Andy Garcia

  • Scris de ady7zu 1,819 Comments1,819 Comments Comments
    Ultima actualizare: August 28, 2009 |

    Andy Garcia  1226132327 Andy GarciaNume:
    Andy Garcia
    Data nasterii:
    12 Aprilie 1956 (53 ani)
    Locul nasterii:
    Havana, Cuba
    Zodia:
    Berbec

    O nominalizare la Oscar si o nominalizare Golden Globe.

    Andy Garcia s-a nascut in orasul Bejucal, provincia Habana, in Cuba. Mama sa era profesoara de limba engleza, iar tatal sau, Rene Garcia Nunez, a fost avocat. In 1961, exodul in masa al cubanezilor subventionat de SUA a dat gres, dar familia Garcia reuseste sa paraseasca tara si sa se stabileasca in Miami, Florida. Acolo pun bazele unei companii de parfumuri, dezvoltandu-si o mare afacere.

    Andy Garcia primeste o stricta educatie catolica. Face liceul la Miami Beach Senior High School, unde joaca in echipa de baschet. Aici se imbonaveste de hepatita, dar si mononucleoza, numita si “boala sarutului”, care il impiedica sa isi continue cariera sportiva, sub amenintarea ruperii splinei. Asta il face sa se indrepte spre o cariera actoriceasca.

    In timpul anilor petrecuti la Florida International University, incepe sa joaca in cateva roluri mic, intretinundu-se din banii castigati ca ospatar. Primul rol important care il ajuta sa se faca remarcat este cel de membru al unei bande intr-un popular serial TV, “Hill Street Blues”. Pe marele ecrean, se face remarcat in 1986, in “Opt milioane feluri de a muri”, ceea ce il face pe Brian de Palma sa ii ofere un rol in “Incoruptibilii”. Odata cu acest rol, vine si succesul. Francis Ford Coppola vede in el intruchiparea perfecta a lui Vincent Corleone, fiul nelegitim al lui Sonny Corleone, desi rolul era vanat de multi actori. Asemanarea fizica cu Robert de Niro insa l-au facut credibil in acest rol, tinand cont de faptul ca De Niro il juca pe Vito Corleone-tanar. Consecinta? Garcia este nominalizat pe Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar si este recunoscut pe plan mondial.

    In 1982, s-a casatorit cu Maria Victoria Lorida, cu care are 4 copii: 3 fete si un baiat. La fiecare din sarcinile sotiei sale, Andy a pus si el cateva kilograme bune.

    Colectioneaza palarii, dar si tobe de conga.

    Filmografie:

    Actor

    1. The Last Full Measure (2010) (in productie) …. Fred Navarro
    2. New York, I Love You (2009) (in productie) …. Garry (segment “Jiang Wen”)
    3. Pablo (2008) (in productie) …. Propriul rol
    4. The Last Testament of Lucky Luciano (2008) (in productie) ….
    5. The Pink Panther 2 – Pantera Roz 2 (2009) …. Vicenzo
    6. City Island (2009) …. Vince Rizzo
    7. Samuel L. Jackson: An American Cinematheque Tribute (2008) …. Propriul rol
    8. Linea, La (2008) …. Javier Salazar
    9. Celia: The Queen (2008) …. Propriul rol
    10. Cachao: Uno Mas (2008) …. Propriul rol
    11. Beverly Hills Chihuahua – Chihuahua de Beverly Hills (2008) …. Delgado
    12. AFI Life Achievement Award: A Tribute to Al Pacino (2007) …. Propriul rol
    13. Ocean’s Thirteen – Ocean’s Acum sunt 13 (2007) …. Terry Benedict
    14. 2007 ALMA Awards (2007) …. Propriul rol
    15. The Air I Breathe (2007) …. Fingers
    16. Premio Donostia a Richard Gere (2007) …. Raymond Avilla
    17. Que Pasa USA?: A Documentary (2006) ….
    18. Smokin’ Aces – Asii din maneca (2006) …. Stanley Locke
    19. Black Rain: Making the Film – Part 1 (2006) …. Propriul rol
    20. Black Rain: The Script, the Cast (2006) …. Propriul rol
    21. AFI Life Achievement Award: A Tribute to Sean Connery (2006) …. Propriul rol
    22. Sacred Waters (2006) …. Propriul rol
    23. Class Act (2006) …. Propriul rol
    24. The 10th Annual Critics’ Choice Awards (2005) …. Propriul rol – winner
    25. The Lost City – Orasul Pierdut (2005) …. Fico Fellove
    26. Modigliani (2004) …. Amedeo Modigliani
    27. Ocean’s Twelve (2004) …. Terry Benedict
    28. Creating a Twisted Web of Intrigue (2004) …. Propriul rol
    29. Twisted (2004) …. Mike Delmarco
    30. San Francisco: Scene of the Crime (2004) …. Propriul rol
    31. The Untouchables: The Script, the Cast (2004) …. Propriul rol
    32. The Lazarus Child – Intoarcere din tacere (2004) …. Jack Heywood
    33. Nouveaux refus, Les (2004) …. Un comédien qui refuse de tourner avec Laurent
    34. Confidence – Tras pe sfoara (2003) …. Gunther Butan
    35. Just Like Mona (2003) ….
    36. Clefs de bagnole, Les (2003) …. Un comédien qui refuse de tourner avec Laurent (DVD bonus material)
    37. Kurtlar vadisi (Serial TV) (2003) …. Amon
    38. ‘Ocean’s Eleven’: The Look of the Con (2002) …. Propriul rol
    39. Jose Marti: Legacy of Freedom (2002) …. Narrator
    40. George Lopez (Serial TV) (2002) …. Ray
    41. The Unsaid – Pacatele tatalui (2001) …. Michael Hunter
    42. The Man from Elysian Fields (2001) …. Byron
    43. Ocean’s Eleven – Ocean’s Eleven – Faceti jocurile! (2001) …. Terry Benedict
    44. A Galaxy Far, Far Away (2001) …. Propriul rol
    45. For Love or Country: The Arturo Sandoval Story – Povestea lui Arturo Sandoval (2000) …. Arturo Sandoval
    46. The 1st Annual Latin Grammy Awards (2000) …. Propriul rol – Host
    47. Lakeboat – O vara pe vapor (2000) …. Guigliani
    48. Swing Vote – Votul decisiv (1999) …. Joseph Michael Kirkland
    49. Just the Ticket (1999) …. Gary Starke
    50. The Peculiar Memories of Bruce Robinson (1999) …. Propriul rol
    51. Will & Grace – Will si Grace (Serial TV) (1998) …. Milo
    52. Desperate Measures – Masuri disperate (1998) …. Frank Conner
    53. The Disappearance of Garcia Lorca (1997) …. Lorca
    54. Hoodlum – Gangsteri (1997) …. Lucky Luciano
    55. World’s Coolest Bachelors (1997) …. Propriul rol
    56. Night Falls on Manhattan (1997) …. Sean Casey
    57. Poetry, Passion, the Postman: The Poetic Return of Pablo Neruda (1996) …. Propriul rol (voce)
    58. Things to Do in Denver When You’re Dead (1995) …. Jimmy ‘The Saint’ Tosnia
    59. Steal Big Steal Little (1995) …. Ruben Partida Martinez/Robert Martin/Narrator
    60. Dangerous Minds – Minti Periculoase (1995) ….
    61. Gloria Estefan: Everlasting Gloria (1995) …. Waiter (in ‘I See Your Smile’)
    62. Somos un solo pueblo (1995) ….
    63. When a Man Loves a Woman – Cand un barbat iubeste o femeie (1994) …. Michael Green
    64. Frasier (Serial TV) (1993) …. Terrance
    65. Cachao… Como Su Ritmo No Hay Dos (1993) …. Propriul rol
    66. Jennifer Eight – Jennifer (1992) …. Sgt. John Berlin
    67. Hero – Erou din intamplare (1992) …. John Bubber
    68. The Godfather Trilogy: 1901-1980 – Trilogia Nasul: 1901-1980 (1992) …. Vincent Mancini
    69. Dead Again – Inviat din morti (1991) …. Gray Baker
    70. The Godfather: Part III – Nasul: Partea III (1990) …. Vincent Mancini
    71. The Godfather Family: A Look Inside (1990) …. Propriul rol
    72. A Show of Force – Complotul (1990) …. Luis Angel Mora
    73. Internal Affairs – Afaceri interne (1990) …. Raymond Avilla
    74. Black Rain – Gloante si cenusa la Osaka (1989) …. Charlie
    75. Clinton and Nadine – Bani murdari (1988) …. Clinton Dillard
    76. Stand and Deliver – Lectiile (1988) …. Dr. Ramirez (Educational Testing Service)
    77. American Roulette (1988) …. Carlos Quintas
    78. The Untouchables – Incoruptibilii (1987) …. Agent George Stone
    79. 8 Million Ways to Die (1986) …. Angel Moldonado
    80. Alfred Hitchcock Presents (Serial TV) (1985) …. Alejandro
    81. The Mean Season – Anotimpul crimelor (1985) …. Ray Martinez
    82. The Making of ‘The Mean Season’ (1985) …. Propriul rol
    83. The Murder of Sherlock Holmes (1984) …. 1st White Tough
    84. Murder, She Wrote (Serial TV) (1984) …. 1st White Tough
    85. The Lonely Guy – Singuraticul (1984) ….
    86. Brothers (Serial TV) (1984) …. Jose
    87. A Night in Heaven (1983) …. T.J. The Bartender
    88. Guaguasi (1983) …. Ricardo
    89. Blue Skies Again (1983) …. Ken
    90. For Love and Honor (Serial TV) (1983) …. Medic
    91. Hill Street Blues (Serial TV) (1981) …. Ernesto
    92. Archie Bunker’s Place (Serial TV) (1979) …. Manuel
    93. ¿Qué pasa, U.S.A.? (Serial TV) (1977) …. Carmen’s Boyfriend

    Regizor

    1. Clemente (2010) (in productie)
    2. Hemingway & Fuentes (2010) (in productie)
    3. The Lost City – Orasul Pierdut (2005)
    4. Nuestra Navidad 2003 (2003)
    5. Cold Case (Serial TV) (2003)
    6. ¡Ahora sí! (2003)
    7. George Lopez (Serial TV) (2002)
    8. Cachao… Como Su Ritmo No Hay Dos (1993)

    Producator

    1. City Island (2009)
    2. Cachao: Uno Mas (2008)
    3. The Lost City – Orasul Pierdut (2005)
    4. Modigliani (2004)
    5. The Unsaid – Pacatele tatalui (2001)
    6. The Man from Elysian Fields (2001)
    7. For Love or Country: The Arturo Sandoval Story – Povestea lui Arturo Sandoval (2000)
    8. Swing Vote – Votul decisiv (1999)
    9. Just the Ticket (1999)
    10. Cachao… Como Su Ritmo No Hay Dos (1993)

    Scenarist

    1. Hemingway & Fuentes (2010) (in productie)
    2. The Lost City – Orasul Pierdut (2005)

    Poze cu Andy Garcia:

    Actor
    The Last Full Measure (2010) (in productie) …. Fred Navarro
    New York, I Love You (2009) (in productie) …. Garry (segment “Jiang Wen”)
    Pablo (2008) (in productie) …. Propriul rol
    The Last Testament of Lucky Luciano (2008) (in productie) ….
    The Pink Panther 2 – Pantera Roz 2 (2009) …. Vicenzo
    City Island (2009) …. Vince Rizzo
    Samuel L. Jackson: An American Cinematheque Tribute (2008) …. Propriul rol
    Linea, La (2008) …. Javier Salazar
    Celia: The Queen (2008) …. Propriul rol
    Cachao: Uno Mas (2008) …. Propriul rol
    Beverly Hills Chihuahua – Chihuahua de Beverly Hills (2008) …. Delgado
    AFI Life Achievement Award: A Tribute to Al Pacino (2007) …. Propriul rol
    Ocean’s Thirteen – Ocean’s Acum sunt 13 (2007) …. Terry Benedict
    2007 ALMA Awards (2007) …. Propriul rol
    The Air I Breathe (2007) …. Fingers
    Premio Donostia a Richard Gere (2007) …. Raymond Avilla
    Que Pasa USA?: A Documentary (2006) ….
    Smokin’ Aces – Asii din maneca (2006) …. Stanley Locke
    Black Rain: Making the Film – Part 1 (2006) …. Propriul rol
    Black Rain: The Script, the Cast (2006) …. Propriul rol
    AFI Life Achievement Award: A Tribute to Sean Connery (2006) …. Propriul rol
    Sacred Waters (2006) …. Propriul rol
    Class Act (2006) …. Propriul rol
    The 10th Annual Critics’ Choice Awards (2005) …. Propriul rol – winner
    The Lost City – Orasul Pierdut (2005) …. Fico Fellove
    Modigliani (2004) …. Amedeo Modigliani
    Ocean’s Twelve (2004) …. Terry Benedict
    Creating a Twisted Web of Intrigue (2004) …. Propriul rol
    Twisted (2004) …. Mike Delmarco
    San Francisco: Scene of the Crime (2004) …. Propriul rol
    The Untouchables: The Script, the Cast (2004) …. Propriul rol
    The Lazarus Child – Intoarcere din tacere (2004) …. Jack Heywood
    Nouveaux refus, Les (2004) …. Un comédien qui refuse de tourner avec Laurent
    Confidence – Tras pe sfoara (2003) …. Gunther Butan
    Just Like Mona (2003) ….
    Clefs de bagnole, Les (2003) …. Un comédien qui refuse de tourner avec Laurent (DVD bonus material)
    Kurtlar vadisi (Serial TV) (2003) …. Amon
    ‘Ocean’s Eleven’: The Look of the Con (2002) …. Propriul rol
    Jose Marti: Legacy of Freedom (2002) …. Narrator
    George Lopez (Serial TV) (2002) …. Ray
    The Unsaid – Pacatele tatalui (2001) …. Michael Hunter
    The Man from Elysian Fields (2001) …. Byron
    Ocean’s Eleven – Ocean’s Eleven – Faceti jocurile! (2001) …. Terry Benedict
    A Galaxy Far, Far Away (2001) …. Propriul rol
    For Love or Country: The Arturo Sandoval Story – Povestea lui Arturo Sandoval (2000) …. Arturo Sandoval
    The 1st Annual Latin Grammy Awards (2000) …. Propriul rol – Host
    Lakeboat – O vara pe vapor (2000) …. Guigliani
    Swing Vote – Votul decisiv (1999) …. Joseph Michael Kirkland
    Just the Ticket (1999) …. Gary Starke
    The Peculiar Memories of Bruce Robinson (1999) …. Propriul rol
    Will & Grace – Will si Grace (Serial TV) (1998) …. Milo
    Desperate Measures – Masuri disperate (1998) …. Frank Conner
    The Disappearance of Garcia Lorca (1997) …. Lorca
    Hoodlum – Gangsteri (1997) …. Lucky Luciano
    World’s Coolest Bachelors (1997) …. Propriul rol
    Night Falls on Manhattan (1997) …. Sean Casey
    Poetry, Passion, the Postman: The Poetic Return of Pablo Neruda (1996) …. Propriul rol (voce)
    Things to Do in Denver When You’re Dead (1995) …. Jimmy ‘The Saint’ Tosnia
    Steal Big Steal Little (1995) …. Ruben Partida Martinez/Robert Martin/Narrator
    Dangerous Minds – Minti Periculoase (1995) ….
    Gloria Estefan: Everlasting Gloria (1995) …. Waiter (in ‘I See Your Smile’)
    Somos un solo pueblo (1995) ….
    When a Man Loves a Woman – Cand un barbat iubeste o femeie (1994) …. Michael Green
    Frasier (Serial TV) (1993) …. Terrance
    Cachao… Como Su Ritmo No Hay Dos (1993) …. Propriul rol
    Jennifer Eight – Jennifer (1992) …. Sgt. John Berlin
    Hero – Erou din intamplare (1992) …. John Bubber
    The Godfather Trilogy: 1901-1980 – Trilogia Nasul: 1901-1980 (1992) …. Vincent Mancini
    Dead Again – Inviat din morti (1991) …. Gray Baker
    The Godfather: Part III – Nasul: Partea III (1990) …. Vincent Mancini
    The Godfather Family: A Look Inside (1990) …. Propriul rol
    A Show of Force – Complotul (1990) …. Luis Angel Mora
    Internal Affairs – Afaceri interne (1990) …. Raymond Avilla
    Black Rain – Gloante si cenusa la Osaka (1989) …. Charlie
    Clinton and Nadine – Bani murdari (1988) …. Clinton Dillard
    Stand and Deliver – Lectiile (1988) …. Dr. Ramirez (Educational Testing Service)
    American Roulette (1988) …. Carlos Quintas
    The Untouchables – Incoruptibilii (1987) …. Agent George Stone
    8 Million Ways to Die (1986) …. Angel Moldonado
    Alfred Hitchcock Presents (Serial TV) (1985) …. Alejandro
    The Mean Season – Anotimpul crimelor (1985) …. Ray Martinez
    The Making of ‘The Mean Season’ (1985) …. Propriul rol
    The Murder of Sherlock Holmes (1984) …. 1st White Tough
    Murder, She Wrote (Serial TV) (1984) …. 1st White Tough
    The Lonely Guy – Singuraticul (1984) ….
    Brothers (Serial TV) (1984) …. Jose
    A Night in Heaven (1983) …. T.J. The Bartender
    Guaguasi (1983) …. Ricardo
    Blue Skies Again (1983) …. Ken
    For Love and Honor (Serial TV) (1983) …. Medic
    Hill Street Blues (Serial TV) (1981) …. Ernesto
    Archie Bunker’s Place (Serial TV) (1979) …. Manuel
    ¿Qué pasa, U.S.A.? (Serial TV) (1977) …. Carmen’s Boyfriend
    Regizor
    Clemente (2010) (in productie)
    Hemingway & Fuentes (2010) (in productie)
    The Lost City – Orasul Pierdut (2005)
    Nuestra Navidad 2003 (2003)
    Cold Case (Serial TV) (2003)
    ¡Ahora sí! (2003)
    George Lopez (Serial TV) (2002)
    Cachao… Como Su Ritmo No Hay Dos (1993)
    Producator
    City Island (2009)
    Cachao: Uno Mas (2008)
    The Lost City – Orasul Pierdut (2005)
    Modigliani (2004)
    The Unsaid – Pacatele tatalui (2001)
    The Man from Elysian Fields (2001)
    For Love or Country: The Arturo Sandoval Story – Povestea lui Arturo Sandoval (2000)
    Swing Vote – Votul decisiv (1999)
    Just the Ticket (1999)
    Cachao… Como Su Ritmo No Hay Dos (1993)
    Scenarist
    Hemingway & Fuentes (2010) (in productie)
    The Lost City – Orasul Pierdut (2005)

    Popularitate: 19%

    Rating 3.00 din 5


    Postari asemanatoare:
  • Abonare RSS

    Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

  • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Decembrie 2016
« Noi    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix