Anna Paquin

  • Scris de ady7zu 258 Comments258 Comments Comments
    Ultima actualizare: August 25, 2009 |

    Anna Paquin 1206737702 Anna PaquinNume:
    Anna Paquin
    Data nasterii:
    24 Iulie 1982 (27 ani)
    Locul nasterii:
    Winnipeg, Manitoba, Canada
    Zodia:
    Leu

    Un premiu Oscar si un premiu Golden Globe, o nominalizare la Emmy.

    Anna Helene Paquin s-a nascut la data de 24 Iunie 1982 si este o actrita de origine candiana si neo-zeelandeza, castigatoare a premiului Oscar si nominalizata la premiile Emmy si Globul de Aur. Rolul care a adus-o in centrul atentiei a fost cel din filmul The Piano (Pianul), pentru care a castigat un premiu Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar. Este cea mai tanara actrita care a castigat un Oscar, avand varsta de 11 ani la momentul primirii premiului. Este de asemenea, prima actrita canadiana care a castigat premiul pentru cea mai buna interpretare feminina dintr-un rol secundar.

    Paquin s-a nascut in Winnipeg, Manitoba, Canada, fiind fiica lui Mary (nascuta Brophy), profesoara de limba engleza si originara din Wellington, Noua Zeelanda, si a lui Brian Paquin, profesor de educatie fizica. In anul 1995, parintii ei au divortat, iar ea s-a mutat impreuna cu mama sa. Paquin are un frate pe nume Andrew, nascut in anul 1977, si o sora, Katya, nascuta in 1980. Paquin s-a mutat in Noua Zeelanda pe cand avea patru ani. A urmat scoala Raphael House Rudolf Steiner pana cand a implinit opt sau noua ani. In copilarie ii placea sa cante la viola, violoncel si pian. Facea de asemenea gimnastica, balet si inot, dar nu avea hobbiuri legate de actorie. Cat timp a locuit in Noua Zeelanda, a urmat gimnaziul Hutt intre anii 1994 – 1995, diploma de liceu obtinand-o la Windward School din Los Angeles, dupa ce s-a mutat impreuna cu mama sa in SUA, dupa divortul parintilor. A studiat la Universitatea Columbia timp de un an, dar a abandonat pentru a-si continua cariera de actrita.

    In anul 2001, Paquin a devenit cetatean al Noii Zeelande, ceea ce inseamna ca are dubla cetatenie (canadiana si neo-zeelandeza). Locuieste in California, in zona Venice din metropola Los Angeles. A avut relatii in trecut cu un DJ din Noua Zeelanda, precum si cu actorii Logan Marshall-Green si Kieran Culkin. A fost mediatizat faptul ca in prezent se intalneste cu Stephen Moyer, cel care il joaca pe prietenul ei Bill Compton in serialul difuzat de HBO True Blood. Au inceput sa aiba o relatie cu acesta inca de cand a fost filmat episodul pilot pentru serial, in vara anului 2007. Printre pasiunile ei se numara dansul, boxul, skateboarding-ul si surfing-ul. Ii place sa mearga cu bicicleta, invatand sa faca acest lucru de curand.

    Filmografie:

    Actor

    1. Flying Into Love (2009) (in productie) …. Sister Agnes
    2. Margaret (2009) (in productie) …. Lisa Cohen
    3. The Courageous Heart of Irena Sendler (2009) …. Irena Sendler
    4. Metamorphosis (2009) ….
    5. Trick ‘r Treat (2008) …. Laurie
    6. True Blood (Serial TV) (2008) …. Sookie Stackhouse
    7. Bury My Heart at Wounded Knee (2007) …. Elaine Goodale
    8. Blue State (2007) …. Chloe Hamon
    9. Mosaic (2007) …. Maggie Nelson
    10. X-Men: The Last Stand (2006) …. Marie/Rogue
    11. Joan of Arc (2005) …. Joan (voce)
    12. The Squid and the Whale – Cainele si pisica (2005) …. Lili
    13. Suchîmubôi (2004) …. James Ray Steam (voice: English version)
    14. X2 (2003) …. Rogue
    15. X-Factor: The Look of ‘X-Men’ (2003) …. Propriul rol
    16. Darkness – Intunericul (2002) …. Regina
    17. 25th Hour – A 25-a Ora (2002) …. Mary D’Annunzio
    18. Buffalo Soldiers – Bisnitari in uniforma (2001) …. Robyn Lee
    19. Behind the Scenes: Finding Forrester (2001) …. Propriul rol
    20. Behind the Scenes: ‘Almost Famous’ – Postcards from the Road (2001) …. Propriul rol
    21. Finding Forrester – In cautarea lui Forrester (2000) …. Claire Spence
    22. Almost Famous – Aproape celebri (2000) …. Polexia Aphrodisia
    23. X-Men (2000) …. Rogue / Marie D’Ancanto
    24. All the Rage – Care pe care (1999) …. Annabel Lee
    25. She’s All That – O fata minunata (1999) …. Mackenzie Siler
    26. A Walk on the Moon – O plimbare pe luna (1999) …. Alison Kantrowitz
    27. Hurlyburly (1998) …. Donna
    28. Amistad (1997) …. Queen Isabella
    29. The Member of the Wedding (1997) …. Frankie Addams
    30. Fly Away Home – Zborul spre casa (1996) …. Amy Alden
    31. Jane Eyre (1996) …. Young Jane Eyre
    32. The Piano – Pianul (1993) …. Flora McGrath
    33. Tenkû no shiro Rapyuta (1986) …. Sheeta

    Producator

    1. Blue State (2007)

    Poze cu Anna Paquin:


    Popularitate: 3%

    Rating 3.00 din 5


    Postari asemanatoare:
  • Abonare RSS

    Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

  • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Decembrie 2016
« Noi    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix