Anthony LaPaglia

  • Scris de ady7zu 200 Comments200 Comments Comments
    Ultima actualizare: August 28, 2009 |

    Anthony LaPaglia 1233385391 Anthony LaPagliaNume:
    Anthony LaPaglia
    Data nasterii:
    31 Ianuarie 1959 (50 ani)
    Locul nasterii:
    Adelaide, South Australia, Australia
    Zodia:
    Varsator

    Anthony M. LaPaglia s-a nascut la data de 31 ianuarie 1959 in localitatea Adelaide din sudul Australiei. Tatal sau Eddie LaPaglia, italian imigrant in Australia, era comeciant de masini si mecanic auto, iar mama sa Maria LaPaglia, de origine olandeza, practica meseria de secretara. Are doi frati mai tineri, Michael LaPaglia, dealer de masini la fel ca si tatal sau si Jonathan LaPaglia, actor si medic, care si-a luat licenta in medicina deopotriva in Anglia si in Australia.

    S-a casatorit in luna septembrie 1998 cu actrita Gia Carides si au impreuna o fetita pe nume Bridget, nascuta in ianuarie 2003.

    A locuit in tara natala pana la varsta de 25 de ani, iar in anul 1984 emigrat in Statele Unite ale Americii cu intentia de a deveni profesor. Putine persoane stiu insa ca Anthony LaPaglia a dorit initial sa urmeze o cariera profesionista in fotbal, fiind portar la doua echipe diferite de fotbal din Adelaide pana la varsta de 21 de ani, atunci cand a decis sa renunte si sa se indrepte spre o alta profesie. In prezent, a ramas atat de pasionat de soccer incat este co-proprietarul echipei de fotbal australian Sydney FC si evolueaza pe postul de portar la Hollywood United Football Team.

    Ajuns in Statele Unite ale Americii, in anul 1987 Anthony LaPaglia a fost remarcat si distribuit intr-un rol nesemnificativ intr-o drama politista cu buget mic intitulata “Cold Steel”. La scurta vreme dupa aceea, tanarul LaPaglia practica meseria de actor in cateva piese de teatru si sitcomuri TV, dar ca amator, in timpul sau liber. Abia in anul 1989 a reusit sa isi faca debutul in film prin intermediul peliculei “Slaves of New York”, recunoasterea oficiala ca actor in adevartul sens al cuvantului venind un an mai tarziu, o data cu interpretarea personajului Stevie Dee, un gangster carismatic, politicos si bun la suflet, in comedia lui Alan Alda – “Betsy’s wedding”. Primul rol principal l-a obtinut in anul 1992, intr-o parodie cu gangsteri regizata de catre George Gallo si numita “29th street”, dar a fost momentul care l-a propulsat spre rolul mult mai serios de gangster din filmul “The client”, lansat in anul 1994 si avand-o ca eroina pe Susan Sarandon.

    In anul 1998, Anthony LaPaglia a castigat un premiu Tony pe Broadway pentru cel mai bun actor intr- o piesa de teatru adaptata dupa Arthur Miller si intitulata ” A view from the bridge”.

    Anii 2000 – 2002 au constituit o perioada foarte fasta in cariera lui Anthony LaPaglia, fiind marcati de castigarea unui premiu pentru cel mai bun actor intr-un rol principal din partea Australian Film Institute si o nominalizare din partea Film Critics Circle pentru rolul politistului adulterin din pelicula “Lantana”, precum si un premiu Emmy pentru rolul din sitcomul TV – “Frasier”.

    Dupa aparitii nesemnificative in filme cunoscute precum “Autumn in New York” ( 2000 ) sau “Sweet and Lowdown” ( 1999 ), Anthony LaPaglia atinge celebritatea prin intermediul rolului agentului FBI Jack Malone din serialul TV “Without a trace”, rol pentru care a si cucerit un Glob de Aur in anul 2004.

    Filmografie:

    Actor

    1. Overnight (2009) (in productie) …. Captain Brody
    2. Easter Sixteen (2009) (in productie) …. Spindler
    3. $9.99 (2008) …. Jim Peck
    4. Balibo (2008) …. Roger East
    5. Who and What (2007) …. Jack Malone
    6. The 2007 Australian Film Institute Awards (2007) …. Propriul rol – Presenter
    7. Happy Feet – Mumble – Cel mai tare dansator (2006) …. Boss Skua
    8. The Architect (2006) …. Leo Waters
    9. The Away Game (2006) …. Narration
    10. Johnny Warren’s Football Mission (2006) …. Narrator
    11. Played (2006) …. Detective Drummond
    12. The Needs of Kim Stanley (2005) ….
    13. Winter Solstice – Solstitiul de iarna (2004) …. Jim Winters
    14. Spinning Boris – Proiectul Eltin (2003) …. Dick Dresner
    15. Happy Hour – Pana la fund! (2003) …. Tulley
    16. Manhood – Arta de a fi barbat (2003) …. Jack’s Attorney
    17. The Guys – Eroii (2002) …. Nick
    18. Analyze That – Nasul stresat (2002) …. Anthony Bella
    19. I’m with Lucy (2002) …. Bobby Staley
    20. Without a Trace (Serial TV) (2002) …. Jack Malone
    21. Without a Trace (Serial TV) (2002) …. Jack Malone
    22. Dead Heat – Cursa periculoasa (2002) …. Ray LaMarr
    23. The Salton Sea – Viata dubla (2002) …. Al Garcetti
    24. The Bank (2001) …. Simon O’Reilly
    25. Lantana (2001) …. Detective Leon Zat
    26. On the Edge (2001) …. Dr. Maas (segment “The Other Side”)
    27. Jack the Dog (2001) …. Jack’s Attorney
    28. Company Man – Agentu’ CIA (2000) …. Fidel Castro
    29. Normal, Ohio (Serial TV) (2000) …. David Le Tour (original pilot)
    30. CSI: Crime Scene Investigation (Serial TV) (2000) …. Jack Malone
    31. The House of Mirth (2000) …. Sim Rosedale
    32. Autumn in New York – Toamna la New York (2000) …. John
    33. Looking for Alibrandi (2000) …. Michael Andretti
    34. Black and Blue (1999) …. Bobby Benedetto
    35. Sweet and Lowdown (1999) …. Al Torrio
    36. Summer of Sam – Vara lui Sam (1999) …. Detective Lou Petrocelli
    37. Lansky (1999) …. Charlie Luciano (ages 30-40)
    38. Phoenix (1998) …. Mike Henshaw
    39. The Repair Shop (1998) ….
    40. Mob Law: A Film Portrait of Oscar Goodman (1998) …. Narrator
    41. Murder One: Diary of a Serial Killer (1997) …. Jimmy Wyler
    42. The Garden of Redemption (1997) …. Don Paolo Montale
    43. Commandments – Poruncile (1997) …. Harry Luce
    44. Brilliant Lies (1996) …. Gary Fitzgerald
    45. Trees Lounge (1996) …. Rob
    46. Never Give Up: The Jimmy V Story – Sa nu renunti niciodata (1996) …. Jim ‘Jimmy V’ Valvano
    47. Empire Records (1995) …. Joe Reaves
    48. Murder One (Serial TV) (1995) …. Jimmy Wyler
    49. Chameleon – Cameleonul (1995) …. Willie Serling
    50. Lucky Break (1994) …. Edward ‘Eddie’ Mercer
    51. Killer – Ucigasul (1994) …. Mick
    52. Mixed Nuts – Incurcaturi sentimentale (1994) …. Felix
    53. The Client – Clientul (1994) …. Barry ‘The Blade’ Muldano
    54. Past Tense (1994) …. Larry Talbert
    55. Frasier (Serial TV) (1993) …. Simon Moon
    56. So I Married an Axe Murderer – Insurat cu o criminala (1993) …. Tony Giardino
    57. The Custodian (1993) …. Det. Sgt. James Quinlan
    58. Innocent Blood – Sange nevinovat (1992) …. Joe Gennaro
    59. Whispers in the Dark (1992) …. Larry Morgenstern
    60. Black Magic (1992) …. Ross Gage
    61. Amazing Stories: Book One (1992) …. Mechanic #2 (segment “The Mission”)
    62. Keeper of the City (1991) …. Vince Benedetto
    63. 29th Street – Strada 29 (1991) …. Frank Pesce, Jr.
    64. One Good Cop – Un politist cumsecade (1991) …. Stevie Diroma
    65. He Said, She Said – Puncte de vedere (1991) …. Mark
    66. The Brotherhood (1991) …. Salvatore’s brother
    67. Criminal Justice (1990) …. David Ringel
    68. Betsy’s Wedding – Nunta lui Betsy (1990) …. Stevie Dee
    69. Mortal Sins (1990) …. Vito
    70. Hardball (Serial TV) (1989) ….
    71. Tales from the Crypt (Serial TV) (1989) …. Abel, the Cable Guy
    72. Slaves of New York – Sclavii New York-ului (1989) …. Henry
    73. Gideon Oliver (Serial TV) (1989) …. Raskin
    74. Father Dowling Mysteries (Serial TV) (1989) …. Paul Damon
    75. Police Story: Gladiator School (1988) …. Sgt. Petrelli
    76. Frank Nitti: The Enforcer (1988) …. Frank Nitti
    77. Cold Steel – Cu sange rece (1987) …. Spooky
    78. Amazing Stories (Serial TV) (1985) …. Mechanic #2
    79. The Twilight Zone (Serial TV) (1985) …. Punk #1 (segment “The Last Defender of Camelot”)
    80. Hunter (Serial TV) (1984) …. Woodward
    81. Nature (Serial TV) (1982) …. Narrator
    82. Magnum, P.I. (Serial TV) (1980) …. Albert Stanley Higgins
    83. Trapper John, M.D. (Serial TV) (1979) …. Grahame

    Producator

    1. The Away Game (2006)
    2. Winter Solstice – Solstitiul de iarna (2004)


    Poze cu Anthony LaPaglia:


    Popularitate: 3%

    Rating 3.00 din 5


    Postari asemanatoare:
  • Abonare RSS

    Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

  • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Decembrie 2016
« Noi    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix