Alexandra Maria Lara

  • Scris de ady7zu Nu sunt comentarii Comments
    Ultima actualizare: August 24, 2009 |

    Alexandra Maria Lara 1669 873 Alexandra Maria LaraNume:
    Alexandra Maria Lara
    Data nasterii:
    12 Noiembrie 1978 (30 ani)
    Locul nasterii:
    Bucuresti, Romania
    Zodia:
    Scorpion

    Alexandra Maria Lara, pe numele sau adevarat Alexandra Plătăreanu, s-a nascut pe  12 noiembrie 1978, in Bucuresti, Romania. Este fiica actorului Valentin Plătăreanu, mama ei fiind casnica. Pe cand Alexandra Maria Lara avea 4 ani, familia ei decide sa fuga de regimul comunist din Romania, pe atunci sub conducerea lui Nicolae Ceausescu, refugiindu-se in Germania. Desi initial voiau sa mearga in Canada, ajung in Germania, unde locuiesc mai intai la  Freiburg im Breisgau, Baden-Württemberg, ulterior mutandu-se la Berlin.

    Dupa absolvirea Liceului Francez din Berlin, in 1997, Lara incepe sa studieze actoria la Theaterwerkstatt Charlottenburg, al carui cofondator este chiar tatal acesteia . La 16 ani juca deja diverse roluri principale in dramele de televiziune germane, de exemplu serialul Die Bubi Scholz Story (1998) (TV), fiind foarte indragita de catre public. De atunci, cariera ei s-a dezvoltat foarte mult, devenind o actrita foarte apreciata de catre critica de specialitate.

    Performanta aclamata de catre critici din  Der Tunnel (2001), ii deschide drumul spre marele ecran. Pana in prezent cele mai importante roluri ce au facut-o faimoasa pe plan international sunt: rolul lui Traudl Junge, secretara lui Adolf Hitler, in drama germana nominalizata la Oscar pentru Cel mai bun film strain   Der Untergang(2004). Datorita acestei performante extrem de convingatoare, Lara primeste o scrisoare de la regizorul  Francis Ford Coppola, in care ii propune un rol principal in filmul  Youth Without Youth (2007). Tot in 2007, joaca rolul juralistei Annik Honoré in filmul Control, care expune biografia canterului Ian Curtis.

    In 2008 a facut parte din juriul Festivalului de la Cannes. In 2005 a facut parte din juriul Festivalului International de Film Transilvania, venind destul de des in Romania pentru a-si visita bunica. Din 2007, locuieste la Berlin impreuna cu Sam Riley, pe care l-a cunoscut pe platoul de filmare de la filmul Control.

    Filmografie:

    Actor

    1. L’affaire Farewell (2010) (in productie) …. Jessica
    2. City of Life (2009) (in productie) …. Natalia Moldovan
    3. Hinter Kaifeck (2009) …. Juliana Lukas
    4. Der Baader Meinhof Komplex (2008) …. Petra Schelm
    5. Empire Movie Awards 2008 (2008) …. Propriul rol
    6. The Making of I Really Hate My Job (2008) …. Propriul rol
    7. The City of Your Final Destination (2007) …. Deirdre
    8. The Dust of Time (2007) ….
    9. Youth Without Youth – Tinerete fara tinerete (2007) …. Veronica / Laura
    10. Coda: Thirty Years After (2007) ….
    11. Control (2007) …. Annik Honoré
    12. The Company (2007) …. Lili
    13. I Really Hate My Job – Am o slujba naspa rau (2007) …. Suzie
    14. Special (2006) …. Denise
    15. Wo ist Fred? (2006) …. Denise
    16. Offset (2006) …. Brindusa
    17. Der Fischer und seine Frau (2005) …. Ida Popescu
    18. Vom Suchen und Finden der Liebe (2005) …. Venus Morgenstern
    19. Downfall (2004) …. Traudl Junge
    20. Wunschbaum, Der (2004) …. Camilla Senger
    21. Leise Krieger (2004) …. Nora
    22. Cowgirl (2004) …. Johanna ‘Paula’ Jakobi/Murderous Lady im Film Noir
    23. Trenck – Zwei Herzen gegen die Krone – Nimic nu sta in calea iubirii (2003) …. Prinzessin Amélie
    24. Doctor Zhivago – Doctor Jivago (2002) …. Tonya Gromyko Zhivago
    25. Liebe und Verrat (2002) …. Marie Kreuzer
    26. Nackt (2002) …. Annette
    27. Napoléon (2002) …. Countess Marie Walewska
    28. Schleudertrauma (2002) …. Doreen
    29. 99 Euro Films (2002) …. (segment “Privat”)
    30. Was nicht passt, wird passend gemacht (2002) …. Astrid
    31. Honolulu (2001) …. Cleonise
    32. Leo und Claire (2001) …. Käthe Katzenberger
    33. Tunnel, Der (2001) …. Lotte Lohmann
    34. Luftpiraten – 113 Passagiere in Todesangst (2000) …. Nicolette
    35. Crazy (2000) …. Melanie
    36. Fisimatenten (2000) ….
    37. Vertrauen ist alles (2000) …. Jennifer Blankenburg
    38. Südsee, eigene Insel (1999) …. Sandra
    39. Bubi Scholz Story, Die (1998) …. Renate – jung
    40. Vorsprechen, Das (1997) …. Junge Schauspielerin
    41. Mädchenfalle – Der Tod kommt online, Die (1997) …. Silke Hartmann
    42. Mensch, Pia! (Serial TV) (1996) …. Pia Mangold
    43. Ich begehre dich (1995) …. Mädchen am Bahnhof
    44. Stella Stellaris (1994) ….
    45. Tatort – Fürstenschüler (1998) …. Kerstin
    46. Sperling und der falsche Freund (1997) ….

    Poze cu Alexandra Maria Lara:


    Popularitate: 7%

    Rating 3.00 din 5


    Postari asemanatoare:
  • Abonare RSS

    Postare etichetata cu:
Lasa un comentariu

*

*

-hi- -nu- -nee- -love- -he- -hehe- -bush- -pwp- -ss- -aa- more »

Asculta Radio Codlea

Traducere

  • Romana Engleza Franceza Spaniola Germana

Categorii

Comentarii recente

Sondaj!

Ce va doriti in noul an ?

Arata rezultatele

Loading ... Loading ...

Arhiva

Calendar 2010

Decembrie 2016
« Noi    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Parteneri

Penita Sufletului
codlea, radio codlea, radio online, muzica, muzica noua, noutati muzicale, pictoriale, showbiz, videoclipuri noi, filme noi, tutoriale, house mix