodia “He wasn’t Man Enough” şi al 3-lea premiu acordat de “American Music Awads” pentru cel mai bun album R&B al anului.

  În timp ce se pregătea pentru lansarea celui de-al patrulea album, Toni, află că este gravidă cu cel de-al doilea copil şi încearcă să amâne lansarea, conştientă fiind că nu se va mai putea ocupa de promovarea lui. Totuşi albumul este lansat la timp în luna noiembrie a anului 2002. Dar, “More Than a Woman” ajunge abia pe locul 13, datorită publicităţii scăzute.

  În anul 2003, artista părăseşte casa de discuri şi încheie un contract cu Blackground Records. Îşi lansează astfel cel de de-al 5-lea album , “Libra”, dar tot fără prea multă promovare, fapt ce duce la înregistrarea unor vânzări foarte scăzute.

  Primul sigle al acestui album a fost “Please”. Deşi, single-ul nu a avut deloc succes, album a reuşit să debuteze pe locul 4 întopul Billboard 200 şi să câştige discul de aur în 2005.

  Artista apare în 2003 pe Broadway în 2 producţii ale companiei Disney “Frumoasa şi Bestia” (ca Belle) şi “Aida” (ca Aida). Rolul ei din “Frumoasa şi bestia” a marcat prima interpretare a lui Belle de către o femeie de culoare, pe Broadway. De asemenea a fost şi prima dată când o femeie de culoare a avut un rol principal într-un musical, pe Broadway.

  Între timp, Toni înregistrează o melodie alături de II Divo, “Time of Our Lives”. Acesta a fost folosită ca imn la Cupa Mondială FIFA din anul 2006.

  Pe 19 mai 2006, s-a anunţat că artista îl va inlocui pe Wayne Newton pentru o nouă emisiune a hotelului şi casinoului Flamingo din Las Vegas. Emisiunea, intitulată “Toni Braxton: Revealed”, avea să fie difuzata 6 seri pe săptămână şi trebuia să ia sfarşit în martie 2007. Datorită succesului emisiunii, s-a anunţat că aceasta avea să continue până în august 2008. Dar, mai târziu, emisiunea a fost amânată, din cauza problemelor de sănătate ale artistei, fusese spitalizată pentru dureri în piept.

  În anul 2008, Toni Braxton a participat la celebra emisiune-concurs “Dancing with the Stars”.

  Semnează în octombrie un contract cu casa de discuri Atlantic Records şi în 2009 lansează “Pulse”, cel de-al şaselea album şi filmează videoclipul piesei “Yesterday”, în colaborare cu TreySongz. Albumul ajunge pe locul 9 în US Bilboard 200, cu o vânzare de 54000 de exemplare în prima săptămână.

  În viaţa personală, Toni, se căsătoreşte în 2001 cu muzicianul Keri Lewis. În luna decembrie a aceluişi an, devine pentru prima dată mamă, iar în martie 2003 dă naştere celui de-al doilea fiu.

  Din nefericire primul lor băieţel, Diesel, este diagnosticat cu autism. Acest fapt o motivează pe artistă să devină purtatorul de cuvânt al bolnavilor de autism şi al americanilor cu probleme de inimă.

  Din anul 2007, au început să apară zvonuri cum că artista ar fi bolnavă de cancer la sân, dar ea neagă acest lucru. Totuşi în 2008 ea suferă o operaţie la sân, în urma căreia îi este scos un nodul benign. La sfârşitul sezonului 7 al emisiunii “Dancig with the Stars”, artista a declarat că a fost diagnosticată cu angină microvasculară. În 2012 Toni Braxton divorţează.

  Tot în 2012, Toni Braxton anunţa că lucrează la un nou album „Love, Marriage, and Divorce”. În luna martie, lansa single-ul „I Heart You”, piesă ce ajunge pe primul loc în topul Bilboard Dance/Club.

  Anul acesta în martie, artista a declarat că ar dori să se retragă din muzică şi să se concentreze pe actorie, dar în iunie se reapucă de albumul „Love, Marriage, and Divorce”. În luna august lansează o nouă piesă de pe acest album, „Hurt You”. „Love, Marriage, and Divorce” va fi lansat la sfârşitul acestui an şi este făcut în colaborare cu Babyface.

   Tony Braxton&Babyface – Hurt You

   

   

  Popularitate: 1%

  Rating 3.00 din 5


  Postari asemanatoare:
 • Abonare RSS

  Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

 • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Aprilie 2017
« Noi    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix