Angela Bassett

  • Scris de ady7zu Nu sunt comentarii Comments
    Ultima actualizare: August 28, 2009 |

    Angela Bassett 1218870609 Angela BassettNume:
    Angela Bassett
    Data nasterii:
    16 August 1958 (51 ani)
    Locul nasterii:
    New York, New York, SUA
    Zodia:
    Leu

    Un premiu Golden Globe, o nominalizare la Oscar.

    Angela Evelyn Bassett s-a nascut pe data de 16 August 1958 in New York, dar mai apoi s-a mutat in St. Petersburg, Florida. Ea impreuna cu sora sa D’nette au fost crescute de catre o angajata a statului. pe nume Betty.

    Odata cu cresterea interesului pentru divertisment, ea si sora sa au inceput inceput sa citeasca poezii sau cantau melodii celebre familiei acestora. La liceul Boca Ciega, Bassett era majoreta, era inscrisa in cor si participa si la dezbaterea problemelor.

    Ea a urmat cursurile universitatii Yale, unde si-a primit licenta in Studiile Afro-American, in anul 1980. In anul 1983 a primit o diploma din partea clubului de drame, pentru Specialista in Arte. La Yale, Bassett l-a cunoscut si pe viitorul ei sot, Courtney B. Vance, un absolvent al scolii de drama din anul 1986. Dupa ce a absolvit, ea a lucrat ca receptionara la un salon de infrumusetare.

    Dupa scurt timp a inceput sa-si caute un loc de munca in domeniul actoriei, in teatrul din New York. Una din primele aparitii ale sale pe scenele din New York a fost in anul 1985, cand a aparut in Teatrul Second Stage, in piesa lui J. E. Franklin, Black Girl. De-asemenea a mai aparut in doua piese de-ale lui August Wilson, in cadrul teatrului Yale Repertory, sub tutela instructorului sau Lloyd Richards.

    Bassett este o persoana retrasa, careia nu ii place sa vorbeasca despre viata ei personala. Este de-asemenea o persoana credincioasa, participa la slujbele Bisericii West Angeles Church Of God in Christ, din Los Angeles, alaturi de colegul de breasla Denzel Washington. Angela este casatorita cu Courtney B. Vance din anul 1997. Cei doi au impreuna un fiu, Slater Josiah, si o fiica, Bronwyn Golden, nascuti pe data de 27 Ianuarie 2006. Ea este un ambasador UNICEF Goodwill al Statelor Unite ale Americii.

    Filmografie:

    Actor

    1. Mama Black Widow (2008) (in productie) ….
    2. Toussaint (2007) (in productie) …. Suzanne Louverture
    3. The 7th Annual TV Land Awards (2009) …. Propriul rol
    4. Notorious (2009) …. Voletta Wallace
    5. For Love of Liberty: The Story of America’s Black Patriots (2009) …. (voce)
    6. The BET Honors (2009) …. Propriul rol / Presenter
    7. Nothing But the Truth (2008) …. Bonnie Benjamin
    8. Gospel Hill (2008) …. Sarah Malcolm
    9. Meet the Browns (2008) …. Brenda Brown
    10. The Red Dress Collection 2007 Fashion Show (2008) …. Propriul rol – Introduction
    11. Speechless (2008) …. Propriul rol
    12. Of Boys and Men (2008) …. Rieta Cole
    13. Meet the Robinsons – Familia Robinson (2007) …. Mildred
    14. The 2006 Black Movie Awards (2006) …. Propriul rol
    15. AFI’s 100 Years… 100 Cheers: America’s Most Inspiring Movies (2006) …. Propriul rol
    16. Legends Ball (2006) …. Propriul rol
    17. Akeelah and the Bee (2006) …. Tanya
    18. Time Bomb (2006) …. Jill Greco
    19. 12th Annual Screen Actors Guild Awards (2006) …. Propriul rol
    20. The 11th Annual Critics’ Choice Awards (2006) …. Propriul rol
    21. An Evening of Stars: Tribute to Stevie Wonder (2006) …. Propriul rol
    22. A Capitol Fourth (2005) …. Propriul rol
    23. Mr. & Mrs. Smith – Dl. si Dna. Smith (2005) …. Mr. Smith’s Boss
    24. The 59th Annual Tony Awards (2005) …. Propriul rol – Presenter
    25. 36th NAACP Image Awards (2005) …. Propriul rol – Presenter
    26. Tsunami Aid: A Concert of Hope (2005) …. Propriul rol
    27. Mr. 3000 – Dl. 3000 (2004) …. Maureen “Mo” Simmons
    28. 4th Annual BET Awards (2004) …. Propriul rol
    29. 2004 Trumpet Awards (2004) …. Propriul rol
    30. The Lazarus Child – Intoarcere din tacere (2004) …. Dr. Elizabeth Chase
    31. 34th NAACP Image Awards (2003) …. Propriul rol
    32. Hollywood Celebrates Denzel Washington: An American Cinematheque Tribute (2003) …. Propriul rol
    33. Masked and Anonymous (2003) …. Mistress
    34. Freedom: A History of Us (Serial TV) (2003) …. Melba Pattillo
    35. Unchained Memories: Readings from the Slave Narratives (2003) …. Reader
    36. The 4th Annual Family Television Awards (2002) …. Propriul rol
    37. ESPY Awards (2002) …. Propriul rol
    38. Sunshine State – Inapoi in Florida (2002) …. Desiree Perry
    39. Essence Awards (2002) …. Propriul rol
    40. 33rd NAACP Image Awards (2002) …. Propriul rol
    41. The Rosa Parks Story (2002) …. Rosa Louise McCauley Parks
    42. Muhammad Ali’s All-Star 60th Birthday Celebration! (2002) …. Propriul rol
    43. And Then One Night: The Making of ‘Dead Man Walking’ (2001) …. Narrator
    44. Ruby’s Bucket of Blood – Localul lui Ruby (2001) …. Ruby Delacroix
    45. Alias (Serial TV) (2001) …. CIA Director Hayden Chase
    46. The Score – Scor final (2001) …. Diane
    47. The 2001 IFP/West Independent Spirit Awards (2001) …. Propriul rol
    48. When I Was a Girl (Serial TV) (2001) …. Propriul rol
    49. Making ‘The Score’ (2001) …. Propriul rol
    50. FX (2001) …. TV Reporter
    51. Boesman and Lena (2000) …. Lena
    52. The 72nd Annual Academy Awards (2000) …. Propriul rol – Presenter: ‘The Sixth Sense’ Film Clip
    53. Supernova (2000) …. Dr. Kaela Evers
    54. Whispers: An Elephant’s Tale (2000) …. Groove
    55. Music of the Heart – Muzica inimii (1999) …. Principal Janet Williams
    56. Independent Lens (Serial TV) (1999) …. Host
    57. Our Friend, Martin (1999) …. Miles’ Mom
    58. Africans in America: America’s Journey Through Slavery (1998) …. Narrator
    59. How Stella Got Her Groove Back – Vacanta in Jamaica (1998) …. Stella Payne
    60. Contact (1997) …. Rachel Constantine
    61. The 69th Annual Academy Awards (1997) …. Propriul rol
    62. The 68th Annual Academy Awards (1996) …. Propriul rol – Co-Presenter: Best Original Song
    63. Waiting to Exhale (1995) …. Bernadine ‘Bernie’ Harris
    64. Vampire in Brooklyn – Vampirul din Brooklyn (1995) …. Det. Rita Veder
    65. Strange Days (1995) …. Lornette ‘Mace’ Mason
    66. Panther – Panterele negre (1995) …. Dr. Betty Shabazz
    67. The 67th Annual Academy Awards (1995) …. Propriul rol – Presenter: “Circle of Life” & “Hakuna Matata” Songs
    68. Get Smart (Serial TV) (1995) …. Runway model
    69. The 66th Annual Academy Awards (1994) …. Propriul rol – Nominee: Best Actress in a Leading Role
    70. 26th NAACP Image Awards (1994) …. Propriul rol
    71. The 20th Annual People’s Choice Awards (1994) …. Propriul rol
    72. What’s Love Got to Do with It – Eu, Tina Turner (1993) …. Anna Mae Bullock / Tina Turner
    73. Passion Fish (1992) …. Dawn/Rhonda
    74. Malcolm X (1992) …. Dr. Betty Shabazz
    75. The Jacksons: An American Dream (1992) …. Katherine Jackson
    76. Innocent Blood – Sange nevinovat (1992) …. U.S. Attorney Sinclair
    77. Nightmare Cafe (Serial TV) (1992) …. Evelyn
    78. One Special Victory – O victorie speciala (1991) …. Lois
    79. Locked Up: A Mother’s Rage – Cealalta fata a iubirii (1991) …. Willie
    80. The Heroes of Desert Storm (1991) …. Lt. Phoebe Jeter
    81. Boyz n the Hood – Baietii din cartier (1991) …. Reva Devereaux
    82. Stat (Serial TV) (1991) …. Dr. Willie Burns
    83. Fire: Trapped on the 37th Floor (1991) …. Allison
    84. Line of Fire: The Morris Dees Story (1991) …. Pat
    85. City of Hope (1991) …. Reesha
    86. Critters 4 – Monstrii 4 (1991) …. Fran
    87. Kindergarten Cop – Politist de gradinita (1990) …. Stewardess
    88. The Flash (Serial TV) (1990) …. Linda Lake
    89. In the Best Interest of the Child – Iubire de mama (1990) …. Lori
    90. Perry Mason: The Case of the Silenced Singer – Perry Mason: Cazul cântăreţei reduse la tăcere (1990) …. Carla Peters
    91. Equal Justice (Serial TV) (1990) …. Janet Fields
    92. Challenger (1990) …. Cheryl McNair
    93. Family of Spies (1990) …. Bev Andress
    94. Alien Nation (Serial TV) (1989) …. Renee Longstreet
    95. A Man Called Hawk (Serial TV) (1989) …. Bailey Webster
    96. thirtysomething (Serial TV) (1987) …. Kate Harriton
    97. Tour of Duty (Serial TV) (1987) …. Lt. Camilla Patterson
    98. Liberty (1986) …. Linda Thornton
    99. F/X – Efecte speciale (1986) …. TV reporter
    100. Spenser: For Hire (Serial TV) (1985) …. Joe’s Daughter
    101. 227 (Serial TV) (1985) …. Amy Burnett
    102. Doubletake (1985) …. Prostitute at Headquarters
    103. The Cosby Show (Serial TV) (1984) …. Paula
    104. Ryan’s Hope (Serial TV) (1975) …. Leonie Peach (unknown episodes, 1987)

    Regizor

    1. Erasure (2008) (in productie)

    Producator

    1. Erasure (2008) (in productie)
    2. The Rosa Parks Story (2002)
    3. Our America (2002)
    4. Ruby’s Bucket of Blood – Localul lui Ruby (2001)

    Poze cu Angela Bassett:


    Popularitate: 14%

    Rating 3.00 din 5


    Postari asemanatoare:
  • Abonare RSS

    Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

  • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Decembrie 2016
« Noi    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix